Малко се колебах дали да захващам такава тема, но реших, че има смисъл да поговорим за проблема с коректността на регистрациите. Бързам да отбележа, че правилата на форума не забраняват един потребител да направи втора, трета, n-та регистрация. Пък и да забраняват - едва ли има начин да се следят нарушенията.
Аквапортал обаче е една неголяма общност. Всеки активен потребител може да види, че имаме малко повече от 1000 регистрации, това е едно по-голямо село.

Неслучайно почти всички се познаваме, срещаме се често на пазара в събота, имаме приятели – лични или виртуални – в цяла България. И тези познанства са от години. Искам да кажа, че зад никовете тук стоят съвсем реални личности – всеки знае кой е Boby_, Stas, malomir, Kratun, killiman, kralchev, tishovsx, }|{opukc, raiko, BOJO, Daniel, kamos… спирам да изреждам, защото може да пропусна някого.
В това малко затворено общество за мен е малко непонятен стремежът да останеш непременно анонимен, като за целта използваш възможността да си направиш няколко регистрации. След малко ще ви дам пример, защото тази тема беше предизвикана от конкретен повод.
В две различни теми стана въпрос за едно и също нещо – прословутия тор Акваформула Стандарт. И двете теми са в раздел Растения, ето
едната, ето и
другата. В тези теми двама различни потребители -
пхоениь9040 и
rendaka изказват критичното си отношение към Акваформулата. Да, ама не. Потребителят е един и същ. Открих го случайно, просто от една фраза – нещо от сорта – Извинете ме, ако съм малко рязък!!! Не че изказването беше рязко, просто забелязах трите удивителни.
Та мисълта ми е – защо е нужно? За да се покаже, че повече хора са недоволни от нещо? Не ми се вярва, но ако е така – резултатът е по-скоро обратен. Логиката е, че лоша реклама няма. Колкото повече се говори за един продукт – добро или лошо – толкова по-популярен става той. Друга причина дали има? Може би анонимният колега
пхоениь9040/rendaka се страхува от санкции? Това ми звучи съвсем нелепо. Никой тук не е пострадал само защото е поспорил с някого.
Аз други причини не виждам.
Кажете си и вие мнението, според мен проблемът е по-скоро любопитен. А на колегата предлагам да излезе от привидната си анонимност. В един от постовете се позовава на Ники Кралчев. Не знам за него – ние обаче познаваме Кралчев, макар че е на хиляди километри от тук. И съм сигурна, че той няма втора регистрация.