Аквариуми > Оборудване

CO2 Система и Нагревател

(1/5) > >>

Daniel:
Здравейте, след 10 годишна пауза пак реших да се занимавам с рибки и имам един - два въпроса :)

Аквариума който си взех е 150 литра и беше с нагревател Eheim Thermocontrol 100W и ми се струва че ще е малък за аквариума ми и мисля да го заменя с Eheim Thermocontrol Е 150W и дали някой го ползва да каже как е  :)

Другия ми въпрос е относно CO2 система спрял съм се на тези два модела но не знам кой е по добрия.

EHEIM CO2- SET600 и Dennerle CO2 600 QUANTUM

Благодаря ви.

RAKIM:
Нагревателя е окей,но ЦО2 система си вземи от някой който продава,излиза от време на време.Виж и в продавалника.Тези които си показал са по 600лв.За 200 лв някой ще ти направи перфектна и ще си сигурен че ще може да се зарежда лесно.Фен съм на ЕХЕИМ но в случая,няма смисъл от толкова пари.

Daniel:
Нагревателя да не го сменям тогава щом викаш че е ок, а за CO2 има в олх но незнам до колко са качествено направени, мисля че и оригиналните се зареждат лесно. честно да ти кажа ме е страх да взема нещо което е под налягане и незнам какво може да стане утре, нито има гаранция нито нищо.

bustama:
За нагревателя зависи каква е околната температура. Какви растения мислил да отглеждал, ще се нуждаеш от со2? Какъв ще е аквариума, бърз- растителен, акваскейп аквариум или общ?

Daniel:
Здравей, отопляваме се с парно температурата е около 20-22 градуса, просто не мога да седя на много топло, аквариума мисля да е общ ще има и растения и рибки, идеята ми е да го правя  Южноамерикански биотоп предимно с тетри и коридорас пигмей за начало, и растения от тази част който още не съм избрал.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия