Рибки > Хищници в аквариума
Южноамерикански биотопен аквариум
dndechev:
Вярно е това. Мойте даже ги късaха за удоволствие ( когато правех опити за растения + Астронатуси ) . Повече от половин година опитвах с какви ли не дебелолистни растения ( Анубиаси , Гигантска Криптокорина , Гигантска Валиснерия ,Ехинодоруси и други подобни ). След като ми се позапушиха тръбите на филтрацията от малки парчета листенца ( влязох в страхотен филм докато ги демонтирам и изчистя ) се отказах . Сега съм само с Мангови корени и грунд . Въпреки всичко има колеги от форума които успяват с тази комбинация ( едри цихлиди + растения ).
Ако си решил да пробваш като начало вземи си по-голям корен Анубиас или Микрозорум и ги вържи с корда за корена . Ако оцелеят ще се прихванат към корена и ще стане красиво . За тях няма да ти трябва нито торове , нито CO , нито специално осветление .
Успех ! :ok:
dimitarkrastev:
Благодаря. С два коментара, научих още много интересни неща. Аз съм пробвал с един средно голям Анубиас и мойте цихлиди нямаха проблем с него, все пак нямам астронотуси. :D
Но излезна друг проблем, рибата нож ги изкоренява и накъсва и след това растенията загниваха и дотам... Интересно, че рибите нож имат слава на месоядни рибоци, но моя се оказа вегетарианец. :)
Някаква идея как да го отуча от това поведение? ;)
dndechev:
По-горе съм писал - вържи ги с рибарска корда за корена . Няма да може да ги изравя плюс това за тези две растения е по-добре да не са в грунда . Хубаво е корените им да са свободно във водата . След не много време те ще се захванат за корена .
Поздрави !
nicco:
Към анубиаса и микрозорума мога да добавя и болбитис, също се връзва за корен или камък.Не че е от Южна Америка както и другите две,но при положение че и рибите ще са от три континента.
CaptainCaveman:
--- Цитат ---
Ако имате още подобни критики и коментари, моля по-добре НЕ пишете. Тези ваши отговори не ми помогат с НИЩО, опитвам се темата да потръгне, някой да сподели опит, да ме посъветва за декорация и растения, а не да ми критикуват обитателите.
--- Край на цитата ---
Ами критиките са понеже информацията която даваш е крайно подвеждаща и дори да искам да ти помогна ми е малко трудно. Говориш за биотоп и в същото време няма да е биотоп. Казваш, че нямаш астронотуси, а на снимката на аквариума ти плува един и тн и тн.
Кажи просто, че ти е уммръзнало от сегашния вид и искаш да го промениш, но не говори за биотоп защото явно няма да е.
Навигация
Преминаване към пълната версия