Здравейте!
Нова съм в сайта, затова ми е малко неясно как стават нещата тук, все още.
Та,моят проблем, както и на повечето хора в тази тема, която между другото изчетох до края, се оказва ихтиото. Пуснах без карантитен период в аквариума си 5 малки червени неонки, от които съответно плъзна тази напаст.
Тъй като четох доста за този нистатин, реших да взема от аптеката, за да започна лечение. Точиците ги забелязах вечерта на 27.02.21, като още на следващия ден вече се бях заредила с лекарството,че и бях сложила от дозата в аквата. Аквариумчето ми е малко - 15 литра е, затова разделих хапченцето на малки частички-точно толкова,колкото ми трябваше за третиране за първи път. След първата доза, преди която не бях хранила рибките и бях завишила температурата на 29 градуса, смених около 20 процента от водата и поставих още една доза от хапчето. Проблемът е, че това нещо хич не минава... то взе да става още по-зле
, а подобрения няма никакви върху нито една от рибките.
Сега вече са покрити почти целите с точици, а се чудя дали да сложа още от хапчето, тъй като ефектът за сега е нулев.Четох, че продуктите на sera са доста ефективни - конкртено sera costapur и sera ectopur, но тъй като по някакво голямо чудо нямаше такива в зоомагазина,в който бях днес, реших,че няма да се бавя и си взех tetra medica contralck. което пак ми го препоръчаха за този вид гадинки.
Много бих била благодарна,ако някой сподели опит от подобен случай, в който нистатина се оказва недобро решение, тъй като наистина не бих искала да си загубя рибоците, а вече е 4 ден от забелязването на болестта и не знам дали изобщо имам шанс да ги спася.
Благодаря предварително!