Вчера обиколих всичките пет местни зоо магазина, а те са си големички и има сравнително добър запас от стоки. Открих възрастни дискуси, но да си кажа честно доста мижави ми се видяха, нищо общо с прекрасните екземпляри по YouTube
затова пък в един от зоо магазините продаваха малки астронотусчета, хипер активни. Веднага ми грабнаха окото. Замислих се- с дискусите има определен риск, чуствителни рибки са, искат си грижите, а мен често с дни ме няма в квартирата, заради работата. Астронотусите са корави рибки, пък и аз все още съм на мнение, че това са магнетични, масивни рибки с характер и индивидуалност (старата любов ръжда не хваща
). В крайна сметка реших да купя 1 астронотус. Поне няма га го мисля по време на моето отсъствие от дома. И така купих най-едрото, червено, бойно астронотусче
Още с поставянето му в аквариума почна да тормози хипостомуса, обаче хипостомусчето-хайванчето си чисти аквариума и хич пет пари не дава.
И малко подновяване на интериора на аквариума- старият грунд е махнат, а на негово кварцов пясък. Все още мисля да задържа анубиаса, но след време ще се маха, а на негово място валиснерия. За фона, за сега е черен, но мисля да пробвам с тъмно син, да видим как ще изглежда. Поживьом увидим