Автор Тема: Мнение за JBL Manado  (Прочетено 3079 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен screamers

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
    • Оригиналните Apple части
Мнение за JBL Manado
« : петък, 25 януари 2019 г., 11:42 ч. »
Здравейте колеги, над 10 години се занимавах с цихлиди. Но дойде времето да вкарам повечко зеленинка в аквариума и да сменя рибите.
Та направих следното, изчистих кварцовия пясък от дъното, остана малко количество което не успях да изчистя. Върху него сложих "JBL Pro Flora Start", и върху него JBL Manado. Много гледах ревюта в youtube за него и ми хареса като цвят и визия за аквариума. Обаче не знам дали направих правилния избор, защото и най-малкото вълнение на водата повдига и размества грунда. Да не говорим че при пълненето на вода в аквариума останаха някакви малки частици на повърхността. Преди да го сложа в аквариума го измих няколко пъти да падне мърсотията. Та дайте някакво мнение по въпроса.
Благодаря ви !

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
Отг: Мнение за JBL Manado
« Отговор #1 : петък, 25 януари 2019 г., 14:34 ч. »
Нормално е.Ако искаш да не изплува и да е малко по-тежко се кисне във вода седмица две предварително.То с времето попива,но така или иначе ще си остане сравнително леко.Големи наклони няма да издържът и ще се заравнят с времето.В началото може някои растения да изплуват,особенно полянка ако искаш.Трябва и да си внимателен със пълненето при смяна за да не го вдигаш с течението.Добре е да няма в аквариума едри риби ,копаещи....тоест забравяш за Анцитруси ;) Добър грунд който при мене с подложка от Аквабазис + можеше да подкара всяка китка която съм опитвал :D

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #2 : петък, 25 януари 2019 г., 16:39 ч. »
Все пак окуражително мнение, както споменах от доста време не съм се занимавал с растения, и се надявам да има хубав разтеж на растенията. От дънните риби мисля да са няколко вида коридораси, и се чудя за ботия ? Въпреки че тя не е типичната дънна. Иначе както казах ми харесва как стои, притеснява ме единствено при сифонирането (чистенето) как ще хвърчи из целия аквариум.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #3 : петък, 25 януари 2019 г., 21:27 ч. »
Сифониране в растителен аквариум..... НЕ ;)  В аквариум с Манадо-никога! То добре си се справя със разграждането на органиката в него а и нали трябва да има храна за растенията.Аз лично мога за дънни да препоръчам само Отоцинклоси или дори само охлюви Неритина....но не черните,че се заравят много като светне осветлението.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #4 : петък, 25 януари 2019 г., 23:12 ч. »
След седмица ,две,че може и по-рано,ще стане по-тежко манадото.Аз гледам дискуси с него,имам и няколко сома л201 и нямам никакви проблеми.А прахоляка утре,вдруги дне ще е изчезнал :) Нямаш притеснения,много добър избор си направил.

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #5 : вторник, 29 януари 2019 г., 13:31 ч. »
Сифониране в растителен аквариум..... НЕ ;)  В аквариум с Манадо-никога! То добре си се справя със разграждането на органиката в него а и нали трябва да има храна за растенията.Аз лично мога за дънни да препоръчам само Отоцинклоси или дори само охлюви Неритина....но не черните,че се заравят много като светне осветлението.

Нямаш си на идея колко съм доволен че няма да сифонирам  :yahoo: Принципно в момента имам две коридорасчета панда, но ще взема и Отоцинклоси, иначе имам две Неритинита (и не са от черните) Но като ги гледам, не еб*ват да се скитат из дъното, обикалят предимно камъните и стъклата на аквариума.  Много ви благодаря и на двамата за мнението и препоръките ! Доволен съм че не съм се прекарал в избора на грунд, че доста време се рових да видя кой да е. Успешен ден момчета  :beer:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.