Автор Тема: Едно странно пътуване до Сърбия...  (Прочетено 14411 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Едно странно пътуване до Сърбия...
« : събота, 29 ноември 2008 г., 17:05 ч. »
Днес сутринта с жена ми ходихме до Сърбия. Преди няколко дни започнахме да търсим кученце за нас и двете ни дъщери, по един куп причини се спряхме на Лабрадор ретривър, жълт, женски. Оказа се, че в България в момента няма породисти кученца за продан, няма дори бременни кучки от тази порода. Започнах да търся и благодарение на един форум като този, но с друга насока и една добра жена се свръзах с един сръбски развъдник и си намерих.... кученце.  :yahoo:
И така денят дойде. Къде подготвени, къде неподготвени, запалихме колата и тръгнахме за западната ни съседка. Хубаво, ама още на първата бензиностанция, след като напълниха резервоара ни догоре, ни отхвърлиха картата... Ха де, пари има, транзакция - не. Без пари в брой и с трицифрена сметка нещата не бяха розови. Добре, че баща ми живее близо до бензиностанцията, викнах го да дойде и той ще - не ще запали колата и пристигна. Оправихме нещата - по-късно следобед се оказа, че ДСК имали срив в системата и сега вече всичко работи, но ако сте се стегнали да пътувате, не разчитайте на скапаните карти, ами си носете пари в брой, от мен да знаете!
Пресякохме София и към Божурище, Сливница, Драгоман, я, ето я Калотина!  :D Минахме нормално, само един сръбски митничар малко се престара и 10 минути не пожела да повярва, че седалката на стария Хюндай Галопър, с който се бях екипирал за всеки случай, не може да се вдигне изцяло напред, като на другите двувратки, ами само облегалката малко ляга. Е, оставих го да търси лостче, ръчка или нещо такова... Не намери - корейците не са сложили просто.  :lol:
После - през Цариброд, Пирот и други паланки... абе дивия запад на изтонча Сърбия. Общо взето ето такъв изглед:

Никакви съществени премеждия в Сръбско, трафик почти нямаше, времето беше прилично, джипът вървеше добре... Стигнахме мястото на срещата (един мотел до Ниш) навреме. Хората от развъдника, много свестни възрастни господин и госпожа (Зоран и Ранка) вече ни чакаха. Видяхме за пръв път кученцето.  :D

Оказа се, че сме по-неподготвени, отколкото си мислех - в кафето на мотела отказаха евро, та се наложи да ни платят кафето, за което хвала, както и за всичко останало. Хората се бяха вдигнали от района на Белград, за да дойдат до срещата. :) Е, силата на сръбския динар си каза думата и кафетата бяха платени, а едно кученце смени сръбското си поданство с българско. На връщане отново никакви проблеми чак до нашата граница. Сърбите почти не ни погледнаха на излизане. За сметка на това вече на българска територия имахме някои дребни главоболия. Първо се започна с едно гише, на което си подадохме паспортите и ни ги върнаха заедно с... USB флашка. Ха де - това било някаква нова система за контрол на превозните средства на влизане. Ми хубаво, взех флашката и към следващото гише - гранична полиция. Там - флашката и паспортите. На кучето - нула внимание. Върнаха ни отново паспортите и флашката. После - митница. Е, там вече аз лично се издъних. Митничарят попита дали си го караме от България това куче и аз... ами... казах, че сме го купили от Ниш. Лош лъжец съм и реших, че така е по-добре.
Човекът поиска документите - ветеринарен паспорт с ваксинации, номер на имплантирания чип (бар-код). Дадохме му ги. Каза, че изглеждат ОК, но трябва да изчакаме техния ветеринар, който го нямало. Е, зачакахме с малко скимтящо кученце. След половин час или малко повече митничарят се смили над нас, върна ни документите и ни изпрати по живо, по здраво.
Мислите си, че с това вече бяхме минали границата? Ами не.... Още две гишета, на които подадохме флашката, една бариера и чак тогава вече си бяхме официално в България.
Хубавото е, че макар да не е Тангра Мега Рок, З-рок се хваща чак до границата. :) Иначе скучно пътуване. Скучно чак до Божурище, където се натъкмахме на 5-6 километрово задръстване - чак до Околовръстното. София - град, който обичах, но който вече едва понасям... И това в събота. Е, бях с джип - възползвах се. Смених на 4х4, отбих по едно черно пътче след други двама нещастни оптимисти (единият, с пежо 107, има да сменя гърне тия дни), излязох на околовръстното, оттам - ляво по Европа и газ... до следващия светофар. Натам няма да ви разкаавам подробно, сещате се, че лекото пътуване към и от Сърбия завърши с ужасно прекаран един час в съботна София.

В крайна сметка се добрахме до нас. Голямата дъщеря много се зарадва на Саба (така се казва лабрадорчето):

Малката отначало също - започна да я гали:

После обаче се сдърпаха за играчка:

Накрая тати прибра играчката, детето се разсърди за около 30 секунди, а кученцето веднага си намери друга занимавка:

Е, това е денят ми днес - пълен с емоции и скука едновременно.  :clapping: По ред причини не можах да снимам цялото пътуване, но няколко кадъра все пак има.
Все някой е прочел всичко това... може би.  :beer:

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Едно странно пътуване до Сърбия...
« Отговор #1 : събота, 29 ноември 2008 г., 17:21 ч. »
О, да :), знаеш, че чакахме да го покажеш.
Да ви е честита животинката! И да я слушате, ей!
На колко месеца е Саба впрочем?
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #2 : събота, 29 ноември 2008 г., 17:22 ч. »
Родена е на 14.09.2008. :)

Неактивен nipresi

• Активен потребител
  • Публикации: 54
  • Нас. място: Шумен
« Отговор #3 : събота, 29 ноември 2008 г., 18:09 ч. »
Боби,честит нов член на семейството(ако мога така да го нарека)!Много симпатично кученце!Дано нямаш проблеми със съседи...Че с тези нови ТЪПИ закони...Предполагам не ти пука особено,но...
Все някой е прочел всичко това... може би.  :beer:

Защо да не го прочете?Разказ,придружен със снимки на две щастливи деца с кученце!Да са ти живи и здрави,Саба също!  :drinks:

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Публикации: 437
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #4 : събота, 29 ноември 2008 г., 18:56 ч. »
Браво, вярно в България сега няма читави ретривъри. По скъпи са кучетата в Сърбия обаче. Родословие дадоха ли ви?
Поздравления за избора! :clapping:
В България има регистриран клуб за породата - регистрирайте кучето там.
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #5 : събота, 29 ноември 2008 г., 19:12 ч. »
Родословие има, да. Някаква книжка за изложби също ми дадоха... Това е "марков" развъдник, а сумата, която ми излезе псето, също е маркова. :)
Но това не ми е най-важно, честно казано. Животинката е голям сладур, характерът е подходящ за гледане с деца (не съм фен на агресивните кучета) и ми беше домъчняло за четрикрако у дома. :)

Неактивен Благой

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София, Lulin Sity
« Отговор #6 : събота, 29 ноември 2008 г., 19:23 ч. »
Голям сладур е малкия пес. Щерките като гледам преливат от щастие. :dance3:

"Все някой е прочел всичко това... може би." 
Аз го изчетах с голям кеф, описал си пътуването идеално. Имаш дар слово. :beer:

70l, 2x18W

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #7 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:02 ч. »
Има дар слово Боби, има и дар за писане, вервайте  :)
Нещо не се е хвалил скоро, но се надявам да не ни забрави като има нещо за хвалене  ;)
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #8 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:04 ч. »
За "писателството" ли говориш, Вили? Ми последно ми публикуваха едно разказче и ми сгрешиха името.... Сега започвам да се чудя какво да ги правя... :)

Неактивен Благой

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София, Lulin Sity
« Отговор #9 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:07 ч. »
Това имах предвид, че го е написал разказа много приятно за четене.

П.П. И към тая тема станах абонат по неведоми пътища.

П.П2. В личните ми настойки бил проблема:
Включи известяването на отговори, когато публикуваш или отговориш на тема.
Беше включено, сега вече не е. :yahoo:

70l, 2x18W

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #10 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:17 ч. »
Боби, задължително кучето да мине едно вътрешно обезпаразитяване и като стане на 3 месеца и сложете третата ваксина. Не вярвай, че сърбите са ги сложили предишните две, не я водете навън поне още 30 дни.
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #11 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:31 ч. »
Пак напира благородна завист у мен.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #12 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:36 ч. »
Пак напира благородна завист у мен.

В тази връзка във въпросния развъдник има още едно жълто пале, последно засега. Мога да те свържа, ако решиш.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #13 : събота, 29 ноември 2008 г., 20:38 ч. »
Колко си гаден! Знаеш ли?
Я питай!
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен kamos

• Активен потребител
  • Публикации: 439
  • Нас. място: Несебър
  • Антон Ганчев
    • Linux blog
« Отговор #14 : събота, 29 ноември 2008 г., 22:31 ч. »
Чудесен кратък разказ. Браво Боби.
Аз лично за децата взех коте, че поне не трябва да я разхождам.
.Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...           (Кочетов С.М.)

Неактивен Атлантида

• Активен потребител
  • Публикации: 120
« Отговор #15 : неделя, 30 ноември 2008 г., 11:06 ч. »
Беше ми много интересно да прочета раказа,жалко,че няма още снимки от Сърбия.

Boby_-всички момичета в твоето семейство са хубавици,да са ти живи и здрави  :)
http://bulshrimp.bulboard.com/

Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

Неактивен nina

• Активен потребител
  • Публикации: 29
« Отговор #16 : неделя, 30 ноември 2008 г., 19:57 ч. »
Е, честито и от мен, дано се сработите добре с малката Саба  :) Аз също изчетох всичко, между другото  :highfive: Само не разбрах, защо не го взе мъжко, че поне да намалиш малко предимуществото на жените у дома, аз към живяла в такова семейство и знам какво могат три жени срещу един мъж  :dance:

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #17 : вторник, 02 декември 2008 г., 18:57 ч. »
Благодаря на всички за добрите думи! :)

Днес вече си нямам балатум не само в кухнята (като вчера), а и в коридора. :) На пролет ще се прави ремонт, то се е видяло. И въпреки това се прибирам ухилен до уши у нас. Псето е страхотно! :) Даже пропуснах една тренировка заради него, което не ми се беше случвало заради децата и жената дори от повече от година. Имам се за голям, корав мъж, но тоя път съм сериозно влюбен и съвсем се разкиснах!  :giverose:

Неактивен mejdupraznika

• Активен потребител -
  • Публикации: 239
  • Нас. място: Добрич
« Отговор #18 : сряда, 03 декември 2008 г., 09:16 ч. »
boby_ трябва да се дига.  :training: :dance5:
Добрич/Хиподрума.

Неактивен Цецо

• Активен потребител
  • Публикации: 150
  • Нас. място: София,Мусагеница
« Отговор #19 : сряда, 03 декември 2008 г., 10:14 ч. »
Така си е.
След време ще ти се иска съпругата ти и децата поне 1 път в месеца да ти се радват така, както ти се радва кучето всеки ден като се прибираш :grin:

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #20 : четвъртък, 04 декември 2008 г., 13:15 ч. »
Днес вече си нямам балатум не само в кухнята (като вчера), а и в коридора. :) На пролет ще се прави ремонт, то се е видяло. И въпреки това се прибирам ухилен до уши у нас. Псето е страхотно!

Не бързай толкова с ремонта, освен ако не слагаш теракот и нещо подобно. Това положение ще е до година. Може и повече. Пълен дистрой и разруха ще цари.  :rocknroll: Сега и смяна на зъби предстои, така че....:)

Дивите дискуси

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.