Автор Тема: Нова идея за аквариум на Дискуси-болната ми тема  (Прочетено 10895 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Aronax

• Активен потребител
  • Публикации: 93
Отг: Нова идея за аквариум на Дискуси-болната ми тема
« Отговор #30 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 20:41 ч. »
Ти май четеш само това дето ти харесва от 5 поста насам че и повече те питам обем 100/60/60-360литра става ли ти седиш и продължаваш на луд да се правиш. И ке ядосвам на това че седиш и в моята тема спориш с колегите за това какъв обем как и защо бил.Премести темата някъде другаде и спори с колегите колко искаш. Та ще кажеш ли накрая размера става ли или пак ще кажеш ,да си гледам рибите в буркан. :grin:

Ами аз мисля, че казах още в един от първите ми постове, също така и като ме пита на лични. Но явно трябва да ти отговоря и тук. Да става 350 литра и нагоре е идеален аквариум за 6 възрастни риби. Аквариума обаче ще е висок и ако искаш да гледаш по претенциозни растения тези т8 лампи няма да те оправят.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #31 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 21:04 ч. »
Ясно е,че колкото по голям аквариум,толкова по малко грижи и обратно.То за всички риби е така. Но не е невъзможно,по трудно е.Не сменям всеки ден вода,знаеш.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #32 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 21:39 ч. »
Не го приемай лично. Форум е и всеки има право на мнение. Ти само си пресяваш кое е правилно и кое не е, спрямо това, какво ти е мнението за всеки писал потребител.
Право на модератора е да не допуска неправилно мнение, с което би заблудил даден потребител да допусне грешки.
Така, че няма драми. Всеки има право на мнение, ти си преценяваш сама. Аквариумите и рибите са твои.
Поздрави! :drinks:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
« Отговор #33 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 21:43 ч. »
Немога да дам компетентно мнение, защото нямам опит при тези риби, но мога да кажа, че гледам едри хищни риби в доста по-малък аквариум от изискванията им. Все още никой не е зациклил и всички са "щастливи". Нямам криви, накъсани, дребни риби, всички се хранят идеално и плуват жизнено. Имам - арована, сиамска тигрова риба, гибицепс, два полиптеруса, сом псевдостома и ги гледам в 450 литровия аквариум.

Като фен на дискусите искам да питам, колко дискуса може да се гледат в 450л. аквариум (за който говорех) 150х40х70 и да остане място за някое пасажче неони? Относно техника, няма да коментирам. Аз съм като asito, всичко изпипах, изпипвам и ще доизпипвам.
 :drinks:

Мод Едит: Ще помоля за постове единствено и само по темата. Ако толкова искате да пишете, моля направете си ваша тема, няма ограничения за това. Благодаря!

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #34 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 21:50 ч. »
Мите, направи си една тема бе човек, верно малко като спам идваш. Не се заяждам, просто съвет, ако си решил пусни темичка ще ти помогнат колегите, както се разви и другата тема, пълна с инфо за зверчетата. Не е лошо и да я Ъпнеш с това какво стана с климатизацията.  :drinks:

Неактивен Aronax

• Активен потребител
« Отговор #35 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 22:17 ч. »
Немога да дам компетентно мнение, защото нямам опит при тези риби, но мога да кажа, че гледам едри хищни риби в доста по-малък аквариум от изискванията им. Все още никой не е зациклил и всички са "щастливи". Нямам криви, накъсани, дребни риби, всички се хранят идеално и плуват жизнено. Имам - арована, сиамска тигрова риба, гибицепс, два полиптеруса, сом псевдостома и ги гледам в 450 литровия аквариум.

Като фен на дискусите искам да питам, колко дискуса може да се гледат в 450л. аквариум (за който говорех) 150х40х70 и да остане място за някое пасажче неони? Относно техника, няма да коментирам. Аз съм като asito, всичко изпипах, изпипвам и ще доизпипвам.

Колега дискуса е много по различна риба като начин на отглеждане спрямо рибите, които гледаш ти.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #36 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 22:39 ч. »
Aronax, това ми е напълно ясно. Просто давах пример.

geshi и malomir, то това 50% на 50% беше по темата, но щом казвате утре ще си спретна една тема за дискуси! Да спукаме форума с информация и за тях.  :grin:  Шега. Просто темата за хищници беше много успешна!

geshi, климатикът дойде вчера в Пазарджик по еконт. Много каческтвена изработка, пък как го бяха опаковали.  :grin: 2/3 стериопор 1/3 климатик.  :grin: По план неделя трябва да го инсталирам, дано да няма затруднения. Ще ъпна темата ми с много снимки.

П.С. Спирам да пиша тук, да не ме навикате.  :up:   До неделя  :drinks:

Неактивен Емануела

• Активен потребител
  • Публикации: 56
  • Нас. място: София
  • -"В мен се спотайва една заразна тиха ЛУДОСТ!" -Ем
« Отговор #37 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 22:47 ч. »
Ами аз мисля, че казах още в един от първите ми постове, също така и като ме пита на лични. Но явно трябва да ти отговоря и тук. Да става 350 литра и нагоре е идеален аквариум за 6 възрастни риби. Аквариума обаче ще е висок и ако искаш да гледаш по претенциозни растения тези т8 лампи няма да те оправят.

Ами за тия растения дет съм писала мисля че ще стане...или не .Как мислиш

Неактивен Aronax

• Активен потребител
« Отговор #38 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 23:10 ч. »
Т8 е слаба лампа, по-добре сложи т5 или лед. За растителен аквариум има по-запознати от мен, нека те да се изкажат. Аз в мойте аквариуми с дискуси гледам само лесни. Микрозорум, анубиас, ехинодорус и т.н. Все пак дискусите трябва да са на първо място. Тези снимки на брутални скейпове с дискуси, повечето слагат рибите само за снимката и след това ги майат. ;)

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #39 : четвъртък, 22 юни 2017 г., 23:38 ч. »
Тези снимки на брутални скейпове с дискуси, повечето слагат рибите само за снимката и след това ги майат. ;)

+1   Тук си напълно прав!  :drinks:

Неактивен Емануела

• Активен потребител
« Отговор #40 : петък, 23 юни 2017 г., 12:32 ч. »
Тези снимки на брутални скейпове с дискуси, повечето слагат рибите само за снимката и след това ги майат. ;)

Тука за съжаление е така.

Неактивен Емануела

• Активен потребител
« Отговор #41 : петък, 23 юни 2017 г., 14:06 ч. »
Добре. Сега как е по- добре капак с осветление,висящо осветление и стъклен капак или така както аз го харесвам висящо осветление и без капаци за аквариума.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #42 : петък, 23 юни 2017 г., 14:14 ч. »
Та той, човека си каза.......във всякакъв обем може (от буркан, че до басейн).....и си е вярно. Както е вярно и за последиците след това. Нямам опит с Дискуси, но от опита ми с други сравнително едри американци бих казал следното. Вземи си 5-6 малки Дискусчета и като поотраснат си остави само един чифт. Като допълнение може и не голямо пасажче дребни рибета (каквито там ти харесват), някое друго сомче и ако ти харесват охлюви също. Декорирай с корени и подходящи растения и си ОК. За филтрацията ти е ясно....колкото повече, толкова по-добре и си готова. Лично аз харесвам добре декорирани аквариуми с малко риби вътре (много по-естествено изглежда, пък и нали тава ни е целта-да пресъздаден природно кътче в дома си)-да не говорим и колко е по-лесна поддръжката при тази конфигурация.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #43 : петък, 23 юни 2017 г., 14:26 ч. »
Докато драсна 2 реда и десет поста сте написали......дано последното да не се счете като спам. Относно осветлението-скоро промених моето и го направих окачено. Много съм доволен от резултата....стана супер естествено-зайчета от течението на повърхноста се виждат по пясъка, както и рибите хвърлят сянка и т.н. Стъклените капаци са въпрос на личен избор (както и всичко останало естествено), но имай предвид изпаренията ако ги няма.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.