Trifon, Много ти благодаря за реакцията!
Ето такъв човек търсех, който да ми каже, че го е пробвал и няма проблем. Току що ми писаха и от една фирма, която произвеждат фонове, но не споделиха, каква точно смола са ползвали.
Сподели моля те, каква точно смола използва? Епоксидна най-обикновена или някаква друга? Еднокомпонентна, двукомпонентна с втвърдител?
Това, което ми казаха от тази фирма е, че ползват смола, която след втвърдяване ставала неутрална (каквото и да значи това) и не била вредна и от 8 години правят фонове и не са имали проблеми. Дали е еднокомпонентна или двукомпонентна (с втвърдител) не ми споделиха.
Аз разпитах преди време по АРТ магазините и ми препоръчаха тази -
http://smilehobby.net/catalogue/product/crystal-resin-150ml-5651. На сегашния курс на стерлинга, мога да я взема доста по-евтина за около 35лв. за 300мл.
Дай ми малко повече подробности по твоят фон?
Аз моя го направих със стиропор, после 2 ръце теракол и 3 ръце фугин защото се опитах да го оцветявам и се оказа, че не е толкова лесно и после го минах 4ти път за да го върна в нормален вид.
Остава ми само да го запечата и започвам.
Времето не ме бърка, защото ще го кисна поне 10тина дни и ще пусна канистъра да върви на макс.