Автор Тема: Спирулина-въпрос.  (Прочетено 13336 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен ogogogo

• Активен потребител
  • Публикации: 716
  • Нас. място: софия
  • Огнян Пеев
Отг: Спирулина-въпрос.
« Отговор #15 : сряда, 04 февруари 2015 г., 19:09 ч. »
Да кажа и аз две думи.

В първоначалният вид в който я донесоха момчетата в Зоопарка не беше подходяща и още преди да я пробвам на рибата бях убеден и казах и на тях че, така ще я откажат. Така и се получи.
Казах им че е по-добре да добавят някои съставки и да намалят процентното съдържание на Спирулина за да се получи подходяща консистенция. След като обсъдихме състава пичовете си заминаха. Днес донесоха мостри с чудесен вид и консистенция със съдържание на Спирулина 40-50-60 % добавките са: грах, моркови, овесени ядки, царевичен грис, гамарус и др.
Пробвахме я на 5-6 аквариума с Харациди, барбуси, Американски Цихлиди, Африкански цихлиди.
Резултата е че не оставиха нищо да падне до дъното  :grin: . Стрива се добре и омеква бързо ( тази на люспи).
Искам да стане ясно че не ги рекламирам а, се радвам че се намират млади хора които се опитват да създадат нещо добро и че засега успяват.
Препоръчвам на всички колеги да вземат мостри и да я пробват на рибите за да има повече мнения ( по-достоверна ще е извадката) . Забравих да спомена че безумната цена падна близо три пъти .

Пожелавам им успех.
Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #16 : четвъртък, 05 февруари 2015 г., 08:51 ч. »
Във варианта на готова храна с грах, морков и гамарус съм готов да се редя на опашка за нея, още повече щом казваш, че цената е претърпяла корекция надолу! Подкрепям изцяло инициативата. Може да излезе нещо много полезно за всички от това - качествена храна родно производство на нормални цени за нас, акваристите и съвсем прилична бизнес възможност с потенциал дори за нещо повече за момчетата.
Давайте да я развиваме - ще помагам с опит, съвети и друго, ако има нужда.  :drinks:
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #17 : четвъртък, 05 февруари 2015 г., 09:45 ч. »
Аз също мога да се включа в тестовете  8)
Хоби или тиха лудост?

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #18 : петък, 20 февруари 2015 г., 20:13 ч. »
Пробвах храната с 50% спирулина,гамарус,грах.Атерините я хапват с апетит.Цената е добра.Като свърши мисля пак да поръчам.Препоръчвам :)

Неактивен _777_

• Активен потребител
  • Публикации: 303
  • Нас. място: Hell
« Отговор #19 : петък, 20 февруари 2015 г., 20:40 ч. »
Аз също пробвах от новата партида 60% спирулина,30% гамарус,5% грис,5% царевично брашно.Люспите все още не са толкова тънки че да омекват докато паднат във водата и са доста големи.По тази причина първите които пуснах паднаха на дъното без почти никакъв интерес от скалариите.Пак се възползваха дънните риби.След това ги натроших и отидоха на жената в гивгира и така докато мина всичката храна.След това в ситото за брашно и остана натрошена храна с големина от един до около три милиметра.В такъв вид гадините я плюскат като луди.Цената ме устройва и мисля пак да си поръчам макар че при тази "операция" се изхвърля част от храната.Желая успех на момчетата! :)

Неактивен Вичков

• Регистриран потребител
  • Публикации: 8
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #20 : сряда, 11 март 2015 г., 18:28 ч. »
Да кажа и аз няколко думи.Поръчах от вариант 2, а именно:
50% спирулина
20% гамарус
20% грах
5% царевичен грис
5% царевично брашно

Определено всички риби си я хапваха с апетит - барбуси (4 вида), неони, разбори, кардинали, калихти, анцитруси и дори лабеото.Дори бебета анцитруси на 20 дена я хапват. Но имам 2 забележки:
1. Храната е все още на големи люспи и бързо пада - този проблем се решава с натрошаване;
2.Ако остане парче на дъното след известно време размътва водата.

Определено храната е с потенциал но трябва още малко по обработката.

Неактивен flisen

• Регистриран потребител
    • http://myspirulina.wix.com/spirulina
« Отговор #21 : четвъртък, 14 май 2015 г., 16:21 ч. »
Здравейте приятели,

Искам да ви напомниме освен трите ни рецепти за готова храна предлагаме и спирулина на паста за влагане във ваша собствена домашна храна! Опаковката е от 100гр и е на цена 5 лева.

Посетете нашият сайт!
http://myspirulina.wix.com/spirulina

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #22 : четвъртък, 15 октомври 2015 г., 21:26 ч. »
Здравейте.
Да повдигна темата.
Момчетата, още занимавате ли се с храната?
Колеги, има ли някой да е пазарил скоро от която и да е била рецепта?
Хоби или тиха лудост?

Неактивен flisen

• Регистриран потребител
    • http://myspirulina.wix.com/spirulina
« Отговор #23 : понеделник, 14 декември 2015 г., 17:23 ч. »
Здравейте,

За момента предлагаме прясна спирулина която е подходяща и за хора и за смесване с домашна храна зс рибки. За повече информация на лично. :)

Поздрави
Посетете нашият сайт!
http://myspirulina.wix.com/spirulina

Неактивен boro07

• Активен потребител
  • Публикации: 46
« Отговор #24 : вторник, 02 февруари 2016 г., 10:58 ч. »
Здравейте.
Да повдигна темата.
Момчетата, още занимавате ли се с храната?
Колеги, има ли някой да е пазарил скоро от която и да е била рецепта?

Аз си взех наскоро но не правят готова смес  а само прясна спирулина.Това кото аз сътворих е 30-40% спирулина,всичко друго беше на око - грах примерно 20-30%,малко овесени ядки,малко царечично брашно,сложих и мъничко от тетра про за мирис и бъркане,след това на хартия за готвене и сушене.
Стана на големи люспи които трябва да ги начупиш на по дребно за да не падат на дъното веднага.Останах доволен от резултата след като видях как светкавично я изяждат

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.