Автор Тема: Южноамерикански биотопен аквариум  (Прочетено 10217 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
Южноамерикански биотопен аквариум
« : неделя, 22 януари 2017 г., 15:48 ч. »
Здравейте! Реших сериозно да се занимавам с аквариума си. Тази тема ще я посветя на ЮЖНОАМЕРИКАНСКИ БИОТОПЕН АКВАРИУМ. За по-лесно за всички ще изброя имена на риби и ще задам въпроси, които ме интересуват.
Като първо нека кажа, че аквариума за този биотоп е 450л. с много добра филтрация. За сега имам голям корен и чакълест грунд, но ако нещо ще премахвам и добавям декорадия.
Това са рибите, които имам в момента: (име-местообитание-какво мисля аз)

- Сребърна арована-Южна Америка-ще си я оставя
- Полиптерус 2бр.-Африка-не са от америка но са подходящи за хищен аквариум(мисля, че мога да ги оставя)
- Гибицепс-Южна Америка-ще си го оставя
- Риба нож-Южна Америка-гледам я от 4-5години, естествено ще я оставя
- Сиамска тигрова риба-Азия-мисля, че ще я оставя
- Севериум-Южна Америка-ще я махна, защото не ми харесва
- Синодонтис-Африка-ще я махна, защото не е от америка
- Псевдостома сом-Южна Америка-оставям я
- Риба папагал-Африка-махам
- Цихлозома Октофасциатум-Южна Америка-много е стара, след месец два ще умре, така че няма да я има в биотопа.
Това са рибите, които знам, че стават в южноамерикански биотоп, но не знам, дали стават с мойте:(име-местообитание-какво мисля аз)
-Сребърен долър-Южна Америка-знам, че ако се спра на този вид трябва да купя най-малко 6бр.
-Гар-Америка-много харесвам тази риба
-Оскар-Южна Америка-знам, че са много аграсивни, не знам дали става с мойте
-Ягуар-Южна Америка-знам, че са много агресивни, не знам дали става с мойте
-Нотоптерус чилата-Азия-чувал съм, че са много интересни, но не знам нищо за тях
-Цихлида Мееки-Америка- :dontknow:
-Златен змиеглав-Азия-харесвам ги, но не са от Америка  :(
-Флауърхорн-Азия- :dontknow:
Това за рибоците, нека минем на растенията и декорацията. Тук са и повечето ми въпроси. Ще помоля хора, занимавали или занимаващи се с американски биотоп да помагат. Знам, че трябва да има корен/и и чакълест грунд и обли едри камъни. Но за растения незнам почти нищо... Моля споделете малко опит! Нямам СО2 система, но ако нещо ще купувам. Кажете имена на Южно Американски растения, моля.
Надявам се да бях горе-долу изчерпателен, дано да можем да си помогнем взаимно. Също се надявам след укончателни решения и изпълняване на проекта, аквариума да заприлича на късче от Амазонка или друго местенце от Южна Амерка. Благодаря предварително!!

Ето малко снимки на сегашния ми аквариум: (сега наподобява общ аквариум)   :bow:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
Отг: Южноамерикански биотопен аквариум
« Отговор #1 : неделя, 22 януари 2017 г., 15:59 ч. »
Бих искал да запрелича на нещо като тези късчета от рая  ;) :

Неактивен Asen

• Активен потребител
  • Публикации: 536
  • Нас. място: София/Габровица
  • Северума ми е много по- от Северума ти...
    • Профилът на Asen
« Отговор #2 : неделя, 22 януари 2017 г., 16:16 ч. »
По какво аквариума който искаш да направиш ще се различава от сегашния ти  ???  :hmm:  :dontknow:  :-[

NB* Приемаме, че Северума, Папагалите и Кукувицата ги няма  :)

P.S. Имаш една-две грешки в страните производител  :D
Ах, имам си една мечта! С модераторството свързана е тя...
Къде си Грейтчен ти сега...? И ти ли се покри в пещера...?

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #3 : неделя, 22 януари 2017 г., 16:27 ч. »
Абе човек твойте коментари винаги са едни....  :D :D :D :D
Нали затова искам съвети, за да махнем грешките и да няма такива. Та нали за това се казва ПРОЕКТ !!!
Казвай какво не е наред, та да го оправим.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #4 : неделя, 22 януари 2017 г., 17:42 ч. »
Здравей ,
Според мен , ако искаш да си запазиш рибите които си изброил , не трябва да добавяш нито една от посочените по-долу . В другата тема обсъждахме подходящи съквартиранти за Арована и Сиамската риба . Аз си мислех че ще оставиш само тях и някой сом затова давах предложения . Ако ти харесват аквариумите които си показал , погледни по колко риби има вътре . Не много нали ? И аз също харесвам не много претоварени от към риби аквариуми . Да не говорим , че са и по-лесни от към подържане на параметри на водата . Аз също гледам 10-тина големи цихлиди на едно място , но водата сумарно аквариум + съмп е около 2000 литра . Въпреки всичко всеки сам си решава . Аквариума и рибите са си твои ако ти харесва с повече риби .......деиствай !
П.С. Ако мислиш че Астронатуса и Ягуара са агресивни то Flowerhorn-на е изключително агресивен ( даже и към женските от собствения си вид ).

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #5 : неделя, 22 януари 2017 г., 20:54 ч. »
Благодаря, това не го знаех, добре, че го каза.
На мен ми харесват тези аквариум МНОГО, но биха били по-хубави с повечко рибоци.  ;)
Знам, че астронотусите и ягуарите много робят, затова от тях съм се почти отказал. Ако си оставя рибите, който съм изброил и махна тези, които казах ще е добре от страна на обитатели нали? Знаете ли нещо за това, какви растения се гледат в такива аквариуми? Аз съм напълно новобранец, от страна на растителноста в аквариума.  :ok:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #6 : неделя, 22 януари 2017 г., 20:55 ч. »
Ето още две снимки: (просто супер)  :D

Неактивен Asen

• Активен потребител
  • Публикации: 536
  • Нас. място: София/Габровица
  • Северума ми е много по- от Северума ти...
    • Профилът на Asen
« Отговор #7 : неделя, 22 януари 2017 г., 21:16 ч. »
Коментарите са ми такива, защото нито оставяш само американски, нито се съобразяваш с това, което ти казват, а после Змиеглава бил от Азия.
Добро утро! Тигъра да не е от Мексико?
Папагала и Flowerhor-на са от Епруветка :)

Какво променяш?
Ах, имам си една мечта! С модераторството свързана е тя...
Къде си Грейтчен ти сега...? И ти ли се покри в пещера...?

Неактивен CaptainCaveman

• Активен потребител
  • Публикации: 238
« Отговор #8 : понеделник, 23 януари 2017 г., 09:25 ч. »
И на мен ми е странно това :) хем много ти харесват аквариумите с по-малко риби хем искаш същите аквариуми ама с ПОВЕЧЕ риби... общо взето искаш съвети и пак правиш каквото си искаш :)

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #9 : понеделник, 23 януари 2017 г., 10:15 ч. »
Нещо не Ви разбирам, защото ние тук си пишем и съветваме, как е по-добре, а аз какво правя, че да съм все наобратно? Аз просто съпоставям моето желание и мисъл с вашите коментари и изведнъш се получава обърквация. Не разбирам какво съм направил, че да казвате, че не слушам никой. Нека се изразя по-точно в тези две ситуации с коментарите Ви:
Относно другите 2-3 риби с различни местообитания (не Южна Америка), просто са ми твърде скъпи и ценни, че да ги махна еи така. А тези, които още нямам и не са от Южна Америка, нали за това ги коментираме, кога съм казал, че ще ги купувам веднага.
Отново НИКОГА не съм казал, че ми харсва аквариум с малко риби. Наблегнах на това, че обичат аквариуми с такава декорачция, но Дебело подчертах, че искам да го направя с повече риби. Незнам къде четете и какво си мислите, но не помня някъде да съм споменал, че не искам риби в аквариума, а и изброих толково много имена...
Ако имате още подобни критики и коментари, моля по-добре НЕ пишете. Тези ваши отговори не ми помогат с НИЩО, опитвам се темата да потръгне, някой да сподели опит, да ме посъветва за декорация и растения, а не да ми критикуват обитателите.
Благодаря предварително!

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #10 : понеделник, 23 януари 2017 г., 11:00 ч. »
Вярно е това. Мойте даже ги късaха за удоволствие ( когато правех опити за растения + Астронатуси ) . Повече от половин година опитвах с какви ли не дебелолистни растения (  Анубиаси , Гигантска Криптокорина , Гигантска Валиснерия ,Ехинодоруси и други  подобни ). След като ми се позапушиха тръбите на филтрацията от малки парчета листенца ( влязох в страхотен филм докато ги демонтирам и изчистя ) се отказах . Сега съм само с Мангови корени и грунд . Въпреки всичко има колеги от форума които успяват с тази комбинация ( едри цихлиди + растения ).
Ако си решил да пробваш като начало вземи си по-голям корен Анубиас или Микрозорум и ги вържи с корда за корена . Ако оцелеят ще се прихванат  към корена и ще стане красиво . За тях няма да ти трябва нито торове , нито CO , нито специално осветление . 
Успех !  :ok:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #11 : понеделник, 23 януари 2017 г., 11:53 ч. »
Благодаря. С два коментара, научих още много интересни неща. Аз съм пробвал с един средно голям Анубиас и мойте цихлиди нямаха проблем с него, все пак нямам астронотуси.  :D
Но излезна друг проблем, рибата нож ги изкоренява и накъсва и след това растенията загниваха и дотам... Интересно, че рибите нож имат слава на месоядни рибоци, но моя се оказа вегетарианец.  :)
Някаква идея как да го отуча от това поведение?  ;)

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #12 : понеделник, 23 януари 2017 г., 13:00 ч. »
По-горе съм писал - вържи ги с рибарска корда за корена . Няма да може да ги изравя плюс това за тези две растения е по-добре да не са в грунда . Хубаво е корените им да са свободно във водата . След не много време те ще се захванат за корена .
Поздрави !

Неактивен nicco

• Активен потребител
  • Публикации: 99
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #13 : понеделник, 23 януари 2017 г., 13:51 ч. »
Към анубиаса и микрозорума мога да добавя и болбитис, също се връзва за корен или камък.Не че е от Южна Америка както и другите две,но при положение че и рибите ще са от три континента.

Неактивен CaptainCaveman

• Активен потребител
  • Публикации: 238
« Отговор #14 : понеделник, 23 януари 2017 г., 17:18 ч. »
Цитат
Ако имате още подобни критики и коментари, моля по-добре НЕ пишете. Тези ваши отговори не ми помогат с НИЩО, опитвам се темата да потръгне, някой да сподели опит, да ме посъветва за декорация и растения, а не да ми критикуват обитателите.

Ами критиките са понеже информацията която даваш е крайно подвеждаща и дори да искам да ти помогна ми е малко трудно. Говориш за биотоп и в същото време няма да е биотоп. Казваш, че нямаш астронотуси, а на снимката на аквариума ти плува един и тн и тн.

Кажи просто, че ти е уммръзнало от сегашния вид и искаш да го промениш, но не говори за биотоп защото явно няма да е.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.