Автор Тема: Дискуси хайвер  (Прочетено 15825 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен borracho

• Регистриран потребител
  • Публикации: 19
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Дискуси хайвер
« Отговор #15 : сряда, 17 декември 2014 г., 07:58 ч. »
Нищо не прави! Около родителите са и щом ги кълват значи се хранят. Пръскат се най вече заради тъмния фон. Затова при развъдните аквариуми се облепват отвсякъде с фон който е по-светъл от родителите. В твоя случай обаче няма какво да направиш. Време е да заложиш артемия тя ще се излюпи след 3 дена някъде, тъкмо ако наистина се хранят от родителите тогава ще проядат и артемия. И пак казвам - ето поредния пример, че дискусите не са това което бяха. Възможно е да се развъждат в чешмяна вода.

Неактивен kojuharov82

• Активен потребител
  • Публикации: 48
  • Нас. място: Плевен
« Отговор #16 : сряда, 17 декември 2014 г., 12:21 ч. »
Относно артемията сложи я 24 часа преди да ги захраниш,елементарно е,взимаш един 3 литров буркан или нещо подобно,може и с шише от кола 2литра примерно ,като му изрязваш горната част ,горе долу до етикета.След което наливаш топла водичка (не вряла ,около 30 градуса примерно)слагаш малко артемия,една чаена лъжица като за начало(на другото зареждане ще отрегулираш колко да сложиш 2-рия път)слагаш камъче с въздух да върти яко ,като камъчето да е на дъното и през 5 минути разбъркваш за да може цялата артемия да се завърти и да не остава по повърхноста в началото ,това разбъркване го правиш 3,4 пъти,след което слагаш един нагревател около 30 вата,(зависи аз слагам 50 или повече зависи в какъв съд се люпи)за да може да поддържа водата топла и така след 24 часа артемията е напълно излюпена.После махаш нагреватела и камъчето и чакаш артемията хубаво да се оттаи на дъното а черупките излизат на повърхноста.Взимаш друг съд,например буркан,слагаш отгоре на жената чорапогащника на два ката и с шлаух изсмукваш артемията от дъното ,може и да не е прецедиш цялата ,прецени колко могат да изядът,останалата пак може да и пуснеш въздуха и нагревателя да си се въртят за следващото хранене,забравих да кажа че се слагат две супени лъжици сол преди да сложиш артемията и го разбъркваш докато се разтвори.Надявам се да съм помогнал.Ако съм забравил нещо или не е ясно питаѝ. :highfive:
Мисли положително........

Неактивен Korona

• Регистриран потребител
  • Публикации: 9
  • Нас. място: Stara Zagora
« Отговор #17 : сряда, 17 декември 2014 г., 17:44 ч. »
Здравейте,
Мерси, за отговорите и напътствията.Значи ,вчера имах доста време да се поровя из форумите и в повечето пише ,че малките ядът от този кожен секрет около 15 дена.При това положение се бях нагласил артемията да я залагам другата седмица .Сега се въртят и ходят заедно с родителите и да им пускам нещо просто няма да му обърнат внимание.Така ,аз мисля ,ако греша моля, да ме поправите.Между другото рибките се редуцираха почти с една трета по малко.Няма умрели по дъното ,явно по слабите са били изядени,и всички вече са плътно след големите.Започвам да си набавям нужното за люпене на артемия ,понеже нямам нито помпа ,нито нагревател и така бавно и по малко, дано оцелее някое ,все пак това им е за първи път както на тях така и за мен.Благодаря ви още веднъж и ще пиша отново като има развитие.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
  • Публикации: 149
  • Нас. място: София
« Отговор #18 : четвъртък, 18 декември 2014 г., 08:17 ч. »
Аз моите ги захраних с артемия на 8 ден от излюпването.

Неактивен Korona

• Регистриран потребител
« Отговор #19 : сряда, 31 декември 2014 г., 12:56 ч. »
Здравейте колеги,
Малките вече поотраснаха видимо ,хапват артемия която се излюпи успешно.И сега е момента да попитам кога трябва да се отделят?Дали са готови без родителите или още да почакам.И с какво да ги храня след като се отделят,с артемия или да ги пробвам със суха храна.Между другото оцеляха около 20 понеже другите ги е засмукал филтъра и един ден ги изхвърли умрели, ама както и да е, като за първи път съм доволен.Мисля да си оставя ако оцелеят 4 малки, другите трябва да ги разкарвам на някъде ,понеже аквариума ми не е много голям.А и жена ми вече гледа лошо :punish2: на тая артемия която бълбука и шуми денонощно в хола :).ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!

Неактивен borracho

• Регистриран потребител
  • Публикации: 19
« Отговор #20 : сряда, 31 декември 2014 г., 13:57 ч. »
Еййй браво колега. Сега е хубаво да започнеш да даваш ситно накълцан тубифекс. Така ще отрастнат много бързо. Не спирай артемията, чак като проядат стабилно и отрастнат, тогава може да почнеш да ги учиш на суха храна и кайма. Само не знам дали ще намериш тубифекс някъде по магазините.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
  • Публикации: 149
  • Нас. място: София
« Отговор #21 : сряда, 31 декември 2014 г., 19:40 ч. »
Аз не бих рискувал да им давам храна от сладководен източник!!!

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • Публикации: 276
  • Нас. място: гр. Монтана
  • 0884 86 77 86
« Отговор #22 : сряда, 21 януари 2015 г., 20:13 ч. »
Колега какво стана с бебоците .... ?

Неактивен Korona

• Регистриран потребител
« Отговор #23 : четвъртък, 22 януари 2015 г., 09:02 ч. »
Ето ги, над 1 см. са вече.Храня ги с тетра дискус и артемия майки (обожават я).Доста раздадох,понеже нямам голям аквариум,а и родителите в момента гледат нови около 100 малки.Вече се чудя какво да правя.Ходих до един магазин и човека обеща да ги вземе като станат 3-4 см. на 2-3лв.Но засега само подарявам на приятели :)

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
  • Публикации: 173
  • Нас. място: Добрич
« Отговор #24 : четвъртък, 22 януари 2015 г., 12:16 ч. »
Късметлия си че си попаднал на такива добри рибоци!

Неактивен Snejanka36

• Активен потребител
  • Публикации: 64
« Отговор #25 : петък, 24 април 2015 г., 07:54 ч. »
 :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.