Proxima на Eheim, жената не дава повече от 100см дължина, а и за моите дискуси, щом пораснаха толкова в 180, 250 ще им е много добре. Забелязвам, че им трябва вече повече дълбочина на аквата, да си правят завоите по-добре...

Също не искам обикновенно пдч за шкаф, този на проксимата е единствения, който ми харесва как е направен, поне изглежда кантовете са запечатани. А и изглежда много стилно с нормална големина на шкафа, искам и място отдолу за техниката.
Гледах и на Aquael аквите, от тези с интегриран капак, като Inspiria на Eheim, там разплисквания от ревниви дискуси и конденз много трудно могат да прескочат ръба и се стичат към шкафа, но не ми хареса изпълнението им, само на снимка са хубави и стилни. Един мек силикон, сложен все едно аз съм го правил, капаците ми се гънат като тоалетна хартия, обикновенно пдч за шкафа със слаган с ютията кант, няма нищо общо с Ехеим.
На Каймана не ми харесва как изглежда, с този капак отгоре и безполезната средна част на шкафа. Харесвам Star, ама цената там е ....
Ако не стане да го вдигна и наместя сам, ще стане голям филм...не че не съм здрав, 190 на 120 кила, ама е голям и захвата може да ме прецака. Ще го мисля още.