Автор Тема: Все по черни дискуси?  (Прочетено 10597 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • Публикации: 276
  • Нас. място: гр. Монтана
  • 0884 86 77 86
Отг: Все по черни дискуси?
« Отговор #45 : петък, 16 март 2018 г., 22:08 ч. »
Аз давам една чаена лъжица с тетра дискус предварително накисната във вода и течението от помоите леко по леко я разнася в целият аквариум. Но дори и след като стигне до тях те не помръдват. Все едно не я виждат. Мисля да спа за ден два и артемията и каймата и да давам само тетра дискус и да видя дали ще се пречупят и ще проядът.
А относно изказването ти че рибите от азия трябва периодично да се третират с лекарства..... знам ли. Преди седница свърших първоначалният профилактичен курс и ми се струва прекалено сега да го повтарям.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #46 : петък, 16 март 2018 г., 22:20 ч. »
Ами азиатските риби имат доста чревни паразити и с един курс не се чистят.Те така или иначе тези паразити не могат нацяло да се изчистят,но поне да са в количество безопасно за рибата.Е не всяка седмица,но през три месеца два три пъти,или ако видиш прозрачни изпражнения съчетани с потъмняване на рибата и криене.Ако си правиш кайма може флажила да им го сложиш в нея и да храниш няколко дена.Има из нета рецепти.Но ти пиша квото съм чел тук там и каквото съм говорил с хора разни.От скоро гледам дискуси и нямам богат опит с тях.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #47 : събота, 17 март 2018 г., 10:40 ч. »
По време на 6 дневният курса с флажил които направих, хранех само с домашна кайма с добавен в нея флажил. Най вероятно за този период свикнаха с каймата и част от тях загубиха интерес към тетра дискус.
Дискусите са се пръснали из целият аквариум и всяка нещо си кълве. Не са стресирани и както написах по горе се изхождат като астронатоси. Имам един аквариум от 120литра в който си мисля да прелея вода от големият и да пусна там тези риби които се крият и странят от останалите. Там мога да се опитам да проведа лечение но не знам дали след една седмица прекарана отделно в този аквариум ще се присъединят обрано към останалите или пък другите ще го гонят още повече приемайки ги за новаци

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
« Отговор #48 : неделя, 18 март 2018 г., 07:22 ч. »
Здравей и от мен.
При всички случаи се повтаря лечението с цел да избие злюпените яйца на паразитите. Пробвай да задържиш за седмица по висока температура за да стимулират метаболизма на рибата и очестено смените на вода.
Относно дебита за УВ Асито е прав и ако ги вържеш на голям дебит няма да има ефект. Това езерното е друга бира и ако аквариум.бг са ти го продали нормално да ти кажат че става. Пример: Ехайм УВЦ 350 е 7 вата и дават поток 400 л/ч за избистряне на водата и 200 л/ч за бактериално пречистване (лампата вътре е същата 7вата като на езерното,но те имат голям дебит на проток.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #49 : неделя, 18 март 2018 г., 10:35 ч. »
Здрасти Tony_JB,  благодаря за съветите. Темперетурата в момента, а и от самото начало е 31гр. (< > 0,5гр.) Живи разстения за сега нямам, но съквартирантите са  30бр.коридораси и 10бр. златни анцистроси за които се притеснявам ако се наложи да повишавам темперетурата. В първите постове някой беше написал да спра с химията, че рибите са си здрави, а сега се колебая дали да повторя курса с флажил.
За УВ-то, нямам притеснения. Както казах съм го сложил след кънистера, който е с 2000л/ч а след позадръстване на предвилтрите и с течение на времето със сигурност е паднал. С 18вата 100% пържи и патогени и всичко което мине оттам.
Tony_JB ти като човек занимаващ се с внос на дискуси кажи как процедираш? Третираш ли с медикаменти и колко пъти и през колко време?
Кажи си и мнението на снимките които съм качил какви дискуси виждаш? Благодаря  ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.