Сега за филтъра и за грунда. В упътването на грунда си пише, че ще има "заоблачаване" на водата

, което в зависимост от филтрацията ще се изчисти за няколко дена. Та затова сложих и този филтър с допълнение флейтичка потока е ок. Вчера, го извадих и сложих една heileia, която също е голяма, но има въглен в средата в гъбата, които въглен реално ще си изиграе ролята (ако не е грешка - не знам) и след това ще бъде пренесен, в новият малък филтър - доколкото съм чел въглена след като се "изчерпи" е добра среда за развитие на бактерии, колко е вярно не знам.
За момента това му е 6-ти ден на аквариума, има две смени на вода. А от вчера има и един обитател - неретина, ако случайно

почне нещо да расте неправомерно със зелен цвят и да дразни да го хапне евентуално неретината. В другите ми аквариуми се справят чудесно тези охлюви, а е тръгнало нещо по стъкло камък, а са го изчагъртали.
Не знам принципно, какви обитатели ще има, най-вероятно скариди и дребни расбори, но още не съм решил, а и му е рано.