Автор Тема: Южноамерикански биотопен аквариум  (Прочетено 10215 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
Отг: Южноамерикански биотопен аквариум
« Отговор #30 : сряда, 25 януари 2017 г., 20:18 ч. »
Имам още няколко въпроса, за които трябваше да мине време, за да ги задам:
- Първо, след като махна ровещите сомове, и разкъсващите растения-папагал и севериум, и остане само един нож, с който може и да се простя, ако пречи много, дали ще се получи да гладем една гигантска валиснелия, един анубиас (завързан за корена), и ако има място може да сложа една спирална валиснерия и ричия??? Какво мислите? Ще ми трябва ли СО2 или нещо друго?
- Рибите, които ще останат в аквариума ще са арована, тигрова риба, 2 полиптеруса, 2 сома и МОЖЕ БИ риба нож. Има ли други едри цихлиди, които да не ровят и късат растения?
- Друг често задаван въпрос е - Какви да са лампите? Аз имам 2 лампи, незнам много за тях, защото са от фирмата. Знам само, че едната е ЛЕД , а другата луминисцентка, и двате светят в бяло. Кажете какви лампи ми трябват?
- Друго, за което се сещам сега е грунда. Моя е 5-8 мм. цветен чакъл (не цветен, като оцветен, а просто сиво, бяло, кафяво и т.н.) Попринцип какъв трябва да е? Моя става ли?
За сега се сещам да питам само за това. Благодаря предварително.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #31 : сряда, 25 януари 2017 г., 20:31 ч. »
То при Арованите се получи заварено положение . Той аквариума си беше растителен и понеже няма как да ги пусна веднага при цихлидите ( от съображение за сигурност ) се наложи да живеят там временно . Арованите не закачат растения ,но когато се гонят плуват много бързо и постоянно отскубват части от тях . И аз естествено .....изхвърлям.....изхвърлям .....изхвърлям и вече са доста по-малко от началото . В този аквариум има : Гигантска и нормална Валиснерия , Гигантска Криптокорина , Лимончета няколко ,няколко вида Анубиас ,няколко вида Ехинодорус , Егерия , Няколко вида Хигрофила . Роголистника го махнах както казах по-горе ( пречеше ) .

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #32 : сряда, 25 януари 2017 г., 20:40 ч. »
За тези растения няма да ти трябва нищо по-специално ( СО не ти трябва , грунда е ОК ) . За осветлението мисля ,че също е ОК защото тези растения не са претенционни . При големите риби не само копаенето е проблем ами и размера . Като минават покрай растенията без да искат ги проскубват . С тези които си изброил мисля , че няма да има грижи .

Неактивен bandita

• Активен потребител
  • Публикации: 733
  • Нас. място: Стара Загора
  • бандита забавя,но не забравя
« Отговор #33 : сряда, 25 януари 2017 г., 21:06 ч. »
Колега,ще дам моето мнение.Виждам че харесваш хищни риби.Супер.Гредай ги само с корени...камъни..по тъмно осветление.С тези растения и тези големи риби повярвай ми постоянно ще бъркаш.Всичко ще правят мармалад.Гледай рибите не се занимавай с китки.Махни тези цихлиди и сложи 2 щуки...стоят в средния и горния слой.Моите филтри са като 3та снимка.и 2 нагревателя в двете страни във траби с много дупки.Че много ги трошат..и термометрите.
1500 литров-MONSTER FISH

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #34 : четвъртък, 26 януари 2017 г., 20:10 ч. »
Благодаря и на двама ви. Само, ако е удобно да попитам-Бандите, ти какви растения гледаш?
Аз ако сложа ниски растения, че арованата да не ги разбутва, по-добре ли ще е ?
Друго, което искам да кажа е, че и преди са ми казвали да гледам хищниците само с корени и камъни. Така и направих, до сега. Вече ми доскуча да гледам толкова сиво-кафяв аквариум.  :bow:

Неактивен dndechev

• Активен потребител
« Отговор #35 : четвъртък, 26 януари 2017 г., 20:31 ч. »
Само да вметна , че големите камъни са за много големи аквариуми . При Бандита има място за тях . Изглеждат добре , но тежат и ти намаляват водата в съда . Аз примерно в големия съм само с мангови корени по тази причина . Все пак на рибите им трябва вода .

Неактивен bandita

• Активен потребител
  • Публикации: 733
  • Нас. място: Стара Загора
  • бандита забавя,но не забравя
« Отговор #36 : четвъртък, 26 януари 2017 г., 21:54 ч. »
Нямам растения.Нито едно.За големи камъни до някъде сте прави.Червеноопашатия ги бута...и ги разкарва из аквариума и може да направи беля.
1500 литров-MONSTER FISH

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #37 : петък, 27 януари 2017 г., 19:07 ч. »
Съгласен.  :ok:

Здравейте цял ден в полувин Пазарджик нямаше ток, затова чак сега се включвам. Както каза бандита, смятам да махна тези цихлиди и да взема щуки (гарове). Въпроса ми е от кой вид трябва да зема, знам, че са многооо видове. Друг въпрос - Понеже знам, че стават много големи, а аквата ми не е като на бандита, 1 или 2 трябва да зема?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.