Автор Тема: Желание за преобурудване не 260 л. сладководен в соленоводен аквариум!  (Прочетено 6020 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kir4o19

• Активен потребител
  • Публикации: 28
Желание  за преобурудване не 260 л. сладководен в соленоводен аквариум! Моля за съвети това ще ми е първия от соленоводен тип , оборудване обитатели и евентуални цени като аквариума е на лице!
ПС. Извинявам се за правописните грешки предварително пиша с кирилизатор.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
Както често казвам да преобурудваш сладководен аквариум в морски, е като да направиш дизелов автомобил от бензинов  :hmm:.
Не казвам, че е невъзможно и , че не съм го правил, но сам след време ще стигнеш до извода, че беше по- добре да се започне от начало и да си спестиш неприятностите, с които ще се сблъскаш.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен kir4o19

• Активен потребител
  • Публикации: 28
ако не те притеснява би ли ми обяснил доводите си

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
По-сложно е да изброявам какво не става за двата типа аквариуми, отколкото да кажа кое може да се ползва.
Това са терморегулатора и термометъра. Дори и самия съд за морски трябва да е замислен с преливник, а разните овер-фло и пластмасови преливници трябва да са под непрекъснато наблюдение.
За да не се повтарям, ако прочетеш някои от соленоводните теми във форума могат да ти дадат доста ценни насоки.
Пак казвам - възможно е, но не го препоръчвам, ако искаш да постигнеш добри резултати.

Неактивен камен_chochev

• Активен потребител
  • Публикации: 204
  • Нас. място: София
Отг: Желание за преобурудване не 260 л. сладководен в соленоводен аквариум!
« Отговор #4 : понеделник, 10 декември 2012 г., 01:05 ч. »
Кире, това, което се опитва да ти каже Марио е, че няма да спестиш пари от преоборудването на аквариума ти. И,  че по-добре да продадеш този или да го оставиш за съмп, а дисплей да ти бъде направен нов, без компромиси. На база цялата инвестиция си заслужава дисплеят да е направен истински. Погрешно е в този момент да разсъждаваш за икономии. Не казвам, че това хоби не може да бъде евтино, но не дисплея е това, от което да се пести. Добре е още от сега да решиш, какво искаш да направиш, като имай предвид, че истинския риф е скъпо удоволствие. Изясниш ли какво искаш, тогава ще можем и да сме по-полезни.  :wink1:

Неактивен borkaeff

• Активен потребител
  • Публикации: 30
  • Нас. място: Варна
За аквариуми не споря ама да направиш дизелов от бензинов двигател... Хмм, Това RAMA си е невъзможно и ако наистина често го твърдиш, много ми се ще да видя как ще стане, виж за обратното съм съгласен  :D Значи най ме е яд като вземете да философствате тука, човек като има желание всичко става,ама не, разбирачите да се изкажат. Ай че пак ше го ям от "началниците" тука  :D

Неактивен Ангел Христов

• Активен потребител
  • Публикации: 201
  • Нас. място: София, Люлин-7
За аквариуми не споря ама да направиш дизелов от бензинов двигател... Хмм, Това RAMA си е невъзможно и ако наистина често го твърдиш, много ми се ще да видя как ще стане, виж за обратното съм съгласен  :D Значи най ме е яд като вземете да философствате тука, човек като има желание всичко става,ама не, разбирачите да се изкажат. Ай че пак ше го ям от "началниците" тука  :D

:spam:
Сори че се намесвам в темата на колегата, ама такива изказвания с общи приказки не са целта на форума, колега, ще ме прощаваш...
Въпреки ироничното ти отношение, тези двамата, дето са си направили труда да отговорят на въпроса - Марио и Камен, са го направили с най-добри чувства и ДА - наистина са разбирачи, и то не в ироничния смисъл, който ти използваш и въобще не философстват, а се опитват да дадат съвет на човека и да му спестят ядове!!!
Ако се беше сблъскал с морска акваристика, може би нямаше да пишеш каквото ти дойде! Айде със здраве...
Ангел

ПП: Сори за спама, трийте ако трябва!

Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Аз лично не виждам нищо за триене. Малко ирония, после реплика...
Само мога да допълня последната, че аз лично ако/когато реша да си правя морски аквариум, след като изчета всичко достъпно по интернет, ще отида и ще се консултирам с Марио. Който както иска, така да го разбира...
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
...след като изчета всичко достъпно по интернет, ще отида и ще се консултирам с Марио. Който както иска, така да го разбира...

Аз пък бих започнала точно с консултацията. :)  :drinks:
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен borkaeff

• Активен потребител
Супер супер, най ми харесват хора отворени за всякакви мнения, все пак нали това е целта Боби - Адаш може би ;) Аз да си призная в други области извън акваристиката съм се наслушал и нагледал на всякакви пишман "компетентни" професори и затова така съм настроен, за което май трябва да се извиня.

Неактивен borkaeff

• Активен потребител
А пък и Кирчо моли за доводи от страна на Марио, а той май му е по лесно да каже, че не става или е много трудно и да си спести неприятностите, да ама човек най добре се учи от грешките си. И щом ще се хваща с това дори ще са му от полза тия грешки, за по голямо крайно удовлетворение. Така си мисля аз, не питай мъдрило а питай патило  :)

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
Извинявам се за късния отговор.
Правил съм от сладководни морски аквариуми и това е известно на доста хора. Не те разбирам кой е мъдрилото и патилото, но не се съмнявам, че ти ще ни кажеш. От друга страна, виждам за теб автомобил и двигател е едно и също  :eyes:. Автомобила е това, в което се возим, а двигателя е онова, което най-често е под капака, в който няма място за багаж :tongue2:.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.