Днес смених аквариума.На стария,конденза под капака се е стичал навън и шкафа беше се надул на много места и ми се стори че ще се срути днес или утре

Та реших да сменям всичко.Исках фирмен аквариум,доволен съм от кайман на ферпласт и в крайна сметка си купих cayman scenic 110 300 литра с шкаф към него.Невероятен аквариум мога да кажа.Лъха на качество от всякъде,а извитото стъкло е един път.Стенда за аквариума е с два широки шкафа в които сложих всичката техника-два канистъра,ув,помпа за въздух.На мястото на пурите ще сложа зетлайт,макар че пурите са много добри.Махнах вътрешния филтър който дойде с комплекта.
Та деня започна в седем часа сутринта с чаша кафе,предната вечер приготвих бидоните.Източих вода в големия бидон,сложих рибите и растенията в него,в малкия бидон източих 25% вода и в него изкарах грунда,като се проми с тази аквариумна вода.Преди да махна грунда изкарах дънния нагревател.Донесоха ми шкафа и изнесоха стария аквариум с повредения му шкаф.По обратен ред новия аквариум беше готов.Рибите в бидона бяха с външен филтър,аератор и нагревател,пуснах аератор и на бидона с грунда,да не свърши кислорода на полезните бактерии.
Специални благодарности на екипа на Зооленд Варна-Иво и Антон-донесоха ми новия аквариум с шкаф според уговорката на време и в стаята.Много добра цена ми направиха за комплекта,може би най добрата в БГ.Основно вече само от тях пазаря.. Отплеснах се-ето малко снимки от днешния уморителен ден(12 часа ми отне смяната:)