Автор Тема: Профил на galin  (Прочетено 31159 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Отг: Профил на galin
« Отговор #135 : петък, 08 април 2011 г., 12:01 ч. »
Радвам се да видя, че има движение след разговорите ни през декември миналата година. :drinks:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен calvero7

• Активен потребител
  • Публикации: 100
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #136 : петък, 08 април 2011 г., 21:52 ч. »
Здравей,кажи две думи за технологията на езерото? :clapping:

Неактивен galin

• Активен потребител
  • Публикации: 174
  • Нас. място: Варна
« Отговор #137 : събота, 09 април 2011 г., 23:52 ч. »
Да езерото е вече факт. След дълги размисли и обсъждане е почти готово. Казвам почти тъй като смятам да засадя растения около него, евентуално водна лилия ако мога да намеря , и разбира се да пусна риба. С Дидо обсъдихме езерото още в проект, най-вече дълбочината, и в крайна сметка стана на две нива. По-плиткото е около  30 - 40 см а дълбоката част е 50 - 60 см. Езерото е ниско технологично. Дъната на двете нива са насипани с 10-15 см речен чакъл, фракция 10-12 мм. А за цирколация на водата използам, фонтанна помпа 2100 литра на час при обем на езерото около 1200-1500 литра. Борко скоро ще снимам и танганийците, въпреки че си мисля, и клипче ще е добре да направя, а и растителният не съм снимал скоро. :drinks:

Неактивен galin

• Активен потребител
« Отговор #138 : неделя, 10 април 2011 г., 19:59 ч. »
Езерото Танганайка. Водата е малко мътна, но снимах точно след смяна.

Неактивен Borko7

• Активен потребител
  • Публикации: 719
    • LOTR chess set
« Отговор #139 : неделя, 10 април 2011 г., 20:06 ч. »
A задното стъкло защо е толкова омацано? Водорасли? Ама много странно растът , все едно са рисувани.
Кога ще пускаш риби в езерото?
I don’t know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve.

Неактивен galin

• Активен потребител
« Отговор #140 : вторник, 12 април 2011 г., 20:07 ч. »

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #141 : вторник, 12 април 2011 г., 20:42 ч. »
Чуден!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #142 : вторник, 12 април 2011 г., 22:11 ч. »
Направо ме обърка с тези огледални снимки. Аквариумът е стилен и чист.
Браво! :drinks:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"

Неактивен Borko7

• Активен потребител
  • Публикации: 719
    • LOTR chess set
« Отговор #143 : сряда, 13 април 2011 г., 19:29 ч. »
Добре се развива, но ще трябва да окастриш малко. Загубил се е половината чар, а именно коренът.
I don’t know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve.

Неактивен galin

• Активен потребител
« Отговор #144 : сряда, 13 април 2011 г., 23:40 ч. »
Този път снимахме аквариума без фон и направихме снимки и от трите му видими страни. Наистина коренът се позагуби но аквариумът се развива чудесно и за сега не искам да го разбутвам. Има малко брада но не е проблем. Рамирезите хвърлят хайвер но поне за сега нищо не отселява. Радвам се че успях да създам растителен аквариум с минимум грижи и почети никакво бъркане вътре. А относно Танганайка аквариума, задното стъкло е наистина покрито с водорасли. Първоначално беше цялото кафяво, както и грунда и камъните. А сега малко по малко се изчиства от кафявите водорасли и на места както и по стъклото се появяват зелени. Изглеждат наистина като нарисувани и това предполагам се получава заради течението на водата. Между другото Лелеупитата също хвърлиха но и от тях нищо не отселя. А за риби в езерото все още и аз незнам. За сега раззеленявам около него и предполагам че ще изчакам малко, заради водата, да се стабелизира и като параметри и като температура. Но тук ще помоля Дидо за мнение. Колко горе долу е добре да изчакам водата преди да пусна риба, става въпрос за златна рибка или тя не е чак толкова претенциозна към параметрите на водата. И ако има разлика от 8-10 градуса на водата от магазина и езерото как ще е най-добре да я климатизирам или да изчакам да се затопли още? Искам и водна лилия но фонтана обхваща почети цялата повърхност. Та въпросът ми е дали няма да пречи ако листата и се пръскат с вода, да се развива нормално? :drinks:

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #145 : четвъртък, 14 април 2011 г., 21:04 ч. »
Изчакай да постигнеш 10-12 градуса на водата в езерцето и не бързай с рибките. Нищо няма да й стане на водната лилия от пръските на помпата - напротив.

Неактивен galin

• Активен потребител
« Отговор #146 : понеделник, 18 април 2011 г., 02:28 ч. »
Точно, това исках да чуя. Сега остава да намеря водна лилия, а като се позатопли и риба. Водата започна да се поизбистря. За сега не съм слагал никакви препарати а и май не смятам да слагам, освен ако не кажете, че е неоходимо. Вече има нови растения около него, и то предимно иглолистни. Незнам как ще им се отрази влагата, но ще видим. Засадих и на ново трева там кадето я погубих докато копах , та като се разелени ще снимам пак. :drinks:

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
  • Нас. място: София
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #147 : понеделник, 18 април 2011 г., 08:21 ч. »
Привет, според мен това по камъните и задното стъкло на цихлидарника са кафяви водорасли. Мене лично, много ме дразнеха. Мисля се получават в нов аквариум и сами си заминават, но аз реших проблема с 4 анциструса.

Неактивен galin

• Активен потребител
« Отговор #148 : понеделник, 18 април 2011 г., 10:49 ч. »
Така е, даже до скоро и целият грунд беше покрит с тях. И аз едвам се стърпях да не пусна анциструси, но нали поне рибите, като не можем друго, да са от Танганайка и не пуснах. Аз затова и се интерисувах от дънен обитател от езерото, но като не намерих го оставих така. И да ти кажа малко по  малко изчезват, и разбира се идват други, като брадица и разни други, на които никога не съм и предполагал че ще се радвам  :) . Ами луда работа в растителният се боря да махна брадата а при цихлидите се радвам да я видя. Забелязах и поява на цианобактерии, при цихлидите, и този път не чаках и не се чудих. Доза макропен и така. Сега като зарибя и езерото, кой знае какво ме очаква, но явно докато не обиколя всички раздели все ще съм недоволен. :drinks: А лятото , ако се запътите към Варна, да съм готов да ви посрещна. Биричка, езерце, Златна рибка, такива неща.

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
  • Нас. място: София
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #149 : понеделник, 18 април 2011 г., 11:36 ч. »
Според мен прехранваш и затова са водораслите. Имаш органика в аквариума. Смяна на вода и сифониране на дъното редовно и ще стане.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.