Автор Тема: Първи аквариум - начинаещ  (Прочетено 47740 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kristiqn Todorov

• Активен потребител
  • Публикации: 164
Отг: Първи аквариум - начинаещ
« Отговор #30 : петък, 09 октомври 2020 г., 21:03 ч. »
Прочетох че трябва време да се адаптират но 2 седмици малко време ли е ? По валиснерията се забелязват повече проблеми от колкото другите растения .. все пак продължавам да чакам

• Активен потребител
« Отговор #31 : събота, 10 октомври 2020 г., 13:41 ч. »
Днес ходих на пазара на подуене да разгледам и никъде не видях никъде апистограми имаше на 1 место рамирези и на 3-4 места имаше африкански цихлиди, ще търся по магазини някъде a ако не намеря ще взимам сигурно рамирез, в този ред на мисли днес имаше много цветна тернеция на пазара жената и детето много ги харесаха те дали може да съжителстват с цихлидите джуджета“?

• Активен потребител
« Отговор #32 : събота, 10 октомври 2020 г., 18:31 ч. »
Съжалявам за постоянните питания и въпроси но нали за това е форум :D Склонен съм да се откажа от цихлидите джуджета с пасаж но какви други рибки мога да гледам?
Днес примерно ми хареса цветната тернеция за която в форума не намирам много информация... мога ли да
я комбинирам с живородки или с какви други риби може да съжителства, днес намислих нещо подобно
2 анциструса
2 черна молинезиа
2 хелера
5 цветна тернеция

Други рибки които ми харесват са барбусите но в 63 литра не знам как ще се чустват примерно 10 рибки + 2 анциструса?

Друго което искам да попитам е предимно за валиснерията където споменах че са и потъмнели върховете и пожълтели да ги отстранявам ли или да си ги оставям ( чуда се дали да не ги подкастря с една ножичка)
Купих да имам препарат на Dajana Pro Flor съдържа макро и микро елементи мисля да почна да слагам по 10 мл на седмица

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #33 : неделя, 11 октомври 2020 г., 10:16 ч. »
Стават избраните рибки.Пуснеш ли обаче извънземните тернеции и bustama ще спре да ти пише :)

Тея риби са изкуствено създадени и за старите и опитни акваристи нямат място в хобито.То има и други хибриди,но тея светещите бият по точки ????

• Активен потребител
« Отговор #34 : неделя, 11 октомври 2020 г., 12:55 ч. »
Ами децата много ги харесаха и жената... не знам имам време още да мисля може пък и да останат апистограмите с пасаж а само един чифт апистограма ли мога да пусна в аквариума ?

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #35 : неделя, 11 октомври 2020 г., 20:09 ч. »
Аси, ако си вземе човека тернеции- цветни, напускам! :)
Kristiqn Todorov, Рамирезите са достатъчно колоритни. На децата им харесват, да, но както се казва - лошите неща стават само от добри намерения. Аз не мога да разбера, гледам сериозни развъдчеци ги въдят здраво. Защо?! И после нищо ново не се случва в БГ акваристиката или тя била на ниво от преди 30г. Да, така ще е...
Баси майка  :o, че толкова ли няма колоритни рибки за въдене!

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #36 : неделя, 11 октомври 2020 г., 20:44 ч. »
Аси, ако си вземе човека тернеции- цветни, напускам! :)
Kristiqn Todorov, Рамирезите са достатъчно колоритни. На децата им харесват, да, но както се казва - лошите неща стават само от добри намерения. Аз не мога да разбера, гледам сериозни развъдчеци ги въдят здраво. Защо?! И после нищо ново не се случва в БГ акваристиката или тя била на ниво от преди 30г. Да, така ще е...
Баси майка  :o, че толкова ли няма колоритни рибки за въдене!

Въдят ги точно заради децата-залепват на такива аквариуми като ги видят,че и възрастните и ги купуват много.Примерно един такъв клиент ще избере цвтните тернеции пред алтуми  :D

Оня ден отидохме с един приятел да купува аквариум и риби.Отидохме за бета,в крайна сметка си купи тея тернеции колкото и да го разубеждавах :) Поне  си направи биотопен-изкуствени риби с изкуствено дърво и изкуствени растения :) Главоболие получих,ама кво да прая...

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #37 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 07:43 ч. »
Изглежда ще е така за в бъдеще... Проблема, поне според мен е, че : няма нищо специфично, да го кажа в магазинната мрежа. Ей сега искам си взема например Апистограма Макмастери , няма в магазина. Реинболки с локация, няма в магазина, и т.н. и т.н. Обаче, цветни тернеци колко щеш. Ами кво става с гупите - те са също цветни, малки и готини за гледане, защо не ги въдят и продават?! Само тук там виждам по вид... Келепира трябва! Разбира се , плаща се наем, ток и други разходи - не може да не се гледа кое се продава, но има начин и този с тернециите и други риби, не мисля, че е правилен.

• Активен потребител
« Отговор #38 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 18:54 ч. »
Да точно така децата и жената се залепиха за тях пък и аз барабар с тех  :P Иначе не съм отписал цихлидите джуджета но проблема е че апистограми нито на пазара на подуене видях нито в двата магазина които посещавам за акваристика... само рамирези та за момента ще остане евентуален вариант с рамирезите та... колко реално мога да гледам в аквариума ? Възможно ли е две двойки или поне 1 мъжки и 2 женски и какъв ще е най подходящият пасаж от около 8-10 броя като се спрях и на 2 анциструса

А нормално ли е от както съм пуснал аквариума (15дни) плуват много бели точки като мехури с въздух ли не знам как да го определя ,изглеждат точно като шарката на звезден анциструс филтъра и аерацията към него работят нон стоп и на макс е отворен клапана на въздуха (aquaball 60)

• Активен потребител
« Отговор #39 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 20:44 ч. »
Това са снимки и изглеждат по зле от колкото е на живо... водорасли ли са какво е това не знам ? Някакви идеи, за тези 15 дни съм сменил 2 пъти по 20% днес съм сложил нови 15 литра вода да преседят 24 часа утре ще сифонирам дъното и ще словата вода нещата се оправят и след 2 дни е пак така...? Имам 7 охлюва хелена от началото на старта 1 път съм сложил 2 щипки храна за рибки филтъра работи нон стоп осветлението е по 7 часа, по дъното също има от тези 'бели точки/петна не знам какво е но от 3 дни се забелязват много"

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #40 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 20:45 ч. »
Има много рибки, които ще ви харесат. А с времето сами ще си на целите вашите. Моя съвет на този етап е да се откажете от рамирезКите. Не , че съм ги гледал, но чета че са деликатни, което ще рече, че не са за начинаещи акваристи. Колегите предложиха рибки, неонки. Може гупи, имаше преди много подходящи рибки за малки съдове, като вашия - фуркатоси, гертрудки. Това са супер енергични рибки и също удачен избор, ако го намерите...http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=65 Както казах, нема кой да въди рибки, които си заслужава да се гледат. По лУесно е с цветните вампирки - тернецийките... Разгледайте сайта добре и ще откриете и други, стига да ги намерите в магазинната мрежа де...http://www.aquaportal.bg/Fish/index.php

• Активен потребител
« Отговор #41 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 20:59 ч. »
Да и аз четох бая вече за рамирезките и може би ще се откажа от тях но от преди малко доста се притесних за тези биели петна точки мехури не знам какво са отваря ли ви снимките и може ли да се изкажете какво може да е ? Утре ще сменя 15 литра и ще сифонирам дъното филтера на правилно място ли ми е ? С накло към стъклото е че струята е силничка

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #42 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 21:32 ч. »
Балончета въздух са това.За барбус тертазона мислил ли си?

https://youtu.be/pzOxSto1YOo

• Активен потребител
« Отговор #43 : понеделник, 12 октомври 2020 г., 21:44 ч. »
Мислиш ли че са балончета въздух много ми се струват да намаля ли струята?
За барбус тетразона първоначално писах в темата че ми харесват но като прочетох профила реших че ми е малак аквариума дават ги минимум 60см дължина - моя е (60/30/35) иначе на пазара на няколко места видях няколко вида барбуси като имаше тетразони по 2 см

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София
« Отговор #44 : вторник, 13 октомври 2020 г., 07:22 ч. »
Тези бяло-червените камъни тествал ли си ги с оцет?
За белите точки/петна - спри си вкарването на въздух и ще разбереш дали е това или потърси снимки как изглеждат яйцата на твоите охлюви, или и двете.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.