Автор Тема: Размножаване на хипостомуси  (Прочетено 4453 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен ogito

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
Размножаване на хипостомуси
« : понеделник, 19 октомври 2009 г., 16:57 ч. »
Здравейте
За първи път пиша в този форум и се надявам да намеря отговор на едно питане: някой да даде инфо как се размножават тези риби и дали има хора в България, които са се занимавали с това. Потърсих тук-там, но никъде няма изчерпателна информация, още по-малко практически съвети от човек с опит. Мерси предварително!

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Размножаване на хипостомуси
« Отговор #1 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 19:12 ч. »
За съжаление хипостомуса не се развъжда в аквариумни условия. Развъждат ги в сингапурските ферми които всъщност са малки езерца. Изискват съд от поне 3000 литра както и дълбок слой пясък. Дълбаят дупки и снасят около 300 яица там. В Аквариум няма как да стане това.

Неактивен valnata

• Активен потребител
  • Публикации: 96
« Отговор #2 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 21:07 ч. »
За съжаление хипостомуса не се развъжда в аквариумни условия. Развъждат ги в сингапурските ферми които всъщност са малки езерца. Изискват съд от поне 3000 литра както и дълбок слой пясък. Дълбаят дупки и снасят около 300 яица там. В Аквариум няма как да стане това.

Това не го знаех! А защо тогава са на такава ниска цена? Аз имам два и си мислех, че се размножават като анцитруса. Бях търсил информация за тях, но и аз не намерих нищо за размножаването.

Неактивен Ha7eR

• Активен потребител
  • Публикации: 265
  • Нас. място: София
  • Zoantid Lover
« Отговор #3 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 21:27 ч. »
Мисля, че се размножават някои видове от плекосите и в плен, но с хормони и темподобни дивотии, и в крайна сметка не си струва :)

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 22:25 ч. »
Никъде не съм виждал описани случай на размножаване с хормонални инжекции, въпреки, че доста съм чел за това. Разбира се твърде е възможно  да има такова, но все пак то не е размножаване в аквариумни условия лично за мен. Цената е ниска защото ги развъждат във фермите в Сингапур, Флорида и Хонк Конг в издустриялни количества в техните така наречени пондове или изкуствени езерца. Слагат риби и после правят дренаж на дъното и ги обират като калкани.
Между другото профила на рибата е готов:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=302

Неактивен valnata

• Активен потребител
« Отговор #5 : вторник, 20 октомври 2009 г., 08:58 ч. »
Благодаря за информацията!  :) Досега нищо не знаех за тези риби. Моите са около 10см, и засега са доста плахи. Дори малките ми анцитруси ги гонят когато се хранят. След време като порастнат дано не станат агресивни като звяра от клипчето, който гони пираните.

Неактивен mejdupraznika

• Активен потребител -
  • Публикации: 239
  • Нас. място: Добрич
« Отговор #6 : вторник, 20 октомври 2009 г., 09:10 ч. »
Много зависи обема на аквариума за неговия растеж. При мен достигна 23-4 см в 200 л и спря да расте.
Добрич/Хиподрума.

Неактивен ogito

• Регистриран потребител
« Отговор #7 : вторник, 20 октомври 2009 г., 18:07 ч. »
Мерси за информацията, въпреки че се надявах да могат да се размножават в аквариумни условия! И все пак се чудя дали да си взема още един хипостомус в аквариума (сегашния е около 12 см. и го гледам в 350 литра)? Преди време опитах, но новата рибка издържа само 2 седмици (постоянен тормоз от другата), явно наистина изобщо не обичат себеподобни.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #8 : вторник, 20 октомври 2009 г., 19:26 ч. »
явно наистина изобщо не обичат себеподобни.

Оги това което четеш във този форум като статии и съвети е взаимствано, както от нашия собствен, така и от световния опит. Така, че разбира се, не 100 % но повечето случай, това което пише е истина. Разбира се да не забравяме, че всеки аквариум си е индивидуален. Но мога да те посъветвам да ни вярваш повече. Със сигурност няма да получиш лош съвет.
Поздрави и успех!

Неактивен ogito

• Регистриран потребител
« Отговор #9 : вторник, 20 октомври 2009 г., 21:35 ч. »
Не съм изразил съмнение, ако това си помислил:) А иначе ще се радвам темата да продължи и всеки който има опит с тези риби да напише нещо, щото и без друго информацията за тях не е много (въпреки че са доста популярни)!

Неактивен valnata

• Активен потребител
« Отговор #10 : вторник, 20 октомври 2009 г., 21:56 ч. »
Аз се чудя моите постоянно са заедно. Крият се един до друг под корена. Хранят се заедно един до друг. Не проявяват никаква агресия. Даже си мислех, че са двойка докато не получих информация за тях. Много ми е чудно, дори малките анцитруси 5, 6 см ги гонят. А имам едно сомче на 3 години на черни петна (не знам какъв вид е ),което страшен тормоз им налага когато се хранят. Даже си мисля да го подаря на някого ако продължава така да ги тормози. Дали това ще се промени като порастнат не зная.  :)

Неактивен radi260

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
  • Нас. място: plovdiv
  • малък съм но разбирам
« Отговор #11 : събота, 23 януари 2010 г., 10:30 ч. »
неразбирам много но моят сом е на поне 10год. гледал сам го с астронатоси и от блиските 5год. го гледам с хелери,неонки,хокеики и др.рибки няма никакав проблем по не при мен незнам за др. колеги.

Неактивен cat11

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #12 : неделя, 24 януари 2010 г., 20:46 ч. »
Аз също имам два малко им е тясно вече ама каква да се прави, иначе наистина са неразделни. Преди си лежаха под филтъра даже си мислех че ще хвърлят хайвер ама не. Не е по темата ама не мога да пускам обяви още подарявам голям ехидронус.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.