Автор Тема: Екологията и ние  (Прочетено 5774 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Подписка в защита на Природен парк Витоша
« Отговор #15 : понеделник, 05 януари 2009 г., 20:03 ч. »
banshee, лафът, че ако изборите променяха нещо, отдавна щяха да ги забранят, е известен отдавна. Но не е верен. Алтернативи винаги има. Прост пример - положението на ДПС във властта през последните 20 години. Причината е проста - имат си твърд електорат, който подкарват като стадо овце към избирателните секции. Това им дава правото да участват активно в управлението, въпреки че едва ли представляват повече от 1/10 от населението. Всичко е въпрос на баланс. Виж какво правим в България - преди 20 години дойде СДС на бял кон да ни обяснява, че времето е наше и ни трябва промяна, гласувахме вкупом за тях. После махалото залитна в другата посока - към БСП. След това Виденов осра пейзажа (естествено), Костов беше спасителят. Дойде си онова хитро, алчно същество Симеончо от Мадрид - направо го позлатихме сами. Сега по всичко личи, че скоро ще ни управлява онзи глуповат престъпен и арогантен алитерат Бойко Борисов. Знаеш ли какъв е изводът от всичко това? Същият, като от факта, че хиляди малоумни тъпаци пострадаха от пирамидите, че още има хора, които вярват на разни мултилевълки, данбрауновци и алгоровци. А именно, че българите и хората като цяло са склонни да вярват и да се оставят да бъдат манипулирани с евтини обещания. Затова популизмът никога няма да умре. Защото и ти си подвластен на него - единият тип хора си казват "ей, тоя ще ни оправи". Другите, малко по-проницателни, са на вашата позиция с Коко - "изборите са нагласени, нищо не променят". А хората, които наистина могат да вникват в политическата материя и да анализират процесите, разбират, че нищо не е толкова просто и черно-бяло. Демокрацията като концепция е в полза на определени прослойки, да. Изборите могат да се манипулират до голяма степен, да. Но винаги имаш възможност да направиш нещо, макар и мъничко, по посока на това, което ти самият намираш за верен начин и верен подход на управление. Защото политиката е много повече въпрос на възгледи (най-вече в икономическо, финансово и данъчно отношение), отколкото на личности и дори продажен боклук, поставен в подходяща политическа среда и с нужните политически възгледи може да има положителна роля.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Екологията и ние
« Отговор #16 : неделя, 08 февруари 2009 г., 12:14 ч. »
Изравям тази стара тема, защото снощи ми изпратиха едно кратко филмче, което искам да споделя с вас. Аз съм впечатлена и това е малко слабо казано. Там има неща, които не че не съм подозирала, но някак не си ги бях систематизирала.
Отделете 20-тина минути и го изгледайте. Хубаво е да го видят колкото се може повече, особено млади хора.
И мисля, че не е лошо да сменя вече заглавието на темата.

Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Gilgalath

• Активен потребител
  • Публикации: 220
  • Нас. място: Kingston, NY
« Отговор #17 : неделя, 08 февруари 2009 г., 18:04 ч. »
Да си представим че системата от линейна се завърти и това стане утре. Корпорациите макар и да нямат интерес го направят, това би намалило комфликтите по целия свят защото в момента всички комфликти са заради ресурси и не мисля че това може да се отрече и до къде се стига по малко войни много недоволни хора заради породената до вчера от корпорациите култура на пазаруване много безработни хора и пренаселение на планетата което е неизбежно, Проблема на човечеството е в човечеството, ние сме създадени така и аз лично си мисля че единствения начин да спасим планетата е даспрем замърсяването да завъртим цикъла и експлоатираме друга планета или планети на които има ресурс и на които не живеем и то не за друго ами просто защото това сме ние - хората но всичко това си остава фантастика за момента и наистина единственото което може да се направи е да се опитаме да се променим в което аз лично се съмнявам :)   

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #18 : понеделник, 09 февруари 2009 г., 00:27 ч. »
Да си представим че системата от линейна се завърти и това стане утре. Корпорациите макар и да нямат интерес го направят, това би намалило комфликтите по целия свят защото в момента всички комфликти са заради ресурси и не мисля че това може да се отрече и до къде се стига по малко войни много недоволни хора заради породената до вчера от корпорациите култура на пазаруване много безработни хора и пренаселение на планетата което е неизбежно, Проблема на човечеството е в човечеството, ние сме създадени така и аз лично си мисля че единствения начин да спасим планетата е даспрем замърсяването да завъртим цикъла и експлоатираме друга планета или планети на които има ресурс и на които не живеем и то не за друго ами просто защото това сме ние - хората но всичко това си остава фантастика за момента и наистина единственото което може да се направи е да се опитаме да се променим в което аз лично се съмнявам :)  

Краси, изговорил си го на един дъх и чак ми беше трудно да те разбера.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен karrenrex

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #19 : понеделник, 11 януари 2010 г., 23:47 ч. »
Изравям за пореден път тази стара тема, за да пусна едно съобщение:

На 13.01.2010 г., сряда, от 11:30 до 13:00 часа в градинката между ректората на СУ и Народното събрание ще се проведе протест срещу предвидените промени в Закона за генно-модифицираните организми (ГМО).
Сега действащият закон е един от най-строгите в ЕС, като той забранява изцяло освобождаването на ГМО в околната среда. По една или друга причина нашите управници са решили да променят това, при това твърде драстично. Предвижда се премахване дори на забраната ГМО да се отглеждат в защитени територии, което за мен е меко казано абсурдно решение.

Информация относно ГМО може да намерите на този линк:
http://forthenature.org/news/1234

Ако имате желание и възможност, елате на протеста! Проблемът е наистина сериозен.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.