Аквариуми > Оборудване
Ph Контролер съвет
Daniel:
Здравейте, днес си взех PH Контролер и не са ми ясни някой неща, какъв минимум и максимум на PH-то да заложа от 6.4 до 6.6 или нещо друго.
До колкото знам трябва да е включен 24 часа на ден и той сам да регулира нивата на PH.
Общо взето не съм наясно изобщо как да го настроя, и имам нужда от съвет.
Забравих да кажа че съм нов и във подаването на CO2 :grin: ако това е важно?
Също така от няколко месеца пак се занимавам с акваристика с прекъсване от над 10г. :drinks:
malomir:
Е кажи какво гледаш все пак. Размер на аквариума, растения... Пусни една снимка да видим.
Daniel:
Аквариума ми е 150л. Д/Ш/В - 50/60/50
Рибки - 15бр. Ембер тетра
Растения не са много заради проблем с кафяво водорасло много упорито и много бързо развиващо се, оприличих го на (Rhizoclonium или filamentous diatoms)
и все още не мога да се отърва от него. Може би трябва да направя тест за силикати. :hmm:
Та растенята са:
Staurogyne Repens, Alternanthera Reineckii Mini, Echinodorus ‘Quadricostatus’, Sagittaria Subulata, ludwigia, Limnophila sessiliflora, Rotala 'Green'
В много малки количества Micranthemum tweediei 'Monte Carlo' и Lilaeopsis Novae-Zelandiae, докато почиствах от водораслото почти всичко загубих.
Субстрат - Dennerle Scaper's Soil
Торя със Tropica Premium Nutrition през ден с по една доза.
Осветление: ZetLight Lancia2 Plant 24W 1700lm, Светя 7ч. на 70%. Имам и 2 лампи който в момента не съм ги пуснал, EHEIM classicLED daylight всяка по - 7,7 Watt, 810 lm
CO2 - 2 балончета в секунда.
На снимката си и личи проблема с водораслото.
malomir:
Аз мисля, че и да не го настроиш, ще ти подържа водата максимум до 6,5, чрез подаването на ЦО2.
С тези бързорастящи не би трябвало да имаш проблеми, ако не е нов аквариума.
Но така и така си взел контролера нагласи го на 6,6. Въпреки, че не знам как би реагирал ако се повиши. Ще спре ЦО2 то ли? Ще алармира ли?
Проблема, тези петна по дъното ли имаш предвид?
Daniel:
Аквариума е от януари месец.
До колкото разбрах за контролера той осигурява диапазон на управление от 5,5 до 9,5 pH с аларми, които се активират, когато показанията са по -високи или по -ниски от зададената точка. Би трябвало да вклчва и изключва CO2 когато надвиши зададената стойост поне така мисля, има контакт към който се включва CO2 магнитения клапан. Още не съм го пробвал и не мога да кажа с пълна сигурност. Мога да пусна снимка на контролера.
Да проблема е с тези петна ще пусна примерна снимка как изглежда това нещо.
Навигация
Преминаване към пълната версия