Аз също от доста време ги гледам тези сладури заедно с една колония трофеуси. Без задръжки споделям мнението на Боби и Ники, че са страшно агресивни тези шелита, но въпреки това бих казал, че са и страшно атрактивни. Скоро бях свидетел как една носеща мама от видът Циприхормиси пуснаха бебета на свобода след около месечно мътене в устата си и тези малки "булдочета" ги изядоха за отрицателно време. Направо им се нахврълиха като "лешояди на мърша", като "свиня мазен вестник" ги отнесоха. Преди 5-6 месеца ми се спомина мъжкарят, който постояно оплождаше хайвера на женската ми оцелатоска и бях в застой с развъждането им до скоро, когато едни приятели ми подариха мъжки екземпляр от този вид. От около месец гледам, че и в черупките, които използват за укритя вече щъкат и малки личинки на оцелатосчетата. Проблемът при предните развъждания, беше че трофеусите не ги закачаха и ми бяха напълнили аквариумът. Сега след като се поизпразних от тях, започвам да предвкусвам, че отново ще се развие нова "пандемия" на Оцелатоси в същият аквариум.