Рибки > Атерини (Rainbowfish)

Проект за Rainbowfish - все още мечтата ми за аквариум 3 метра не е осъществена

(1/6) > >>

Борис:
Започвам тази тема, за феновете на Рейнбоу рибите.
От много време насам планувам да вкарам нови видове Атерини които да развъждам. Живота ме научи да си правя сам всичко без да ми се налага чужда помощ, заяото колкото повече искаш да дойде някои да ти помогне той винаги ще намери начин да ти откаже.
Идеята ми е да ползвам един аквариум с един нагревател през зимният период, но да се гледат в него 5 вида без да ше мешат.

Започваме със стойките на които ще лежат аквариумите:

Идват стъклата:

И понеже не ми се разправя със канистри, планът е да има вградени съмпове в аквариумите:

Доста мислих кое да зелепя първо и стигнах до извода, че ще са първо стъклата за съмповете

Както споменах по-горе трябваше сам да лепя аквариумите

Вторият се наложи да го лепя на пияна глава, но все пак се получи, че даже и стъклата ми паснаха:

Ето и помпите за съмповете, може да се ползват и за проточни

Дойде времето да се правят капаците за тях и понеже си обичам сложното реших, че ще са с плъзгащи капаци

Всичко е готово, докато чаках да съхнат аквариумите направих капаците за тях

Пълним без да се притесняваме, че силикона ще изпусне все пак работя с Dow Corning 881 черен:

Снабдил съм се с още дребни джуджавки за компресора които Цецо (malomir) ще ми подари

Кранчета за регулиране на въздушният поток:

Осветлението за тях е на лице:

С тези два аквариума започвам развъждане на Rainbowfish - Атерини непознати дори и за мен. При развъждането на всеки вид ще следя за промени на поведението за тези от тях които имат профили тук и ще дописваме.
Искам само да спомена, не че искам да се хваля просто да се знае, аквариумите които съм залепил не са облепяни с хартиено тиксо, защото сметнах че няма да има нужда от него.  :rocknroll:

Предстои ми да лепя още аквариумчета за тях, тъй че все още нищо не е завършено като подготовка.  :drinks:

niki_o:
Следя всико с интерес за новите видове,но от тази тема само текста се вижда....няма видими снимки.Само при мене ли е така?

Борис:
Снимки има Ники, но интернета ти които ползваш от Германия си представям как ти отваря страницата, камо ли да видиш снимките. Те са с високо качество, а интернета които ползваш е много муден. Не знам какво става със сигнала на телефоните в Германия, но постоянно се губи обхвата. Пробвай да влезеш в профила си в гугъл и тогава кажи виждаш ли снимки.

Asen:
2:0 за снимките  :hmm:

geshi:
Станахме трима.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия