А този климатик, на който съм се спрял, с компресор ли е или пелтие, никъде не пише. Знам, че има два модела на една и съща цена, говорих със собственика на сайта и каза: Че и двата са еднакви по мощност и всичко, но този (който аз съм избрал) е по-качествен и по-новата версия на HAILEA. Другия бил стар и по-шумен, което също е важно за мен, защото аквата е в спалня. Проблема с охлаждането смятам да го реша така:
-режа една голяма дупка в шкафа (на гърба) 40х40см. и я затварям с мрежичка за проветряване (гърба на шкафа е от PVC)
-режа две дупки 14х14см. и слагам два компютърни вентилатора на гърба на шкафа, единия вентилатор вкарва въздух, другия изкарва.
Мислиш ли, че това е достатъчно и дали ще проработи? В стаята през лятото става МНОГО горещо, но това е един вид аерация в шкафа.
Няма как да монтирам климатикът извън шкафа, защото аквата е заграден от две страни със стени и една с бюро, само отпред е свободен.
След една седмица отивам да взема този модел чилър и да го пробвам, ако ми хареса го плащам, така сме се разбрали със собственика.
Климатикът ще го сложа настрани в шкафа, имам предвид, че няма да гледа напред, а лицето му ще е настрани. Така става, че отпред и отзад ще има по 4-5 см. от стените на шкафа, а отляво и отдясно по 20+см. , а над него има около 35 см. - Това достатъчно ли е, че да не прегрее?
Оххх вече се пообърках. Разбираш ли какво се опитвам да обясна?