Автор Тема: За правилата и коректността  (Прочетено 1997 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
За правилата и коректността
« : неделя, 08 ноември 2009 г., 23:33 ч. »
Малко се колебах дали да захващам такава тема, но реших, че има смисъл да поговорим за проблема с коректността на регистрациите.  Бързам да отбележа, че правилата на форума не забраняват един потребител да направи втора, трета, n-та регистрация. Пък и да забраняват - едва ли има начин да се следят нарушенията.
Аквапортал обаче е една неголяма общност. Всеки активен потребител може да види, че имаме малко повече от 1000 регистрации, това е едно по-голямо село. :) Неслучайно почти всички се познаваме, срещаме се често на пазара в събота, имаме приятели – лични или виртуални – в цяла България. И тези познанства са от години. Искам да кажа, че зад никовете тук стоят съвсем реални личности – всеки знае кой е Boby_, Stas, malomir, Kratun, killiman, kralchev, tishovsx, }|{opukc, raiko, BOJO, Daniel, kamos… спирам да изреждам, защото може да пропусна някого.
В това малко затворено общество за мен е малко непонятен стремежът да останеш непременно анонимен, като за целта използваш възможността да си направиш няколко регистрации. След малко ще ви дам пример, защото тази тема беше предизвикана от конкретен повод.
В две различни теми стана въпрос за едно и също нещо – прословутия тор Акваформула Стандарт. И двете теми са в раздел Растения, ето едната, ето и другата. В тези теми двама различни потребители - пхоениь9040 и rendaka изказват критичното си отношение към Акваформулата. Да, ама не. Потребителят е един и същ. Открих го случайно, просто от една фраза – нещо от сорта – Извинете ме, ако съм малко рязък!!! Не че изказването беше рязко, просто забелязах трите удивителни.
Та мисълта ми е – защо е нужно? За да се покаже, че повече хора са недоволни от нещо? Не ми се вярва, но ако е така – резултатът е по-скоро обратен. Логиката е, че лоша реклама няма. Колкото повече се говори за един продукт – добро или лошо – толкова по-популярен става той. Друга причина дали има? Може би анонимният колега пхоениь9040/rendaka се страхува от санкции? Това ми звучи съвсем нелепо. Никой тук не е пострадал само защото е поспорил с някого.
Аз други причини не виждам.
Кажете си и вие мнението, според мен проблемът е по-скоро любопитен. А на колегата предлагам да излезе от привидната си анонимност. В един от постовете се позовава на Ники Кралчев. Не знам за него – ние обаче познаваме Кралчев, макар че е на хиляди километри от тук. И съм сигурна, че той няма втора регистрация.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
Отг: За правилата и коректността
« Отговор #1 : понеделник, 09 ноември 2009 г., 00:02 ч. »
Хм. Интересно. Това всъщност ме намесва и мен, но аз нямам нищо против конструктивния спор.
А защо човек може да се регитрира с две различни имена - идея си нямам!
А с Кралчев наистина се познаваме виртуално, но ... сме си говорили и по телефона. Той би помогнал съвсем безкористно на всеки, изпаднал в нужда.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 902
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : понеделник, 09 ноември 2009 г., 04:09 ч. »
Аз лично бих се регистрирал с друг акаунт ако започна лошо в даден форум или не се почувствам комфортно. Тогава бих си казал започвам на чисто или опит втори. Днес говорихме с Боби относно двойните или тройните регистрации. Аз бях определено против но като се замислих - какво толкова? Всеки си отговаря за постовете нали? Дайте да не оганичаваме толкова потребителите. Смятам че му държим края. Имаме доста повече забрани от доста форуми. Няма нужда от повече ограничения поне на този етап мисля. АКО в бъдеще дай боже се разрастнем и такива мерки се наложат бихме могли да ги обсъдим и приемем за не повече от няколко часа с обсъжданията. Това го казвам за Райко и Васко които са нови и не знаят колко мобилни и бързи сме всъщност за разлика от други форуми (без да визирам никой), които са доста тежки гемии, що се отнася до промени.
 :drinks:

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #3 : понеделник, 09 ноември 2009 г., 09:45 ч. »
Цецо, мисля, че не ме разбираш. Нямам предвид никакви забрани и ограничения. Имам предвид моралната страна на въпроса. Ако си започнал лошо в един форум и искаш да забравиш конфузното начало - оk, нищо против. Но ако направиш втори акаунт, за да продължиш да се държиш по същия начин - тогава? Аз не случайно казах - поводът е конкретен и очаквам конкретен отговор. Има и друго. От постовете на първия акаунт излиза, че човекът притежава много голям аквариум - твърди, че ще му трябват по 2 опаковки тор месечно.  :o В същото време "вторият" твърди, че е начинаещ и всякакъв споделен опит за справяне с проблеми ще му е добре дошъл. Излиза, че се крие и лъже. Ами просто питам защо. И очаквам отговор от колегата от Пловдив, ние с вас можем да си говорим дълго - достатъчно се познаваме.
Та... каква е целта на това "упражнение", колега пхоениь9040/rendaka? Или може би phoenix-еди-колко-си?

Извинявайте, ако съм малко рязка!!!  ;)
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #4 : понеделник, 09 ноември 2009 г., 17:40 ч. »
Дължа извинение на всички, които са искали да напишат нещо в тази тема и благодарност на Коко (NO CARRIER) за това, че ми каза, че темата е недостъпна.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен panchopan

• Заслужил потребител
  • Публикации: 382
« Отговор #5 : понеделник, 09 ноември 2009 г., 19:09 ч. »
Хе-хе.
Помислих, че е само за модераторите и се зачудих: Защо ли сте я пуснали на "простосмъртните" да я гледат?

Вили 'що се палиш за такива неща?
Това винаги и навсякъде ще го има.
"Хубаво" си беше едно време като имаше 10 човека във форума и всяка тема беше "смислена и интересна", но с 1000 потребители не може да очакваш същото.
А и не трябва да озакваш същото. Хората правят форума жив - и с добрите и с лошите постове.

Така че не се ядосвай.
Минаваш с метлата и толкоз.
Пускаш едно стандартно учтиво лично съобщение с предупреждение за бан и не се косиш.
Къде-къде по-важни неща има човек да се ядосва за тях ...
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Неактивен rendaka

• Потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #6 : вторник, 17 ноември 2009 г., 11:36 ч. »
Виолета, като не си сигурна в нещо, по добре не изказвай мнения по въпроса и не се уповавай на догатки. Ще ти обясня как стоят нещата, за да не се изказваш неподготвена и да не отправяш напразно обвинения и евентуално да всяваш смут.

Ако си беше направила труда да се вгледаш малко повече, може би щеше да забележиш, на първо място правопоса. Смея да парадирам, че моя  е далеч по-добър от този на пхоениь9040, регистриран в друг форум, под ника Phoenix9040. На второ място бих поставил формирането на изреченията - аз винаги боравя със доста сложни такива и в много от случайте хората, който четат какво съм писал срещат трудности при разбирането и се налага да препрочитат написаното, за да хванат смисъла на изречението.

Нелепо е да се прави заключение от едно изречение, което е повторено от двама различни потребителя. Не мога да разбера - явно или се правиш на следовател и изказваш публично догатките си, като може би се опитваш да докажеш нещо, или си в някакви близки отношения с Евгени Младенов (последното го казвам, понеже стана дума за акваформулата, която не харесвам аз, колегата, който уж също съм аз и вероятно още някой)

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #7 : вторник, 17 ноември 2009 г., 12:01 ч. »
Виолета, като не си сигурна в нещо, по1добре не изказвай мнения по въпроса и не се уповавай на догат2ки. Ще ти обясня как стоят нещата, за да не се изказваш неподготвена и да не отправяш напразно обвинения и евентуално да всяваш смут.

Ако си беше направила труда да се вгледаш малко повече, може би щеше да забележиш,3 на първо място правопоса. Смея да парадирам, че моя4 е далеч по-добър от този на пхоениь9040, регистриран в друг форум,5 под ника Phoenix9040. На второ място бих поставил формирането на изреченията - аз винаги боравя със6 доста сложни такива и в много от случай7те хората, кой8то четат какво съм писал9 срещат трудности при разбирането и се налага да препрочитат написаното, за да хванат смисъла на изречението.

Нелепо е да се прави заключение от едно изречение, което е повторено от двама различни потребителя. Не мога да разбера - явно или се правиш на следовател и изказваш публично догат9ките си, като може би се опитваш да докажеш нещо, или си в някакви близки отношения с Евгени Младенов (последното го казвам, понеже стана дума за акваформулата, която не харесвам аз, колегата, който уж също съм аз и вероятно още някой)

Така... да видим какво издава горният текст. Говориш за парадиране с далеч по-добрия си правопис, а в същото време показваш явна неграмотност - деветте граматически, правописни и пунктуационни грешки в няколко изречения са отбелязани подходящо, оставям те да провериш какви точно са грешките. Второ явна техническа некомпетентност - очевидно е, че Виолета говори не само за еднакъв стил на писане, еднаква тематика, еднакво отношение към един и същ въпрос, а и за един и същ IP адрес. Ако беше само IP адресът, може би щеше да има друго обяснение, но като се вземат предвид останалите фактори, е повече от очевидно, че говорим за един и същ човек.
Вместо да се засрамиш и да се скриеш в дупката си, имаш наглостта да подлагаш на съмнение коректността на Виолета.

Давам ти право на едно премерено изречение в отговор, ако отговорът ти се забави или не ме удовлетворява, те наказвам собственоръчно и без да се обяснявам повече.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен rendaka

• Потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #8 : вторник, 17 ноември 2009 г., 12:34 ч. »
За грешките, който са допуснати в последния ми пост няма какво да коментирам - така си е. Не говорех за общоприетия случаи, а за сравнение на моя спрямо този на Phoenix9040.

Изглежда, че се ограничавате до един IP адрес, от който са писали два различни потребителя и стигате до извода, че това е един и същ човек - нелепо!!! Някой от вас зададе ли си въпрода дали не се познаваме с въпросния потребител? Дали не споделяме опит и дали не търсим съвети един от друг? И аз обичам Призън Бейк, но чак толкова....

Относно това дали ще получа бан, или нещо такова - дреме ми на шапката. Аз не губя нищо - Вие потребител.

Regards :P

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #9 : вторник, 17 ноември 2009 г., 12:43 ч. »
Потребител или провокатор? Дали загубата е равностойна?

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #10 : вторник, 17 ноември 2009 г., 12:43 ч. »
В този форум не са добре дошли потребители, които влизат само за да нагнетяват напрежение и да създават скандали. За всеки влак си има пътници.
Отговорът ти не ме удовлетворява. Получаваш безсрочно наказание по точки 2 и 13 от правилата.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.