Автор Тема: Колиза Лалия  (Прочетено 8339 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dennis

• Активен потребител
  • Публикации: 102
  • Нас. място: София
Отг: Колиза Лалия
« Отговор #15 : неделя, 26 юни 2022 г., 18:30 ч. »
Здравей! Браво за успеха. Тези тиломелании там нямат смисъл. Първо много ядат, няма начин да ги изхраниш с това, което падне от рибките ти, а храниш ли ги ще цапаш допълнително. Второ - това е голям охлюв. Един или два от тях правят боклук колкото всичките бебета колизи взети заедно, камо ли 6. Ако наистина искаш да стои там и да обира остатъците, че и да ѝ стига храната, остави само 1. Поддържай добро качество на водата с честа, но малка и в никакъв случай рязка смяна на част от нея. Засега всичко изглежда обещаващо, справяш се добре. Успех! :up:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #16 : неделя, 26 юни 2022 г., 18:31 ч. »
Браво!

Неактивен Gento

• Активен потребител
  • Публикации: 28
« Отговор #17 : неделя, 26 юни 2022 г., 21:50 ч. »
Тиломеланиите са бебоци, 3бр на 1,5см и 3бр под сантиметър а това пуснах толкова(тях съм ги пуснал в ОЛХ) че станаха Бая нещо. Изсмуквам със шлауфка от дъното боклуците(околия,5л. Аквариума е 10л мисля), днес и 4 рибочета но ги върнах обратно и си заплуваха отново. Като сложа от Sera-та някой си стоят на повърхността и може би ядат. Сложих и аквариума вода да зеленясва на терасата но не знам кога ще стане.
1. Със артемия кога да почна?
2.Също така трябва ли да я прецеждам преди да им я дам за да не вкарвам солена вода при рибета?
3. Да допълня хайвера го прехвърлих със спринцовка и с едно капаче мехурчета, Двойката не хвърли в отделния аквариум. Трябваше по рано да го засмуча със шлауфка и щях да имам по-голямо поколение. Между другото хайвера си изплува сам на повърхността не мисля че има нужда мъжкия да остане да се грижи за него(моя даже си го похапваше в общия аквариум)
Чудя се дали да не сложа половин пакетче  артемия вместо цяло да се люпи за да я видя какво представлява никога не съм люпил артемия.

Неактивен Gento

• Активен потребител
  • Публикации: 28
« Отговор #18 : вторник, 05 юли 2022 г., 20:27 ч. »
Така да допълня малко темата:
1.Бях сложил едно излюпено рибе и 2~3 хайверни зърна за проба при скаридите и О чудо те изпревариха рибета в самостоятелния аквариум .
След няколко дена и останалите ги метнах там и осифериха. Успях със артемията и 1те които прехвърлих са двойни на другите.
2. Да попитам могат ли да преядат , че когато съм дневна смяна не мога да ги храня по няколко пъти на ден? Вижте на снимките по едрото ще се пукне направо, но май спира не яде постоянно артемия.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #19 : четвъртък, 07 юли 2022 г., 23:43 ч. »
Така са малките. Ядат до дупка.

Неактивен Gento

• Активен потребител