Автор Тема: Проект за Rainbowfish - все още мечтата ми за аквариум 3 метра не е осъществена  (Прочетено 4689 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Обичам да изпипвам нещата които правя, били те и непрофесионални. Това ми е на сърце, с това искам да се занимавам в бъдеще което да ми доставя удоволствие, а не да ходя на работа, само защото трябва да съм там. Имам опит с 4-ри вида през далечната 2013-та, 2014-та, сега искам да натрупам професионален опит с напълно непознати видове. Видях, че моята стихия е водата затова ще и се отдам колкото мога. :drinks:
Знам, че съм се захванал с непосилната задача тези видове които са в България да бъдат разпространени, но колкото мога ще развъдя, дори ще се старая да се поддържа всеки вид и да бъде развъждан правилно.  :)

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Имах честа да покажа какво съм направил на хора които са взимали риби от malomir, когато той се е занимавал с тях през далечната 2009-та година.
Ето как изглежда базата:
Снимките не са много пресни, но сега аквариумите са с още повече зеленина.

Снимки:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
хора които са взимали риби от malomir, когато той се е занимавал с тях през далечната 2009-та година.

Боре,
malomir все още се занимава с тези риби, не ме хвърляй в историята още... В много по-малки размери, но съм на линия и наблюдавам, как се развиват нещата. За съжаление, навремето бях свободен, сега не ми остава време, докато се занимавам с клубовете и семейството ми. Скоро говорих с хора, които ми казаха, че все още имат риби развъдени от мен, което е показателно. Знам, че знаеш, но нека кажа и на другите, че преди няколко дена пак раздавах Боесемани, развъдени и отгледани от мен. Продължавам, доколкото ми стига времето. Все още съм в хобито!
 :drinks:

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Цецо, не хвърлям никого в историята.
Даже заради теб вкарах вид, но не успях да го запазя.
Знаеш ли какво щеше да стане, ако аз не се бях хвърлил началото на ноември месец миналата година и да пусна за развъждане тези видове които вкарах?
Сега половината щяха да са изгубени или от всеки вид щях да имам по една бройка с различен пол.
Преди дни си говорихме с теб и ти ми каза, че аз съм краен и се правя на учител и затова всеки ме блокира и т.н.
Направи се ти на учител и научи всички тези, така както научи мен, тези които си запалил, хубаво ги научи как да ги развъждат тези риби.
Защото на мен ще ми писне от такива приказки ще престана да повдигам както форума така и групата ще се свия в едно ъгълче с обем от 700 литра, ще си вкарам всички развъдени риби от мен и когато аз искам ще си ги въдя ей така за кеф.
Наслушал съм се на приказки, че се мисля за бог с тези риби, как съм си повярвал и съм се правел по форумите на велик с тях и т.н.
Ама хора разберете бе, вкарал съм пари във фото-техника над 1000лв., за да мога да ви ги покажа тези нови видове, защото не се снимат лесно, вкарал съм мой лични пари в това с което съм се захванал, от никой нищо не искам, нито да ми връщате финансите вкарани от мен за каквото и да било, от никой не искам да ми плаща разходите по тези риби и т.н., разберете че това което правя е за хобито и тук е момента да кажа на тези който си мислят, че изкарвам големите пари от тези риби, ами може и да съм на минус в разходите но продължавам да се занимавам с тези риби на всички напук! И пак сте неблагодарни, че се опитвам да наложа цветното.
Затова ние никога няма да имаме, нито пътища, нито образование, нито култура и т.н., защото всеки гледа да прави сметка на другия какво е направил и т.н.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Какъв ти е проблема човеко? Защо пишеш всичко това,кой какво иска от теб?  :)

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Какъв ти е проблема човеко? Защо пишеш всичко това,кой какво иска от теб?  :)

Аз проблем нямам и от никого нищо не искам.

Проблема е във вас, в тези които си мислят, че аз се правя на велик с тези видове които съм вкарал. Точно тук грешите всички. Показвам ви ги с каквато техника имам в такава светлина в която освен по чужди форуми, в наши едва ли ще ги видите. И пак се намират недоволни които да мрънкат, да завиждат че разбираш ли като пускам снимки в този форум от новите видове едва ли не се мисля за някой.

Хора престанете да завиждате и да си мислите, че аз искам да се правя на някой с тях. Пускам публикации и снимки, за да видите красотата на тези видове, пак съм виновен. Какво искате да престана да пиша, наистина да си ги държа за мен тези видове и чат пат да ви пускам по някоя снимка, за да ви дразня? Това ли искате всички онези които пак гледат в паничката на човек захванал се да развъжда Атерини?

Много са се пробвали в хубави бази да развъждат атерини, но са се отказвали, защо ли?

Преди години седнах да пиша рецепти всеки сам да си прави торове за аквариумните растения, всеки започна да ме плюе, обижда и т.н.
Сега съм се захванал с Атерини, пак започват да ме плюят. От такива като вас човек да не може да тръгне да се развива братче, хайде със здраве!
Преставам да пиша по каквито и да били теми и публикации пуснати от мен в този форум, групи и т.н.

С този коментар слагам Точка на всичко писано до момента от мен. Край! По-добре 10 човека да имат от тези видове, отколкото всеки да се прави на разбиращ от тях. Аз не разбирам от нищо и не искам никой да разбира нищо от мен.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Нито аз нито някой съм видял да те е обидил тук,честно казано не знам за какво говориш.Просто ми направи впечатление че пишеш така,сякаш някой ти е длъжен за нещо.

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Отг: Проект за Rainbowfish
« Отговор #22 : четвъртък, 30 май 2019 г., 07:15 ч. »
Цитат
Майко мила...
Искренно съм изумен какви работи пишеш Борис!
Извинявай но ти съвсем изтрещя. С безпокойство наблюдавам изявите ти в последно време, по форуми, групи и т.н. Навикваш, обиждаш хората, скачаш с бутонките напред. Помъчих се да ти налея малко акъл в главата, но явно всичко е било напразно. Искренно съжалявам за теб. В малко хора съм инвестирал толкова време и споделяне на знания, както в теб. За награда получвам това.
Но човек се учи докато е жив.
Че да ти отговоря за последно на съжденията ти:

Цитат от: Борис на 29-05-2019, 22:29:57
Чак сега виждам темата.

Е пак, че я видя. На 5 тата година след пускането и.

единственото с което ми е помогнал malomir е компресор за въздух.

Извинявам се, но с какво точно, още бях "длъжен" да помогна и защо?

Цецо, можеше да се обадиш и да кажеш "пич" дай да си делим сметките за ток примерно

Борисе никога не съм ти предлагал да правиме общ развъдник. Няма и как. Ти си във Враца, аз във Варна. От какъв зор да ти кажа дай да си делим сметките за ток? Освен това темата е от 2015 година. Ти по това време беше в Германия, което прави подобно предложение абсурдно. Направих си труда да проверя. В този период от 3 месеца нямаш нито един пост.

с уговорката, че malomir през лятото ще развъжда отново Атерини. Уви, това няма как да се случи

Напротив, случи се. Аз развъдих Боесемани миналото лято. В момента ги раздавам, новите им притежатели могат да потвърдят. Така, че има как да се случи и се случи.

Това е последния ми пост, с който слагам край на тази сага. Не съм длъжен да давам обяснения никому, не съм готов и да слушам и мрънканици. Камо ли пък публични. Съветвам те да спреш подобни безумия, защото ставаш смешен Боре. На 35 години си все пак...

Сега пък аз ще ти отговоря на тебе за последно и ще ти затворя устата.
Аз дали съм изтрещял си е моя работа и също няма да ти давам обяснения.  :wink1:
Г-н милионер, не си ти човека които ще ми държи такъв тон. Цели 6 месеца, понеже си толкова стиснат те чакам да дойдеш от Варна до Враца да си вземеш рибите от мен, ама тя нафтата скъпа бе човек не можеш си плати или да си избиеш пътя.

Какво развъди вид бвоесемани без никаква локация за колко време, г-н развъдчик на атерини? За колко месеца аз какво развъдих, видове които ти си виждал все още само на снимки, видове от които все още няма описание за тях. Никога няма да ти дам възможността да видиш диви риби, камо ли да ти дам акъл. Добре, че бях аз с интервюто на Граф, че още повече беше западнал форума ти г-н Директоре!
Аз съм никой, но такива като теб които се хвалят наляво и надясно че форума, другия сайт за атерини, групата която аз те накарах да направиш във фейса са твой е й? Вие сте хора без покрития, включително и ти г-н модератор, администратор и т.н.
Аз също можех да направя група и въобще да не ти кажа, но не го направих, реших всичко да бъде продължение на това което ти си започнал.
Обадих ли ти се да ти искам пари да си погасявам разходите по тея риби бе? Никога няма да го направя защото имам по-голямо достойнство от твоето.
Няма да мълча повече, защото докато го правех всеки се мислеше за акварист, хобист и т.н. Хобито не е да го измерваш с броя чашки които някой ти подарил, броя купени купи с изложби на риби и т.н.
Аз не завиждам на никой и наистина ще спра с писането, защото един ден моят труд ще иде в кошчето, а вашият ще гледате го запазите тук или ще си припишете моя труд за ваш, за да се правите на големия акварист пред начинаещите.
Време за глупости и форуми нямаш, ама когато те ръчне човек когато трябва как бързо намираш време и за форума и за всичко. От колко време съм писал информации за тея видове които са при мен, при първа възможност ще ги добавим, леле колко си смешен не е истина, а това дали аз ставам смешен с тези мои думи си е лично моя работа и няма да давам обяснения. Трябва повече хора да го прочетат и да си направят сами извода аджеба дали са били 10 или по-малко от 3 години в които си се занимавал с тези риби. Трябва да има публичност на такива мрънканици от мен, за да видят повече потребители какво представляваш и че си хобист без покритие. Дали си заслужава да четат измислено интервю за теб взето от Боян Калинов.
Мойте уважения към този човек, но той заслужава много повече от теб в този форум, отколкото ти Цецо!
Знаеш ли, че имам литература на почти всички видове от новите, но няма да я предоставя тук, защото пак щафетата със слава ще я вземе друг. Все още не знаеш как се задържат повечето видове при атерините и на какви градуси се държат студени и топли видове. И понеже знаеш всичко, затова студените видове ги държиш в топла водица, пак после се чудиш защо си измират сами.  :lol:
Всичко най-хубаво г-н милионер, видях те какво представляваш.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
Хахаха сега па милионер станах ок. Хората ще си направят сметката кой прав и кой крив най-добре. Вижда се без въоръжено око. Доводите ти са смешни. Не съм ти обещавал да дойда до Враца и да взема риби, нещо бъркаш. Напротив, казвал съм ти, че нямам вече толкова място в аквариумите си както преди. За никой не е тайна, че отдавна не гледам риби, така както преди и просто подържам форма от пусти мерак. Никога не съм се състезавал с никого, камо ли с теб. Това че си развъдил 10-15 вида атерини Борисе, не те прави автоматично най-големия. Аз направих групата, защото ми мрънкаше на главата. Сега лично аз ще я изтрия, а пък ти си прави каквото искаш, живеем в демократична страна. За интервюто на Граф, сериозно ли си мислиш, че ако го бях помолил щеше да ми откаже?  :)  Това е форум и всеки допринася с каквото може. Ок уредил си интервюто с Граф, чудесно. Еваларка!
Доколко съм хобист без покритие, хората знаят. Лошото е, че виждат и теб, а след тия циркове не си правиш добра реклама. За какви студени и топли видове говориш и кога ми е умирала риба е само в твоите фантазии. Тук вече съвсем откачи  :)

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Отговарям ти наистина за последно и още веднъж ще ти кажа, че наистина не си в час с тези риби.
Ако се интересуваше от тях щеше да гледаш в тубата видео на известни ентусиасти които казват, че има студени и топли видове и на каква температура трябва да се гледат, за да могат да се запазват в аквариуми без жертви.

Аз група съм направил и виждам как хората се присъединяват, докато когато ти беше админ в твоята група всеки бягаше от теб като дявол от тамян.  Не искам да имам нищо общо с теб повече, така както ти с мен. Групата се направи с цел като продължение на сайта ти, какво направи извади си и ти рогата?!? Сега си стой сам, аз никога няма да остана сам в това хоби, докато имам подкрепящи ме хора до мен.
Такива неблагодарници като теб, които не знаят да оценят труда на такива като мен и това с което са допринесли в този форум не заслужават нищо.

Нищо няма да трия от никъде, но хората ще запомнят този които им е показал нови видове от атерините в България, докато ти ще имаш възможността да ги гледаш само на снимки.
Бомбата този път избухна в твоите ръце, как ме виждат хората, как ми се смеят това не е твоя работа. Бях достатъчно търпелив да ми се правиш на големия чичко в архивираната ти група като админ и да не допринасяш за популяризирането на тези риби с нищо.

Къде са рибите които ти докарах от Германия в края на 2014-та лично до Варна, сигурно още дишат в кофата в опита си да ги гледаш подобаващо като не сменяш редовно вода? Дори не се опита да ги развъдиш, но последната ти мечта Melanotaenia kamaka никога няма да имаш възможността да я гледаш на живо.

Знам много добре как си тичкал да молиш Пецата от София някога, когато още не си виждал форуми да му бъдеш модераторче в неговия. Не ти отива бе Цецо, не виждаш ли как всички които те познават ти се присмиват защото си марионетка която я командват други пешки правеща се на велик музикант и т.н.
Всичко най-хубаво.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
 :bow:  Боре ти си абсолютно и безвъзвратно изтрещял. Няма да те бавя повече. :ban:

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
И все пак след толкова години - някой развъжда ли в БГ рейнболи ?

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
Спрях от 2-3 години. Наистина нямам време. Все още каквото имам е моя продукция. Но за съжаление, не знам някой конкретно да развъжда от тях.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.