Автор Тема: Здравейте на всички ! Моля за съвет  (Прочетено 7916 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен skoti

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
  • Нас. място: Sofia
Отг: Здравейте на всички ! Моля за съвет
« Отговор #15 : сряда, 07 октомври 2009 г., 15:06 ч. »
Препарата е жълта туба и пише - Bio Power na Sera ( water conditioner ) aquatan

За съжаление и последните 2 гупи са умрели .
Забелязах ,че всичките ,като умряха се бяха вдървили ,седяха изпънати ,с разперени странични перки и твърди .

Пропуснах да кажа ,че  с рибките и водораслите купих и малко от дребните камъчета ( много ситни като музайка ) за дъното ,че мойте старите бяха малко . Изрично попитах дали да ги преварявам но  в магазина казаха само да ги изплакна ( за което по -късно съжалих ) , защото си бяха мръсни .

В момента аквариума е без рибки ,ще изчакам да минат 8-10 дена и ще взема нови .
Мислих да пусна малките в аквариума но ще изчакам .

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #16 : сряда, 07 октомври 2009 г., 15:42 ч. »
Нещата в твоят аквариум ще се развият доста по-бързо, ако успееш да си вземеш 10 литра вода от друг аквариум, в който да си сигурен, че е нямало заразени и не са измирали риби. В София има достатъчно колеги, които ще могат да ти помогнат. Източваш цялата вода, наливаш 10 или 15 литра от друг стабилен аквариум, доливаш догоре с чешмяна и след 3-4 дни ще можеш да пуснеш нови рибки. Пак трябва да си оставиш помпата постоянно включена и осветлението по 6 - 8 часа на ден да работи. В момента нямаш нужда от нагревател, защото водата все още се държи около 23 - 24 градуса и без него.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен skoti

• Регистриран потребител
« Отговор #17 : сряда, 14 октомври 2009 г., 10:18 ч. »
Изминаха 8-9 дена и днес сложих 2 златни рибки за проба  :)
Би трябвало всичко да се е стабилизирало  вече .

Неактивен Boromi

• Активен потребител
  • Публикации: 94
  • Нас. място: Варна
  • My name is ... Ицо :-)
« Отговор #18 : сряда, 14 октомври 2009 г., 11:35 ч. »
Сега би трябвало всичко да е ок! Златните рибки са добър избор( доста са издръжливи)! :up:

If looking for trouble ... in the right place ... just look at my face!

Неактивен Sonja

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
« Отговор #19 : четвъртък, 15 октомври 2009 г., 19:27 ч. »
Здравеите аз имам рибки от два дена и две вече умряха.Имам две златни рибки,две гупи,два хелера и двама чистачи.умрями женската гупа и мъжкия хелер.
Моля ви даите ми съвет.  :)                                                                                                                                                                           

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #20 : четвъртък, 15 октомври 2009 г., 21:34 ч. »
Здравеите аз имам рибки от два дена и две вече умряха.Имам две златни рибки,две гупи,два хелера и двама чистачи.умрями женската гупа и мъжкия хелер.
Моля ви даите ми съвет.  :)                                                                                                                                                                           

Ако си напълнила аквариума и веднага след това си пуснала рибките...очаквай още жертви :sorry:

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #21 : четвъртък, 15 октомври 2009 г., 22:01 ч. »
Я разкажи повечко за аквариума - колко е голям, има ли растения, кога е стартиран, кога са пуснати рибите, с какво ги храниш, има ли филтрация...
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен skoti

• Регистриран потребител
« Отговор #22 : петък, 16 октомври 2009 г., 08:42 ч. »
Започна да се появява нещо като налеп ( зеленикав ) по страните на аквариума .
Все едно не е мит дълго време .
Как да процедирам със смяната на водата ,частично ли да я сменям или цялостно ?

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #23 : петък, 16 октомври 2009 г., 09:15 ч. »
Цялостно в никакъв случай. Вероятно аквариумът е нов, осветлението е силно или работи по-продължително, отколкото е необходимо. Можеш да почистваш стъклата механично, да сменяш вода редовно - по 25-30% всяка седмица и да си вземеш анциструси - те ще ти помагат много.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Sonja

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
« Отговор #24 : събота, 17 октомври 2009 г., 10:45 ч. »
Я разкажи повечко за аквариума - колко е голям, има ли растения, кога е стартиран, кога са пуснати рибите, с какво ги храниш, има ли филтрация...

Моя авариум има помпа за въздух,филтър,нагревател,лампа,термометър.
не е много голам но не е и много малак.Проблема е че когато купихме аквариума нямах ме помпа а само филтър.
Водата беше от чешмата,но сложих специален препарат.Храняги през ден.От както купихме помпата вече рибките плуват на дъното а не на повъхността.

Неактивен Tinko

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
« Отговор #25 : събота, 17 октомври 2009 г., 12:29 ч. »
Boromi, изказването на Ники си е достатъчно акваристично. Така наречените биостартери или препаратите, уж съдържащи бактерии, не вършат практически никаква работа, дори лично аз смятам, че съдържат погрешни щамове бактерии, които нямат отношение към окислението на амоняк и нитрити. Водих кореспонденция с няколко фирми по повод ето тази публикация:

http://www.aquaportal.bg/site/articles.php?page=0&pg=1&cat=42&id=93

Резултатът беше пълно мълчание от повечето, на които писах и уклончиви отговори от едва две от тях. Списъкът с фирми, които избрах, включваше всички, за които намерих информация, че продават биостартери на нашия пазар.

Личният ми опит подкрепя на 100% твърдението на Ники - ползвал съм биостартери на Сера и Тетра и не мисля, че ускоряват и с час дори формирането на азотен цикъл в аквариума.

От препарати за абсорбиране на хлор и тежки метали има повече смисъл.

Алгицидите от своя страна са абсолютно противопоказани в акваристиката - те са като проходилката за бебетата. Без тях акваристът може и да падне един-два пъти, но в крайна сметка ще се научи да контролира водораслите чрез контрол върху необходимите им условия и вещества. С алгицид/проходилка само се отлага неизбежното.

А фирмите (именно фирмите, а не хората) се "занимават" да разработват препарачета първо и преди всичко за два вземат парите на хората и чак след това (евентуално) за да имат тези препарати някакъв ефект. Не всичко е маркетинг в тоя живот, но в акваристиката 90% е.

Ето едно смислено мнение...
Всеки говори за ненужните препарати, но никой не се сети да даде полезни линкове за начинаещи.
Също така видях и температури от сорта на 21-25, а човека гледам хелери е имал?! Кратун нищо лично, но хелера иска температура минимум 25°!?!
Неможе човек да иска да има перфектния аквариум без да има елементарните познания за него както и за животните и техните изисквания...
Колегата скоти ясно го каза, че преди нямаше такива препарати а рибите живееха дори по-добре от сега,
едвали грешката е от недостиг на препарати... За тези, които тепърва започват да се занимават единсвеното решение е
да отделят един ден и да почетат основните неща, големина на аквариум според това какво ще се гледа вътре, азотен цикъл, осветление, химия и тнт...
Това е единственото облекчение на начинаещия.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #26 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 13:39 ч. »
Tinko, колегата skoti е казал, че има И хелери. Утре може да има И коридораси, може да сложи И златна рибка. Затова и моят отговор беше такъв. Оптималната температура за ПОВЕЧЕТО рибки е 22 - 25 градуса.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"

Неактивен Tinko

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
« Отговор #27 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 17:16 ч. »
Така е! Но това е в плюс за скорошната им гибел...

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #28 : понеделник, 19 октомври 2009 г., 18:40 ч. »
Неконkретизирани въпроси ще има всеки ден и по всякакъв повод. Ангажимент на всички "по-опитни" е да помагат, кой с каквото може. Ангажимент на питащите е да се интересуват и да допускат по-малко грешки.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.