Автор Тема: Автоматична смана на водата  (Прочетено 2386 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен hristo_kolev

• Регистриран потребител
  • Публикации: 9
  • Нас. място: гр.Кочериново
Автоматична смана на водата
« : неделя, 03 ноември 2013 г., 14:01 ч. »
От доста време ми се иска да си направя система за автоматична смяна на водата.Имам идеи но проблема при мен е че немога да използвам вода от водопровода защото въпреки че живея в планински район водата е негодна за аквариум(пробвал съм я и резлтатите бяха потресаващи за всичко живо в аквариума ми).И затова ми се налага да пълня туби о една крайпътна чешма.Та идеята ми е следната.Да използвам пластмасов контеинер от 1000 литра.Ниво сигнализатор ще следи за нивото,след като спадне да задейства помпа и тя от своя страна да допълни аквариума до необходимото ниво.Притеснява ме че водата в контейнера може да застои и зеленяса.Дали не е добре да сложа помпа чрез която водата да циркулира постоянно за да не застои.Също така мисля да се айрира и за всеки случай и UV филтър между контеинера и аквата.Трябва да помисля и за някъкво затопляне на водата защото ще има разлика в температрите.Дали ще работи!
ХНК:)

Неактивен Аз съм Акварист

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
  • Малко акъл , ама на време..
Отг: Автоматична смана на водата
« Отговор #1 : петък, 06 декември 2013 г., 10:48 ч. »
Звучи интересно, но с каква цел го правиш. А относно зеленясването на водата , това не става много бързо, един капак ако има мисля че няма да имаш проблем с това. Идеята за циркулация на водата е добра. А допълването на водата в аквариума предполагам ще бъде в малки количества затова не мисля че температурата е основен проблем.

Неактивен Zdravko089

• Потребител
  • Публикации: 79
  • Нас. място: Добрич,България
Отг: Автоматична смана на водата
« Отговор #2 : петък, 06 февруари 2015 г., 22:53 ч. »
проблема не е във зеленясването на водата а в това че трябва слаба струя ако е силна грунда ,растенията,декорациите- всичко се размества!  ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.