Автор Тема: Брихарди и танганикодус ?  (Прочетено 2027 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен nikiK

• Активен потребител
  • Публикации: 275
  • Нас. място: София
  • Николай Колев
Брихарди и танганикодус ?
« : четвъртък, 18 февруари 2010 г., 12:11 ч. »
Решил съм да правя 120 литровия- видов за брихардита( в събота ще ги взема), а за разнообразие да пусна и една двойка танганикодус. Но...не съм сигурен как ще съжителстват двата вида в тоя литраж. За попчетата от колеги съм чул коренно различни мнения за техния нрав, брихардитата си ги знам, че са едни малки гадове. Та за това ще се радвам някой да сподели или да даде съвет по въпроса!
А и грундът е доста едър, на места са си направо камънаци и незнам как ще се отрази на танганикодусите, нали са дънни рибоци все пак! :)
450 лт. / 180-50-50/ - Геофагуси/бразилски/ , Цихлазоми/Октоф./ , Скаларии /Манакапуру/ Андиакари/ пулхер/.......

260 лт.  / 130-50-40/ - Трихогастери / леери, жълти , синьо-мраморни/

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Брихарди и танганикодус ?
« Отговор #1 : четвъртък, 18 февруари 2010 г., 12:15 ч. »
Решил съм да правя 120 литровия- видов за брихардита( в събота ще ги взема), а за разнообразие да пусна и една двойка танганикодус. Но...не съм сигурен как ще съжителстват двата вида в тоя литраж. За попчетата от колеги съм чул коренно различни мнения за техния нрав, брихардитата си ги знам, че са едни малки гадове. Та за това ще се радвам някой да сподели или да даде съвет по въпроса!
А и грундът е доста едър, на места са си направо камънаци и незнам как ще се отрази на танганикодусите, нали са дънни рибоци все пак! :)

При мен танганикодусите досега сериозни проблеми не са създавали, но са още малки. Личи си, че са злобарчета, но от друга страна брихардитата умеят да се грижат за себе си, така че не виждам защо да не опиташ.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен nikiK

• Активен потребител
  • Публикации: 275
  • Николай Колев
« Отговор #2 : четвъртък, 25 февруари 2010 г., 16:50 ч. »
Да не отварям друга тема, взех новите брихардита които са сиви, другите които имам са жълтеникави. По принцип няма да ги събирам, ама има ли такава разлика в цветовете при тея риби?
По скоро нормално ли е ?
450 лт. / 180-50-50/ - Геофагуси/бразилски/ , Цихлазоми/Октоф./ , Скаларии /Манакапуру/ Андиакари/ пулхер/.......

260 лт.  / 130-50-40/ - Трихогастери / леери, жълти , синьо-мраморни/

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #3 : четвъртък, 25 февруари 2010 г., 18:06 ч. »
Като при всички танганийци, и при брихардитата има вариации в окраската. Колко големи е допустимо да са и дали е приемливо кръстосването на разлчини варианти, това вече не мога да кажа. :)
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.