Автор Тема: Профилът на Franky  (Прочетено 43934 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 431
Отг: Профилът на Franky
« Отговор #150 : понеделник, 04 ноември 2024 г., 11:09 ч. »
Гадовете някак са успели да откъснат двете туфи мъх от корена , съответно се е раздърпал по цялото дъно и вече втора седмица не мога да го изчистя

Може би торовете започват да се отразяват добре - всеки следващ лист е малко по-едър от предходния , но за момента са се минали само две седмици и не мога да кажа на 100%

Ето какво правят точковците през нощта , че през деня много се крият

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #151 : вторник, 10 декември 2024 г., 13:11 ч. »
Развива си се леко по леко ...
Жабите си растат с добри темпове , вече се очертават двама изтърсака , които не растат .

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #152 : понеделник, 07 април 2025 г., 11:34 ч. »
Да изтупаме от прахта
Как тръгнахме и до къде стигнахме

Последните месец - два доста се засили да расте всичко вътре . Имам чувстото ,че системата чак сега взе да влиза в релси и да работи .
Скаларите наддават много , течението не ми е ок от филтрацията , но мисля начини за подобрения ,че в момента все едно имам само биологична филтрация , около всеки корен , камък и китка по дъното има ужасно много органика , която напоследък веднъж в месеца чистя и сифонирам .

Неактивен Vatakov

• Активен потребител
  • Публикации: 48
  • Нас. място: София
« Отговор #153 : вторник, 08 април 2025 г., 10:33 ч. »
Ехааааа, супер става аквариума, много добре изглежда.
Не знам дали слагаш хранителни капсули в корените на растенията, но доста помагат за растежа.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #154 : петък, 11 април 2025 г., 11:51 ч. »
Ехааааа, супер става аквариума, много добре изглежда.
Не знам дали слагаш хранителни капсули в корените на растенията, но доста помагат за растежа.

Отначало бях на течни нитрат , фосфат и профито , обаче не се отразяваше въобще добре , тръгнаха едни водорасли , въпреки видимите липси върху растенията . Преди нова година спрях всичко , всяка седмица смяна на вода по 100л , два пъти на ден хранене да обитателите и вече близкия един месеца наблюдавам вече растеж от всичко и то в големи размери.
Доста брада има по всичко и навсякъде - за момента го отчитам това заради слабите дебити на двата филтъра , но скоро ще направя течение вътре .
Капсули слагам за езерни растения , купувани преди време от Амазон. Водят се до 3 месеца усвоимост .
 Имай в предвид ,че слагам само на ехинодорусите в корените и при засаждането на кафявата криптокорина отпред на половината растения бях омотал в корените по една капсула просто за експеримента да видя реално ще вършат ли работа.
Е - вършат , слагал съм през корен по капсула и съответно тези , които се виждат на снимките ,че са с много повече листа явно консумират .

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.