Автор Тема: Скаларии пол ?  (Прочетено 5237 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен em3ata

• Активен потребител
  • Публикации: 56
  • спортист психопат !
Скаларии пол ?
« : вторник, 18 февруари 2014 г., 19:53 ч. »
Здравейте ! Въпроса ми е как да определя пола (като цяло) на скалариите ? Чувал съм, че освен по челото, се познават и по устата, ама нз как точно се определят ! Мерси !

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • Нас. място: Стара Загора, Чирпан
Отг: Скаларии пол ?
« Отговор #1 : понеделник, 03 март 2014 г., 11:03 ч. »
Това за челото, според мен не е много точен фактор защото съм виждал мъжки без големи чела. Когато са малки полът не може да се определи, а ако се опиташ почти сигурно е че ще сгрешиш. След като поотраснат малко те започват да си правят чифтове и започват малко да странят от останалите риби. Но това е от моите бегли представи, нека по запознатите да се изкажат ;) .

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
Отг: Скаларии пол ?
« Отговор #2 : вторник, 20 януари 2015 г., 01:56 ч. »
А тези 2 Скаларии дали са чифти, или са 2 мъжки? За голямото съм почти сигурна че е момче, с такова голямо чело, но малкото не мога да определя. Иначе са на една възраст, а са толкова различни по големина. Не се бият, но пък не плуват заедно като би трябвало да е при двойките, и хайвер не са хвърляли. Явно или са момчета, или не се харесват :)
п.с. Не гледайте това зеленото по стъклата. Вече 1 година се боря с него, стъргах с какво ли не, и не мога да го махна. Взех си и Анциструси за целта, но и те не могат да се справят. Вече имам чувството че стъклото се е оцветило, до такава степен не иска да се маха. Но това е друга тема.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.