Аз пък мисля,че не е реално Ако може да напишеш с какво снимката на 1-во място е по-добра от тази на второ?Благодаря.
Веднага ти обяснявам с какво снимката на първо място е по-добра от втората - с точно 0,1111. С други думи не може да има две първи места, както и не може всеки да е съгласен с класирането.
Класирането е реално, защото четирите най-добри снимки са на първите четири места, а двете, които очевидно са по-добри от всички останали, са на първо и второ място съответно, тоест няма видими аномалии (силно подценени добри снимки, класирани във втората част на класирането или някое пълно недоразумение в тройката и т. н. ) Разликата между водачите е толкова малка, че един-два гласа можеха да им разменят местата. Това е обаче класирането, което е получено.
Ако пък питаш за личното ми мнение, аз съм дал деветка за alexmit и осмица за rhyan. Десетка давам само за шедьоври, какъвто не е нито една от двете все пак.
Щях да дам деветка и за rhyan, ако беше махнал белите петънца при обработката. По друго не мога да ги "отделя" като оценка - и двете ми харесват. Снимката на alexmit ми стои малко по-постна, защото освен рибата, реално няма друго в кадър, но композиционно стои добре, интересен е ъгълът, под който е уловен обектът и като цяло ми харесва.