Радвам се, че ви харесват моите каракуди.
Аз също не бях активен доста време. Няма как ангажименти, но на рибите си им слугувам.....както винаги. На мен също не ми се махат, но блъсканията е голяма с такива риби. Преди да увелича филтрацията беше филм....голям филм. Бях стигнал до сериозни смени на вода (40-50%) през ден...най-много през два. Филтрите трупаха органика буквално за часове.
Сега вече е добре, но зад аквариума, в другата стая има един тон вода още. И все пак, като порастнат още.......незнам какво ме чака. Никак не са лесни за гледане, но са ми слабост и ще се мъча до край.
В големия аквариум са 9 цихли, 2 женски ската и 3 гибицепса. Единият е огромен. Лятото го вадих и рулетката показа 49см. Сега видимо е по-голям. Мъжкия скат го занесох в София при един познат. Доста време го гледах отделно. Надявах се, че когато разликата в размера с женските стане осезаема да се получи. Уви нищо такова.....голям дивак.....къса парчета от мантията им и цялата вода става в кръв. Сега в неговия аквариум имам 2 бебета скатчета.Не издържах да го гледам празен, а го мислех за карантинен да бъде.
От лятото се мъча да отглеждам и две костенурки Матамата. Пак приключение. Само живи рибки искат и нищо друго.