Рибки > Атерини (Rainbowfish)
Търся човек който развъжда добри Боесеманита?
weaker:
Здравейте, нов съм във форума. Гледам че има хора все пак които се кефят на рейнбоуките.
Че исках да питам, някой може ли да ме насочи към човек който да развъжда качествени боесеманита?
Имах 2 чистокръвни така да ги нарека, страхотни бяха, но едната умря.
Естествено исках да взема още и се набутах с някакви мелеси от магазин във Варна, дето все още се чудя какъв вид са.
Така де ако някой има идея от къде да намеря нека ми помогне :))
nikec:
Какво значи качествени?
Аз имам боесманита,но са още дребошляк
weaker:
Ами продадаха ми някакви които цветовете им са толкова зле че помислих че са друг вид, нещо като "Glossolepis ramuensis".
Нямат нищо общо с готините цветове на по големите които бях взел, слагам снимка да ти покажа какво ми продадаха за боесемани. Тази по-горе е.
Твоите развъждаш ли ги?
Борис:
Ако разбирате под качествени дивоуловени ще трябва да почакате.
Аз имам поколение от дивоуловени боесемани F1 с локация от езерото Ауамару.
В днешно време има много хибриди на пазара.
Явно не сте добре запознат с вида боесемани. А именно от този вид има поне 3 локации от различни езера.
Това, че цветовете не са им тези които трябва или често боледуват се проявява така наречения инбридинг при тези риби или разпад гена на вида. :ok:
За да се поддържа гена в хобито на повечето видове трябва да се вкарва свежа кръв или иначе казано дивоуловени екземпляри.
Ако те интересува какви нови видове Атерини има в България, то можеш да хвърлиш едно око на тази специализирана страница >>> RainbowfishBG.com
malomir:
В момента съм пуснал Боесеманита да хвърлят. Моите родители са добри. Но дори да изкарам, ще трябва да изчакаш поне 4 месеца докато станат за даване. Имай предвид, че Боесеманитата ако нещо не им е наред, или имат кофти "съквартиранти" няма да си пуснат добре познатия им цвят. Тези, които ти приличат на Рамуензис са всъщност женските. Дай една-две по-хубави снимки или направи кратко видео да ги видя и ще ти кажа. Иначе на долното мъжкарче нищо му няма от това, което виждам.
Навигация
Преминаване към пълната версия