Автор Тема: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XXVIII кръг (класиране)  (Прочетено 5418 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Представяме ви класирането в двадесет и осмия кръг на конкурса за снимка на аквариумни обитатели:

Победител: Boby_
Оценка: 8,2500
Заглавие: Синьо кадифе

Второ място: rhyan
Оценка: 8.0000
Заглавие: Шок и ужас

Трето място: jecho.kolev
Оценка: 6,8000
Заглавие: Пижами на райета

Можете да видите цялото класиране ТУК, а коментарите на гласувалите - ТУК
.

Благодарим на всички участници и гласували!

Вече можете да коментирате участниците, класирането, гласуването и всичко друго, свързано с конкурса.

Екипът на AQUAPORTAL.BG

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XXVIII кръг (класиране)
« Отговор #1 : четвъртък, 06 февруари 2014 г., 14:50 ч. »
Честито, Боби! Определено твоята снимка беше най-добрата в този кръг, хубаво, че гласуващите са били на същото мнение. :)
Аз май не направих правилен избор на снимка, с която да участвам, но не съжалявам. Това беше последната снимка на тази риба, защото няколко дни след като я снимах умря по неизяснени причини.

Неактивен nikan

• Активен потребител
  • Публикации: 213
  • Нас. място: Kаварна
« Отговор #2 : четвъртък, 06 февруари 2014 г., 15:09 ч. »
Честито на победителите,а и на всички които се престрашиха да участват :drinks:,аз лично съм доволен от моето класиране,а и ми е за  прощъпулника на фотоконкурс изобщо(отскоро снимам)знам че снимката ми е "прегорена" но има движение в нея затова прецених че може да участва  :)

Неактивен jecho.kolev

• Активен потребител
  • Публикации: 31
  • Нас. място: Вaрнa
« Отговор #3 : четвъртък, 06 февруари 2014 г., 16:19 ч. »
Благодаря на всички за подкрепата ! :drinks:

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #4 : четвъртък, 06 февруари 2014 г., 16:19 ч. »
Честито и от мен на победителите. Аз този път не пуснах снимка за участие, защото реших да гласувам за участниците и се надявам да са доволни от моите оценки.

Имам едно питане към Екипа на Аквапортал - Възможно ли е да помислите върху правилата за участване и гласуване. На мен примерно ми се иска хем да пусна снимка за участие, хем да гласувам за другите участници, а това няма как да стане в един кръг. Ако реша да участвам, се въздържам от гласуване, ако реша да гласувам не мога да пусна снимка за участие.

Благодаря за разбирането ви!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Първо благодаря на всички участници! Не е страшно - както виждате, хапливите коментари са в миналото, а дори тогава не бяха кой знае колко. :)

Благодаря и на всички гласували, независимо за моята снимка или не. :)  :drinks:

Темата за това дали да гласуват участниците не е нова. В началото това беше факт, като участниците гласуваха за всички снимки без своята. Злоупотреби имаше, разбира се.
Наскоро се изказа идеята участниците да гласуват за чуждите снимки, а на тяхната да се поставя усреднена оценка от гласовете им за останалите. Аз лично виждам два проблема тук. Участникът, решил да мами (а това дори няма да е измама, защото ние му даваме съвсем законно право да го стори), много добре ще прецени кои снимки са най-добри и са му най-голяма конкуренция. Ще е съвсем лесно да им постави на тях единици, а на най-слабите - десетки. По този начин неговата средна оценка ще е над тази на преките му конкуренти. Пример - нека има 10 снимки (освен снимката на участника, който гласува). Избира си 5-те най-добри и им поставя единици. На 5-те най-слаби поставя 10-ки. Средната оценка (5,5) автоматично се поставя на неговата снимка и това е точно с 4,5 единици над оценката, която са получили преките конкуренти за призовите места. Някой ще възрази, че и друг участник може да отвърне със същото. Може, но дали ще го направи? Този, който се опитва да си спечели конкурентно предимство не чрез това колко добра снимка е направил, а заради вратички в системата за гласуване, ще е автоматично "едни гърди напред" спрямо човек, гласуващ по съвест. Не мисля, че е редно.
Вторият проблем е дори по-съществен - самата идея да си в състезание с някого и в същото време да го оценяваш за мен е неприемлива, независимо дали това ще се отрази на собственото ти класиране или не. Колкото и да се опитваш да си обективен съзнателно, това няма как да е 100% вярно, особено пък за всички.

И накрая какъв пък е този зор да се гласува? Това не са избори, а фотографски конкурс в крайна сметка. :) Гласуват доста хора и десетината участници, които допускаме до финал, не биха променили съществено класирането. А ако са важни коментарите и анализите, те не са отказани на никого след края на конкурса - ето в тази тема имате поле за изява. Критикувайте, хвалете - каквото ви душа иска, стига да не се изпокарате. :)

С други думи сегашната система на гласуване може да не е идеална, но върши достатъчно добра работа и няма да бъде променяна в близко бъдеще.  :drinks:
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
За "втория проблем" :) напълно съгласен, много точно си го казал.

Според мен - проблеми, няма. Колкото повече се обръща внимание на измами с цел получаване на... как да го кажа - действия на дребни човечета с цел печалба , да бъда по-добре разбран ще кажа, поощрителна награда. Толкова по-зле.
Все пак сме големи хора и на повечето ни е ясно - коя снимка е добрата, нищо че не е на призово място.
От тук нататък и от наши коментари зависи кой ще обере овациите. Все пак за човека зад апарата и най-вече положилия труд и подкрепената снимка със знание и възможности - това е важно. :)
Конфлик би се получил при снимки - 3,4,5 които са много близо като качество и показват някакво действие/ снимката си има история/, но си мисля че разума ще надделее. Пък и полезна би била една не дотам разгорещена дискусия.

rhyan, много готина снимка!  :drinks:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.