Здравейте на всички!
Току що се регистрирах тук, и за да не правя нова тема, реших да задам въпроса си в тази тема.
Вчера ми подариха златна рибка в кръгъл аквариум. До ден днешен не съм гледала рибки и си нямам и на идея какви грижи трябва да се полагат. Докато са я донесли (пътували са с влак хората) са й хвърлили доста храна и водата е ужасно мръсна и мътна, което ме пристеснява. Прочетох, че трябва да се сипва престояла вода минимум 24 часа, а аз нямам такава, пък ми се иска да й сменя водата.
Въпросът ми е, може ли да преваря вода и след като достигне стайна температура да й сипя? Без да я чакам да престоява.
Ще навредя ли на рибката, ако сменя всичката й вода и измия аквариумът? Защото не ми се струва много чист.
Трябва ли да купя някакъв филтър, помпичка или каквото и да било, за да се чувства по-добре животинчето? Аквариумът не е много голям и е кръгъл, не знам дали, ако сложа още нещо вътре, няма да заеме много място и да не остане рибката на тясно.
Знам, че зададох много въпроси, но ще бъда благодарна на всеки ваш отговор и съвет.
Благодаря ви предварително!
Поздрави
))