Колеги,продължавам да си троля темата.
Че ще се гледат големи хищни риби това вече е факт заложен в проекта.
Спрях се последно на аквариум с размери : 160х70х70.
Аквариума замислям да е нещо като биотопен.
Ще има здрави корени,укрития и високи растения.
Растенията още не съм проучил точно какви ще са но ще трябва да покриват и повърхността на водата за да създават подходящия комфорт на обитателите.
В други теми пуснах запитване за възможен избор на филтър,но моля ако някой е запознат да драсне и тук ако желае.
За момента главно ме интересува какви достатъчно здрави и жилави растения да подбера,имайки предвид,че няма да се пускат никакви системи за CO2,поради факта,че аквариума няма да е силно аериран.
Минималната аерация си я обеснявам с факта,че ще се гледат : Lepisosteus Gar , 2xChanna pleurophtalma , 2xPolypterus delhezi и най много още 1-2 бройки по-дребни дънни риби.
Растенията ще си набавят нужния CO2 от рибите а съответно на тях ако не им достига въздух ще си го набавят по естествения за тях начин.
Също така не мисля и много интензивно да филтрирам (изключвам периодите през които ще се пуска жива храна),но тук ще ми е нужна вашата помощ за да добия бегла представа колко ще трябва да е поне минималния дебит преминаващ през филтрите.
Моля за съвети относно целия проект като цяло и евентуално някакви напътствия как да се осъществи.
Не искам да бъда разбран погрешно.А именно искам да създам едно кътче което ще приюти малко количество хищни риби на които да им бъде предоставен максимален комфорт и се надявам да си разгърнат поне до някъде потенциала като такива.
Ако някой намира проекта като тотална катастрофа моля да сподели,за да знам какво да правя.Или да продължавам да не спя по цяла нощ