Автор Тема: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XXVI кръг (класиране)  (Прочетено 5320 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Представяме ви класирането в двадесет и шестия кръг на конкурса за снимка на аквариумни обитатели:

Победител: rhyan
Оценка: 8,2222
Заглавие: Глад

Второ място: alexmit
Оценка: 8,1111
Заглавие: -

Трето място: Pac
Оценка: 7,1111
Заглавие: -

Можете да видите цялото класиране ТУК, а коментарите на гласувалите - ТУК
.

Благодарим на всички участници и гласували!

Вече можете да коментирате участниците, класирането, гласуването и всичко друго, свързано с конкурса.

Екипът на AQUAPORTAL.BG

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
Първо честито на призьорите!  :drinks:
Ето и моя коментар за кръга. Доста слабо участие, а и не гласуваха много хора.
Класирането обаче според мен е реално. Може би третото и четвъртото място трябваше да бъдат разменени, но и така става. :)

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Аз пък мисля,че не е реално :) Ако може да напишеш с какво снимката на 1-во място е по-добра от тази на второ?Благодаря.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
Аз пък мисля,че не е реално :) Ако може да напишеш с какво снимката на 1-во място е по-добра от тази на второ?Благодаря.

Веднага ти обяснявам с какво снимката на първо място е по-добра от втората - с точно 0,1111. С други думи не може да има две първи места, както и не може всеки да е съгласен с класирането. :)  Класирането е реално, защото четирите най-добри снимки са на първите четири места, а двете, които очевидно са по-добри от всички останали, са на първо и второ място съответно, тоест няма видими аномалии (силно подценени добри снимки, класирани във втората част на класирането или някое пълно недоразумение в тройката и т. н. ) Разликата между водачите е толкова малка, че един-два гласа можеха да им разменят местата. Това е обаче класирането, което е получено.
Ако пък питаш за личното ми мнение, аз съм дал деветка за alexmit и осмица за rhyan. Десетка давам само за шедьоври, какъвто не е нито една от двете все пак. :) Щях да дам деветка и за rhyan, ако беше махнал белите петънца при обработката. По друго не мога да ги "отделя" като оценка - и двете ми харесват. Снимката на alexmit ми стои малко по-постна, защото освен рибата, реално няма друго в кадър, но композиционно стои добре, интересен е ъгълът, под който е уловен обектът и като цяло ми харесва.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
Благодаря за отговора.Разбрах какво имаш предвид под реално класиране и съм съгласен с написаното от теб.

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
    • My Flickr
Еййййй Боби, никога няма да ми харесаш нощното небе значи... Еми малко фантазия моля ви, стига с тия учебници по ихтиология.  :lol: :lol: :lol: Шегувам се разбира се.

Този път наистина слаб и посредствен конкурс. Надявах се да има повече за разглеждане и обсъждане, уви не би.

За конхониуса - при тези стойности 1/60 бленда 6.3 на 135мм си е постижение за риба на фокус, макар и с панинг и стабилизация, така че за мен това е наистина улов. Движението си личи и е добре предадено, така че за мен като техника на заснемане е доста удачна. Друг е въпроса, че контрастта и остротата са прекалени, а и не оценяваме техника на заснемане, краен резултат.

По отношение на другите кадри - нямам какво да кажа, наистина за мен, с изключение на кадъра на 2ро място - няма нито качество нито история в кадрите.

Надявам се следващия път да има повече участници и повече добри кадри. Успех на всички участници.

Неактивен godzila2

• Регистриран потребител
  • Публикации: 8
Здравейте колеги . Аз участвах за първи път и снимката ми е с телефона ми HTC Sensation ( да не прозвучи само като реклама де ) и заради това е толкова бедничка , все пак не всеки има възможноста да ползва добра техника. И между другото снимката ми не съм я обработвал по какъвто и да е било начин , чиста и натурална . Аз мисля че това трябва да е конкурса , а не фотошопи или други програми . Мерси и се надявам , че все пак се е харесал на някой моя мъжкар . :drinks: :drinks:

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
Хей, хванал съм почетното трето място. :) Признавам, че този път участвах само заради олимпийския принцп, не възлагах надежди за добро класиране. Благодаря на хората, които са дали добри оценки за моя барбус. Той принцопно е с исторя, беше най-кльощавата и вяла риба в аквариума, в един период беше толкова отслабнал, че нямаше сили да се движи и се носеше по повърхността на водата неподвжижно (все пак в "изправена" поза), а перките му бяха започнали да се накъсват. В общи линии бях решил да го изхвърлям да не се мъчи, жената обаче й беше жал и остана. В следващите дни като го прихвана някакъв апетит, яко плюскане и много повече енергия. Така до ден днешен е най-лакомата риба в аквариума и втори по големина барбус от общо 7 като него (беше наполовина спрямо другите в болния си период). Сега и призово място заел в конкурс... :) Извинете за лиричното отклонение!

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • Публикации: 620
  • My aquarium de Discus
Мислех да не коментирам нищо за този кръг,само искам да попитам след като е допусната снимка с отражения на фотографа или някой друг член на семейството според вас тази снимка трябваше ли да бъде извън одобрените.Аз лично спирам да пускам снимки в този конкурс тъй като мисля че не се мери с еднакъв аршин за различните снимки.Спирам дотук не искам да обиждам никой от организаторите,това си е моето мнение и само ще кача снимката с която исках да участавм,просто си кажете мнението.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
Рибата заема прекалено малка част от снимката. Ако беше част от някаква по-интересна композиция, може да се приеме, но не е така. Всичко е много тъмно, фонът е доста мръсен. Аз лично не мисля, че конкурсът е загубил нещо заради отсъствието на този кадър. Че има и други кофти снимки е така, и моята не е особено читава, но аз не отчитам някаква несправедливост.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • Публикации: 620
  • My aquarium de Discus
Ами тя рибата си е малка,няма как да заеме по-голямо пространство,да не говорим че е доста бърза и това прави снимането още по-трудно което трябва да се отчете също,еми ако говорим за мръсни стъкла има една снимка от този кръг където дори и от вън е мръсно стъклото,но както и да е,живи и здрави.

Неактивен Svetlio

• Активен потребител
  • Публикации: 155
Не виждам този кадър с какво точно да ме грабне?
Най-малкото автора трябваше да я кропне и то доста за да не бяга погледа на зрителя към зеленото растение.Отделно пък това колко е трудна за снимане,ами просто пускаш още 2-3 лампи за да стане по-светло и снимаш на воля :)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Ванка да ти обясня. 5 те човека от екипа решаваме, дали дадена снимка ще участва или не. Всеки от нас гласува с да или не за всяка снимка поотделно. От общия резултат примерно, 3 гласували с да и 2 ма с не, снимката учавства. В твоя случай, само един е за, а 4 ма са против. Не виждам за какъв различен аршин говориш. 4 на 1 гласа против. Също така, когато гласуваме, умишлено правим така, че да не знаем чия е снимката, за да няма лични пресантиманти. Извинявай, ама сме големи хора, няма какво да се цупим като деца. Хайде наздраве и без лоши чувства. :drinks:

Неактивен JOANNA1978

• Активен потребител
  • Публикации: 112
  • Нас. място: Гр. София, Люлин
Ей аз пък как съм пропуснала този конкурс и не съм гласувала, ама нищо. Честито на печелившите. Снимката на победителя е страхотна, но ако съм честна май бих гласувала за снимката на Рас. А що се отнася до снимката с неончето съм съгласна, че няма повод за сръдни - не е добра. Поздрави на всички с най-добри чувства. Ще чакам с нетърпение следващия конкурс и няма да го пропусна.

Неактивен alexmit

• Активен потребител
  • Публикации: 290
Благодаря на всички, гласували и подкрепили снимката ми на второто място  :drinks:  Винаги съм се старал да правя снимките така, че вниманието да е насочено единствено и само към рибата (или части от нея  :crazy: :crazy: :D) , като ограничавам разсейващи елементи като камъни, растения и други когато е възможно това. Стифодона е ужасно трудно да се снима докато плува (може да пробвате  :D ) заради привичното си "подскачане" във водата, и последвалото заравяне в пясъка. Боби - устата на стифодона вече я видяхме  ;) :D  на предишен конкурс, първото място  :drinks: ... сега беше ред на тялото  :) :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.