Привет на всички ! Миналия уикенд се състоя изложбата на домашни любимци в Берлин. Когато видях ето този плакат :

и реших - ами ето какво ще се прави събота и неделя . Някакси убедих жената да направим разходка до Берлин и то по специално към Велодрома , където се състоя събитието , заредих батерията на фотоапарата и се метнахме в колата към Берлин . Очакванията ми бяха по- големи от към акваристичната част , все пак в сайта бяха публикували доста информация - изложение на гупи с аукцион след това , акваскейпинг и оформяне на аквариуми на живо , изложение на нано аквариуми , скариди , бети , морски аквариуми и т.н . Всъщност не беше кой знае какво - повече имаше щандове на различни фирми за храни на кучета и котки - миризмата на всевъзможни кокали и гранулирана храна се носеше навсякъде . Ето така изглеждаше като цяло :

А ето и акваристичната част :

щанд само за растения :

щанда на АДА Германия с два аквариума с готова композиция на скромната цена от 500 евро за аквариум :

малко гупи

ето тези рачета според мен бяха хит-а на изложението .Имаше големи тълпи хора ,собствениците даваха да се пипат и да се играе с тях - рай за децата . Черупките им бяха много интересно изрисувани

Имаше и доста скаридарници :

раче :

имаше щанд за скаларии и алтуми :

а покрай тях дискуси , цихлиди и др.

имаше и зайци :

имаше и ъгъл с влечуги , паяци , хлебарки и всякакви терариумни животинки . Имаше дори и щанд на който продаваха колонии с различни видове мравки
Имаше и лами :

Кучешки истории :

няколко кученца :

а този макък приятел се казваше Heartbreaker

:

Ето и котките :

бяха натъпкани в ето такива клетки и покрити с найлон - почти никакъв шанс за снимка . Над клетките бяха насложени спечелените купи и награди

ето купите които предстояха да се раздадат :

а това беше за мен най - невероятната котка - абсолютна рядкост - котка сфинкс която беше с невероятно сини очи и без козина :

помолих собственика да вдигне найлона за да я щракна набързо , оказа се много любезен човек . На въпроса колко струва такава котка получих отговора - между 800 и 1500 евро .
Ами това е . Надявам се малката виртуална разходка да ви е харесала .