AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Харацинови (Characinidae) => Темата е започната от: brat_phil на четвъртък, 19 март 2015 г., 00:16 ч.

Заглавие: Тетра срещу тетра? Странно...
Публикация от: brat_phil на четвъртък, 19 март 2015 г., 00:16 ч.
Здравейте,
днес си взех 4 рородостомуса. Сложих ги в 60-литровия ми аквариум, порадвах им се на актьорското изпълнение (правеха сена умрели) и след няма и половин час останових, че старите неонки се закачат с новодошлите. Досега не ги бях виждал такива. В аквариума имам още хелери и една доста завехтяла гупа. Никаква агресия към другите не съм забелязал. Най- интересното беше, че и гупата се включи към хапането. В аквариума нямам много растения където да се крият горките родостомуси. Имам само зле развиваща се валиснерия и неизвестно нещо от Икеа. Предполагам, че се е случвало на по-опитните от вас. Ще съм благодарен ако споделите малко информация. :) Като временна мярка пресипах вода в един съд и сложих вътре неонките.
Смятам утре да ги върна в аквариума и да наблюдавам. Ако пак се стигне до бой, ще ги държа във втория съд, докъто не залеся с повече валиснерия. Поне за мен е някакво решение. Споделете, моля, ако имате някакви наблюдения и съвети.
Заглавие: Отг: Тетра срещу тетра? Странно...
Публикация от: malomir на четвъртък, 19 март 2015 г., 03:11 ч.
Разпределение на територия и уреждане на кой какъв ще се явява занапред. Не вярвам да има летален изход. Остави ги ще се оправят.
Заглавие: Отг: Тетра срещу тетра? Странно...
Публикация от: brat_phil на четвъртък, 19 март 2015 г., 09:28 ч.
Благодаря за бързия отговор! Ще пусна неонките и ще пиша ако тръгне на зле. След казаното обаче за уреждане на йерархията, съм по-спокоен.
Заглавие: Отг: Тетра срещу тетра? Странно...
Публикация от: dancho01 на събота, 03 октомври 2015 г., 21:08 ч.
Ами и при мен се беше получило същото,но само първия ден като пуснах родостомоосите при неони.
След това обаче се кротнаха и вече всичко си е нормално.