Рибки > Живораждащи

новородени молинезии

(1/2) > >>

desi85:
здравейте:) аз сам начинаещ акварист и днес ми се родиха първите бебета.преместих ги от родилката в буркан с вода от големия аква.четах доста но понеже се оказа че няма яйце им стрих наситно от голямата храна за рибки.предполагам че до утре няма да е проблем :).имам въпрос за водата обаче.разбрах че трябва често да се сменя със поне 24h престояла.та въпроса ми е след като я сменя с престояла чешмяна вода да слагам ли някакви препарати вътре или смяната на водата през 1 ден е достатъчно?

dndechev:
Само с буркан няма да стане. Ако ти се занимава с бебета ще е добре да осигуриш друго аквариумче с някаква филтрация, ареация и т.н.

desi85:
да знам че няма да стане с буркан.просто ме изпревари мамито с раждането днес.буркана е само за тази вечер. утре ще купя към 20-25 литра аква,мисля че ще е добре.до сега четох из форумите за някой неща придобих доста ясна представа,само моля да съвет каква марка нагревател да сложа, какво осветление и филтър.има толкова много марки и се обърках,има и доста противоречиви мнения.вече си приготвих вода да отлежава до утре.препарати за стартиране да слагам ли?този аква мисля за малките да го ползвам докато пораснат достатъчно да ги преместя в големия.приемам всякакви съвети и идеи :)

Tony_JB:
Я кажи от къде си да ти дам един аквариум за бебета.
Иначе за бебешкия не ти трябва други освен: нагревател,гъба с камъче и търпение. Ситните бебешки храни,по често по мъничко храниш и поддържаш чисто това се иска.

desi85:
От Варна съм :). Иначе знам че трябва на често и по малко така и правя.Стривам им храната на големите на много ситно и през 2-3h слагам по маничко.Обаче незнам дали на мен така ми се струва но май не ядат много много.Иначе всичките 19 броя мърдат и са доста пъргави.Даже сега се чудя защо ги изкаеах от родилката в големия аква.Преспокойно можеше да ги оставя да преспят там.Ама ми се видя доста мръсна родилката и нямаше как да я почистя иначе освен да ги изкарам.Ще му хвана цаката.Това са ми първите малки рибета и дано не ги уморя

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия