Автор Тема: Споделете своите аквариуми с Дискуси  (Прочетено 2697 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
Споделете своите аквариуми с Дискуси
« : петък, 31 март 2017 г., 10:46 ч. »
Здравейте,
отварям темата с идеята да споделите личните си аквариуми с Дискуси именно тук. Надявам се по този начин да предложим повече информация и реални снимки на хора желаещи да се занимават с тези риби.Доста хора са създали лични профили и публикуват информация,но може би това е по-лесния начин да информираме и запалим по тези риби нови фенове.Надявам се повече хора да се включат максимално конкретна информация за техниката в аквариумите,обитатели,както и фото материал.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен levis1980

• Активен потребител
  • Публикации: 21
  • Нас. място: Burgas
Отг: Споделете своите аквариуми с Дискуси
« Отговор #1 : петък, 31 март 2017 г., 20:22 ч. »
Здравейте.Първо, поздравления за добрата идея колега.Тук отдавна не съм чел нищо свързано с темата Дискуси...Аз също бих споделил опита ми в отглеждането,(и не само )на този вид риби...Ще следя темата с голям интерес и дано се включат всички колеги които се интересуват и отглеждат дискуси
аква 180/60/45 (486л) дискуси

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #2 : петък, 31 март 2017 г., 23:01 ч. »
То ако повече хора се включат както вас,темата ще отиде бързо,бързо в канала.Качете снимки,напишете нещо интересно...

Неактивен levis1980

• Активен потребител
  • Публикации: 21
  • Нас. място: Burgas
« Отговор #3 : събота, 01 април 2017 г., 01:37 ч. »
А ти защо не качиш снимки или не напишеш нещо интересно,за да не ходи темата в канала?
аква 180/60/45 (486л) дискуси

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #4 : събота, 01 април 2017 г., 07:45 ч. »
Защото не гледа дискуси, примерно.

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
« Отговор #5 : събота, 01 април 2017 г., 08:01 ч. »
Като гледам вече добре се заформи темата!Не виждам смисъл да се пишат каквито и да е коментари извън самата тема.
Ако за някои е интересно да покаже или види,как друг е развил аквариума си,или друга​ полезна информация е добре. Ако мислите че тук е мястото да се чоплим,и упрекваме да закрие модератора темата и си продължете личните спорове.
Ще съм благодарен ако някой има да напише нещо конкретно.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #6 : сряда, 03 май 2017 г., 23:55 ч. »
Защото не гледа дискуси, примерно.

Хахаха,точно така беше :) Нооо вече съм дискус фен и аз :) Не съм снимал нови клипове,ето един от профила ми

! No longer available

Гледам побийват се от време на време мушмороците.Но разпределена е агресията засега.Е,има един дето най-много го отнася,но така е и в живота.
Забравих колко литра ми е акварима,май 240-250л беше.С два външни филтъра по 1400л/ч по спецификации,ув лампа,аератор 200л/ч с два изхода,нагревател 300в,лампите(диодни тела) са зетлайт 120 плант два броя.Светят на 50-60%,забравих точно,пък да не ви лъжа :)
От скоро гледам дискуси,няма и месец.Много ми харесват.Ставам по-спокоен като ги гледам.Такива едни лежерни са,флегматични даже,няма го бързото стрелкане и плуване като при другите риби.Е ,щерката като се засили и блъсне с две ръце аквариума стават много пъргави и се шмугват в храстите.Сменям вода веднъж седмично по 50-60%,сифонирам при всяка смяна.Така съм направил скейпа,та да мога да сифонирам между камъните,общо взето 60-70% от дънотоможе да се сифонира.Ув лампата работи постоянно.Засега храня три пъти дневно,сутрин и обед със суха храна,за вечеря им давам замразена на кубчета.Купил съм им 5 вида замразена и къвто им е късмета за деня :) Суха имам също 5 вида.Кефи ме ,че са лапищаци още,как се закачат,че ще ги видя живот и здраве как ще пораснат. Обичам вечер да ги гледам.Вчера май дваа часа зяпах аквариума :) Абе красиви рибки,имат интересно поведение(поне за мен) макар и малко мудни.Коренно различни са от предните ми риби(атерини) и може би затова са ми толкова интересни на тоя етап.

Неактивен Aronax

• Активен потребител
  • Публикации: 93
« Отговор #7 : четвъртък, 04 май 2017 г., 08:13 ч. »
И аз от вчера официално се върнах към дискусите. общо 8 бебока, 7 тюркоаза и 1 малборо за цвят.  :drinks:
Аквариума е 500 литра: 200х50х50
Филтрация: 3 канистъра. 1х200л/ч и 2х1200 л/ч
Нагревател: Jager 300W
Осветлението е 4х39W и 2х21W
Растения:
Анубиас
Микрозориум
Буцки
Ехинодоруси
Погостемони
Криптокорини
Други обитатели: