Автор Тема: Съвети за хищни риби - нещо такова...  (Прочетено 69479 Пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглеждат тази тема.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
Отг: Как да накарам Арованата ми да прояде
« Отговор #30 : вторник, 03 януари 2017 г., 10:10 ч. »
Вярно е прави сте. И аз от моя опит знам, че риба яла жива храна трудно минава на суха (изключение правят астронатусите само - според мен те ядат всичко по всяко време и винаги като невидели). При мен арованите са 3 и като останат гладни, пък било и за не много дълго време, започват едни битки не е истина (аквата е с плътни капаци и пак се налага да го бърша от изплисканата вода). Когато са яли спокойно си плуват заедно в пълна идилия.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #31 : вторник, 03 януари 2017 г., 10:41 ч. »
Както казах, двете от рибетата ми умряха. Глада не е бил фактора, който на 100% е причината, не изключвайте и стреса. В аквариума ми останалите риби  не дадоха шанс на по-слабите две - постоянно ги гонеха. Е, със сигурност ако бяха повече като брой, стреса от силните риби ще е по-малък.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #32 : вторник, 03 януари 2017 г., 10:51 ч. »
Искаш да кажеш, че ако увелича групата агресията ще намалее ?

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #33 : вторник, 03 януари 2017 г., 10:55 ч. »
Не твърдя нищо  -  не съм  отглеждал подобни рибоци. Споделих, какво стана при мен с дребосъците. С мисълта, че все ще е интересно и може би от помощ на някого.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #34 : вторник, 03 януари 2017 г., 11:09 ч. »
Да благодаря ти. Аз от цихлидите знам, че в по-голяма група ,агресията се намалява .С арованите незнам как е -тези 3-те са ми първите. Още се уча дето се казва.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #35 : вторник, 03 януари 2017 г., 13:23 ч. »
Ако някой колега има опит с гледане на аровани в група моля да сподели ! Има от къде да взема още 2 на подобен размер като моите , но леко се притеснявам как ще се спогодят със сегашните. Те и сега се сбиват от време на време , но после се успокояват. Когато ги взех бяха около 10-тина см , а сега са над 30 см.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
« Отговор #36 : вторник, 03 януари 2017 г., 13:41 ч. »
Темата се развива много добре. Може ли да помоля за малко снимки, защото ми е любопитно. И аз мога да пусна един клип как храня моята, само не знам как да го прикача към темата.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #37 : вторник, 03 януари 2017 г., 14:09 ч. »
Малко са ми трудни за снимане защото аквариума е залесен . Ако искаш в моя профил има няколко снимки (въпреки че са правени с телефон и не са добро качество ), но ще добиеш представа донякъде . Твоята слиза ли до дъното за храна и как точно и ги даваш тези замразени рибки ?

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
« Отговор #38 : вторник, 03 януари 2017 г., 15:06 ч. »
Хубав въпрос. Отговорът е лесен. Просто си купих щипци за моя и нейна безопасност. Размразявам 2-3-4 рибки в чаша с топла вода. Чакам 5мин. и ги пускам една по една с щипците. Рибките стоят на повърхността около 30 сек. и след това потъват. Попринцип тя ги изяжда веднага щом ги пусна, но ако случайно потъне другите ми хищни риби (сиамска тигрова риба, полиптеруси, тигров сом и т.н.) ги изяждат. Има дни, когато арованата ми не иска да яде, но това не мисля, че е проблем, просто не е гладна.
Има една подробност при храненето, която разбрах сам с времето. Отнася се за бързото и бавно потъване на замразените рибки. Поради вретеновидната форма на замразените рибки, ако я пуснеш в аквариума вертикално на водата, тя ще потъне по-бързо. И обратното - хоризонтално на водата - няма да потъне толкова бързо.
Дано да съм помогнал, ако има още въпроси пиши в темата.  8)

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #39 : вторник, 03 януари 2017 г., 15:27 ч. »
При мен арованите са 3 и като останат гладни, пък било и за не много дълго време, започват едни битки не е истина (аквата е с плътни капаци и пак се налага да го бърша от изплисканата вода). Когато са яли спокойно си плуват заедно в пълна идилия.

мойте и те не ядат суха храна.Но замразена ядат без проблем,гледай ги отучи да ядат жива че се настървяват.Давам пример.Винаги съм имал червеноопашат сом,и постоянно ги хранех с жива риба и той започна да ми прави поразий,изяде скат,щука,полиптерус и говоря за риби по 30см,тойст той не ги яде а само ги души.Сегашния ми червеноопашат го храня само със замразена,никоя от рибите ми не е яла жива риба,храня ги през 2..3 дена и нямам проблем,когато и колкото дам токага ядат.и сега той е 55см

Ще е наистина интересно  dndechev, да дадеш снимка на аквариума и рибите.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #40 : вторник, 03 януари 2017 г., 15:48 ч. »
Сега живеят в този аквариум 160-80-60 см. Идеята ми е като станат около 40 см да ги изместя в големия ми аквариум.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #41 : вторник, 03 януари 2017 г., 15:51 ч. »
А този е големият 320-75-75 см. Новият им дом когато порастнат още малко.

Неактивен bandita

• Активен потребител
  • Публикации: 733
  • Нас. място: Стара Загора
  • бандита забавя,но не забравя
« Отговор #42 : вторник, 03 януари 2017 г., 18:09 ч. »
Още не ги слагай в големия,тези астронатуси ще ги погнат,ще ги закачат.имаш 3 аровани,павече не слагай.Остави ги да си определят чифта.Моите са 2 мъжка и женска.Мъжката е с по голяма челюст тоест на горе е.а на женската устата и с челото е равна. От време на време се закачатно не и биене.Нека ти станат по 45см и тогава ги отделяй.като си определят чифта ще има бой с някоя от тях...и тогава ще отделиш едната че се вият до смърт.
1500 литров-MONSTER FISH

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #43 : вторник, 03 януари 2017 г., 18:46 ч. »
Благодаря ти колега . Аз също си мисля че астронатусите ще ги погнат затова не бързам с местенето. Беше важно да знам , че не могат да се гледат в група (ако правилно съм разбрал ). Поздрави на всички !

Неактивен bandita

• Активен потребител
  • Публикации: 733
  • Нас. място: Стара Загора
  • бандита забавя,но не забравя
« Отговор #44 : вторник, 03 януари 2017 г., 19:12 ч. »
Да,нека пораднат още и ги премести.В горемия аквариум ще станат огромни.Моите са 80см мъжка и 70см женска.Могат да се гледат в групи но в езерца..защото да имаш 10 аровани ти трябва 10000л че и нагоре
1500 литров-MONSTER FISH

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.