Здравейте, колеги акваристи, в последно време си мисля и реших да споделя с Вас тези мои мисли и да ми кажете какво да правя ... Та ... Тия дни мисля да се сдобия, най-късно във вторник, с малък аквариум, не знам колко е литража, и в него да сложа бебетата гупи и хелери и въпросът ми е редно ли е, добре ли е или ще има някакъв проблем ако сложа анциструс или калихт ? Другият ми въпрос е в 32 литра един анциструс и един калихт достатъчни ли са или трябва да сложа още и какви ? Трети въпрос - ако си взема женски анциструс трябва ли да махна калихта, за да не им изяде случайно поколението ? Четвърти въпрос - четох за анциструсите, но не разбрах, кога стават полово зрели? Имам мъжки, по мои наблюдения, от края на януари, доколкото си спомням беше малко парче, сега е нараснал поне двойно да не кажа и повече. И последен въпрос - не разбрах също, защо трябва да отделя малките от родителите? не прочетох никъде, че може да ги изядат, вярно ли е? няма иначе хищни риби в аквата, ако не броим калихта за такъв.
Благодаря за отделеното време. Извинявам се за многото въпроси.