Не знам колко голяма ще я вземеш , но според мен ако не е на сила няма да има вариан , в който да я накараш да яде нещо Не мърдащо ...
Гледах година и половина , моята беше мъжка с опашката стана почти 60см , много добър екземпляр излезе .
Отначало голям зор беше със захранването защото аз я взех ако не се лъжа на 2 или 3 седмици след излюпването - щурците и скакалците и идваха големи.
На своя глава взех да купувам охладен бял червей за риболов (в последствие разбрах ,че ако са заразени били съм щял да уморя животинчето) но тях ги обожаваше . Започнахме от 3-4 броя до половин кутуйка след около месец. Всеки ден я хранех , като веднъж в седмицата гладуваше (както си гледам и рибите)
В момента в който видях ,че не мога да я изхранвам с червеите започнах да купувам Морио-червей малък- голямо гонене падаше и ги ядеше в еди нмомент и тях с килограми.Минахме на щурци и скакалци (голяма напаст ако някой се скрие някъде и не го изяде). След тях минахме Супер Морио , с тях вече купувах от големите хлебарки и постепенно около края на първата година се опитвах да го обърна на зеленчукова диета - краставици , глухарчета, рукола , боровинки , чушки и всякакъв зарзават (готовите салати от кауфланд) .
За да го накарам да ги яде продължавах да слагам по някой друг Морио в тях за да му привлича вниманието .
За мой Не късмет гадинката продължих все по-рядко да я храня с жив протеин и тъкмо започна все повече да обича зеленчуците и се спомина . Според мен причината беше някакви натровени хлебарки от зоогическия магазин от където вземах храната . Реално продължавах да му давам от време на време именнно хлебарките защото цена-големия-брой излизаха най-изгодно , при положение ,че главата му беше 5-6см широка и можеше да поглъча доста едра храна .
Задъжителни са ти лампите УВ-а и УВ Б
аз бях с пясък защото се чистеше по-лесно - фин кварцов пясък.
Като бебе си използваше купичката за вода и за вана , после само главата не му се побираше вътре .
ОТ калция , който е хубаво да се слага с всяко хранене като цяло редовно запичат и при мен като не се изхождаше 1 седмица го пусках в легена с вода с температура 25гр , напиваше се едно хубаво и си правеше тоалета без проблеми (лесно и за почистване така )
Влажност не съм никога гонил - трябва да може да лежи под топлещата лампа и да е около 24-6 градуса под нея. Аз ползвах термометър от лидл за външна и вътершна темепратура и така знаех в точката под лампата колко и колко е в самия терариум .
Трябва да видя ,че нямам спомен пусках ли тема тук или не , но имам още снимки от направата на 3д фон от фибран и теракол , камъни , постчета , укрития и последния да затвори вратата ...
Хубаво е стъкларията е над метър (моя конкретно беше 120х40х45вис)като стана 60+см гигант (с опашката разбира се ) си личеше защо трябва по-голямо корито