Автор Тема: Аквариумът в Берлин - сладководни аквариуми, част I  (Прочетено 5911 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Аквариумът в Берлин - сладководни аквариуми, част I
« : събота, 13 декември 2008 г., 17:24 ч. »
И така, за да не ви бавя излишно, сведох подбора и обработката на снимките до възможния минимум. Нито съм махал отбясъците, нито съм изправял хоризонт, нито съм кропвал излишното... Гледайте суровата действителност.  :dance3:
Първо ще ви представя сладководните аквариуми или поне една част от тях. След това ще премина към самия аквариум, после ще има още сладководни, ще разнообразя с малко соленоводни, после останалата част от обитателите на аквариума (земноводни, влечуги, насекоми), а накрая за финал - остатъка от соленоводните. Така си преставям следващите няколко теми.
Това предисловие ме води към първото ми заключение - гледането през обектив не е същото като гледането, за да видиш.  :( Половината неща, които съм снимал, изобщо не помня да съм виждал. Но вероятно съм.... Затова коментарите ми ще са минимални - оставям на вас и на вашето въображение да допълвате и обяснявате кое какво е, защото аз ще се оплета.  :crazy: Няма да ви ангажирам повече, ето снимки на първата част соленоводни аквариуми и някои от техните обитатели:

Дали така изглеждат аватралийските реки и езерца, ще каже някой по-сведущ от мен:

Обитателите им обаче са ето такива:

Продължаваме натам в тъмната галерия:

Аквариумите са твърде слабо осветени. Всичко е бетон, само лицевото стена на повечето е от стъкло. Размерите варират, но най-малките са около 500 литра (преценка на око).
Едно от благодатните неща за снимане са стъклените сомове:

Натам става дори по-тъмно и мрачно:

Но все пак тук-там успявам да хвана някоя риба достатъчно осветена и достатъчно статична, за да излезе нещо:

И още аквариуми, редят се по дългия кродиор един подир друг, докато човек им изгуби бройката:

Риби се виждат тук-там.  :clapping:

Аквариумите са твърде много, за да ги запомня:

Много от рибите и аквариумите изобщо не са красиви, но алтумите правят изключение:

Някои аквариуми са обрасли с треволяк, но доста хаотично - няма дори помен от акваскейпинг:

Други пък са голи, само с камъни:

Освен първия аквариум с алтумите, дискуси и неонки също се радват на доста големи съдове, отново в компанията на алтуми:

Има и други красиви и интересни неща, макар това да е плаудариум, а не точно аквариум:

Следва продължение...
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Smeagol

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 164
    • youtube канал
Отг: Аквариумът в Берлин - сладководни аквариуми, част I
« Отговор #1 : събота, 13 декември 2008 г., 18:22 ч. »
  Много интересно! Странно впечатление прави еднотипната аранжировка! Така оставаш с убеждението, че си видял по-малко отколкото в действителност...
" Безкарайни са само Вселената и Човешката Глупост като за Вселената не съм сигурен! "
                                                                                                          Айнщайн

youtube канал - http://www.youtube.com/stasis333

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Аквариумът в Берлин - сладководни аквариуми, част I
« Отговор #2 : събота, 13 декември 2008 г., 18:25 ч. »
  Много интересно! Странно впечатление прави еднотипната аранжировка! Така оставаш с убеждението, че си видял по-малко отколкото в действителност...

Именно, именно. Иначе аквариуми - много, риба - колкото щеш, но някак оставаш неудовлетворен.
Но нека завърша серията - има и по-различни неща. Струва си гледането.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.