offtopic
@
Боби съгласен съм с теб, за "стойността" на подписката. Наистина е начин за бързо облекчаване на съвестта и абсолютно безмислен акт на гражданско отношение, но само тук в България. Не съм съгласен с теб отностно управниците, не ги избираме ние, че да ми се падат идиоти-просто такива се предлагат.
Единствената подписка, която имаше успех беше тази за акциза на домашните алкохоли. Но защо, простия и впиянчен българин не скочи така, когато му спряха ядрените блокове така и не разбрах?
@
маломир и на теб ще кажа - не си избираме управниците. Плаща се за "пол-позишън" в листите и щом си платил толкова много с чужди пари после слугуваш. Да няма да гласувам, докато не видя нотариално заверена предизборна програма. Да наистина допуснахме всекидневната употреба на въпроса "Ти к'ъв си уе?" и на израза " Ти знаеш ли кой съм?" . Да избиваме комплекси и "узряваме " по-бавно, но предпочитам да бачкам с двете си ръце за България и да си купя камера за 2000 лв. , отколкото да избягам и да махам с пръст наставнически: " Стойте си там, сами сте си виновни! Не ми дреме, мен с прът не могат да ме пипнат тука!" . Не съм съгласен с тебе, за мен е бягство. С позиция си, но си зад "паравана" на незнайно колко граници и гори тилилейски.
@Violeta
Има и други форми на протест - шествия, бдения, мълчаливи присъствия... мълчаливо пушене
... 70% от пушещите вече са цивилни. Шествията и пр. са супер новини за медиите. Единствения начин е съда в Страсбург. Първо един, после още един и така до реален резултат. Процеса ще е бавен, но ще е резултатен. За да има резултат ще трябва да се отърсим от всичките тези овчи страсти и нагласи. "Личност" е ключовата дума за да има промяна, но докато е популярна приказката:" Човек без пари е лайно, а лайно с пари е личност." нищо няма да стане.
/offtopic