I'll be back, както казваше колегата Шварценегер! Или трябваше да го кажа това, преди да замина?
Така или иначе бях в Берлин, видях, снимах и се върнах. Бил съм в този град, който не харесвам особено, вече много пъти, но сега за пръв път разполагах с повечко време, което да отделя на аквриума му и да поснимам. За съжаление се оказа, че светкавиците в секцията с рибите са забранени, а апаратът ми не позволява да направя много добри снимки на тъмно, затова ще ме извините за ужасното качество на повечето от снимките. При нормални обстоятелства изобщо не бих ги показал, но искам да споделя с вас това, което видях, така че намалете претенциите и очакванията си за фотографската стойност на кадрите и вижте това, което е на тях... Стига уговорки, пускам тази тема с няколко снимки, които да ви подскажат какво да очаквате в следващите дни и седмици - серия от няколко репортажа от аквариума в Берлин.
Берлин е един град, почти лишен от истинска атмосфера, доста стерилен и обикновено посрещащ чужденците (особено тези от по-южните райони на Европа) с неприятно време. Този път обача макар другото да си беше както обикновено, атмосфера не липсваше. Причината - наближаващите празници. Целият град беше уграсен, навсякъде имаше изникнали шарени сергийки и будки с лакомства, сувенири, бира и вурстове, забавления за децата и какво ли не още:
Все пак основната цел на разходката ми беше аквариумът:
Сякаш преднишното ми посещение в този аквариум ме впечатли повече, сега нещата ми изглеждаха някак постни и по-малки от очакваното, но дори така има какво да се види:
Помислих дали да не махна олющения бетон на втората снимка и да напудря нещата, но искам да покажа всичко така, както го видях, затова ще видите само "нецензурирани" кадри от мен.
В аквариума имаше и риби (все пак).
С криви физиономии (Цецо, тая е за теб):
С още по-криви физиономии (тия пък са чудовищно грамадни):
И аз мога да снимам такива гадчета, когато ми паднат, не само Ицо и Стас
:
Имаше дори риби на сухо:
Даже и раци на сухо видях:
Искате ли още? Ще почакате.
Ето в края още една снимчица и на тропическите рифови аквариуми - бях ги пропуснал отначало: