Рибки > Златни рибки
Всякакви въпроси, свързани със златните рибки
Julyan:
Да попитам в тази тема- каква фракция грунд ползвате, за да не лапат камъчета? Откъде се снабдявате? Търся си черна, но не телескоп. Сега сме в процес на устройване на голям самостоятелен аквариум само за златни, около 200 л., в която мислим да сложим десетина. Ще аранжираме с камъни и корен, но искам да сложа и растения, които няма да бъдат манджа.
cheatah:
10 рибки за 200 литра са много! (освен ако не са малки)Аз съм с 240 и 7 броя,растът като побъркани по лесно се гледат :yahoo: Скоро време обмислям прокет за 450 литра пак със златни,растения Гиганска криптокорина и анубиаси,са най подходящите за златни.За грунд моя е фракция 4,5 мм до 1,2 см.
kostadin_milkotev:
От вчера се пробвам да кача снимки обаче не става . Преди си качвах без проблем сега да няма някакво нововаведение ?
rhyan:
--- Цитат от: Julyan на събота, 25 февруари 2012 г., 08:52 ч. ---
Да попитам и в тази тема- каква фракция грунд ползвате, за да не лапат камъчета? Откъде се снабдявате? Търся си черна, но не телескоп. Сега сме в процес на устройване на голям самостоятелен аквариум само за златни, около 200 л., в която мислим да сложим десетина. Ще аранжираме с камъни и корен, но искам да сложа и растения, които няма да бъдат манджа.
--- Край на цитата ---
Златните няма да спрат да лапат или поне да се опитват да лапат грунда. Не вярвам, че дори пясъчно дъно ще е проблем за тях, но ровят непрестанно. Колкото по-голяма е фракцията, толкова по-малък е шанса от поглъщане на частици според мен. Но пък едрата фракция не винаги изглежда добре... Преди бях с фракция около 4-6мм и пак вдигаха поне по 1 камък и тропаха из аквариума - просто това им е природата, ако изобщо може да се каже такова нещо за златните :D
Не се притеснявай особено за грунда - избери го малко по-едър и такъв, какъвто ти харесва.
200л за 10 риби е малко по принцип, но не е предела според мен, особено ако са от разновидностите с къси тела. Като порастнат ще им отеснее, но до тогава може. Моите са 6 в 60л и определено са на ръба на натоварването, но като цяло се чувстват доста добре...
akvarist:
@rhyan имаш просто страхотни рибки. Личи си че са добре гледани с много внимание продължавай все така! Поздрави!
Навигация
Преминаване към пълната версия